Továbbra is hazugságokat terjesztenek a fóti gyermekotthonban élő fiatal ügyében

2020. február 26. 13:08

EMMI
MTI OS
Fóton a Károlyi István Gyermekközpontban folyamatosan biztosítottuk, és biztosítjuk ezután is a jövőjüket és továbbtanulásukat segítő ellátást az ott élő gyermekeknek és fiataloknak.

„A hétfő esti Báthory utcában tartott tüntetés kapcsán a sajtóban valótlan információk jelentek meg, a korábbi intézményi tájékoztatásokat és a gyermek személyiségi jogait, érdekeit figyelmen kívül hagyva sorra jelennek meg hamis állítások. Ezekre az intézmény és fenntartó helyreigazítási kérelmekkel fordul az érintett orgánumokhoz.

Az intézmény fenntartója többször is világossá tette, hogy az érintett fiatallal szemben nem indult vizsgálat a véleményének kifejezése miatt, és semmilyen fegyelmi eljárás nem folyik ellene. A gyermekotthon vezetése korábban is engedélyezte az ellátott fiatal nyilvános szereplését. A diákmunka szüneteltetése pedig a gyám egyetértésével történt, mert a fiatal első félévi tanulmányi eredményei jelentősen romlottak.
 
A családját nélkülöző gyermekért felelő Károlyi István Gyermekközpont azért rendelt el vizsgálatot, hogy kiderüljön, ki töltötte fel a videót a világhálóra, ugyanis ha harmadik személy jelenteti meg a gyermek, illetve a gyám hozzájárulása nélkül, úgy az súlyosan sérti a gyermek személyiségi jogait. Jogsértés esetén a gyámnak, illetve az intézménynek haladéktalan feljelentési kötelezettsége van a gyermek jogainak védelme érdekében. Fóton a Károlyi István Gyermekközpontban folyamatosan biztosítottuk, és biztosítjuk ezután is a jövőjüket és továbbtanulásukat segítő ellátást az ott élő gyermekeknek és fiataloknak.”

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyerekek? Ahhoz mintha már idősek lennének.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés