Távozik a Disney éléről Bob Iger

2020. február 26. 10:24
Bob Iger 2005 óta vezette a médiacéget, sokak szerint Hollywood legnagyobb hatalmú embere.

Iger közleményében azt írta, a „legjobb időben” lép visza ahhoz, hogy el lehessen kezdeni az irányítás átadását egy új vezetőnek. Nevéhez fűződik Rupert Murdoch szórakoztatóipari birodalma, a 21th Century Fox megvásárlása tavaly márciusban és a Disney streamingszolgáltatásának tavaly év végi elindítása.

A Disney korábbi óriásbeszerzéseit, a Pixar, a Marvel és a Lucasfilm bekebelezését szintén ő irányította. „Az elmúlt 12 hónapban cég nagyobb és komplexebb lett. Úgy éreztem, hogy a cég vagyoni alapjai a helyükön vannak, a stratégia kialakult, így a lehető legtöbb időt kellene vállalkozásunk kreatív ügyeire fordítanom” – mondta el Iger egy keddi konferenciatelefon alkalmával. Iger ügyvezető elnökként a Disney-nél marad 2021 végéig, hogy a „kreatív törekvéseit” irányítsa.

Elhatározása meglepte az iparágat. A Disney közölte, Bob Chapeket nevezi ki utódjául, aki eddig a vállalatóriás vidámparkjait és termékeit felügyelte. Ő lesz az 1920-as években alakult cég hetedik elnöke. A cég piaci értéke ötszörösére nőtt Iger elnöki idejében – mondta el Susan Arnold, a Disney igazgatói tanácsának tagja. Tavaly a világ legnagyobb mozis kasszasikereinek tízes listáján hét filmet készített a Disney. A cég új streamingszolgáltatójának már több mint 28 millió előfizetője gyűlt össze.

A Disney teljes vagyonát csak megbecsülni lehet, nagyjából 130 milliárd dollárra taksálják. Összehasonlításképpen Magyarország nemzeti összterméke 2018-ban 161 milliárd dollár volt.

(MTI, Mandiner)

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

hát nem egy Mészáros Lőrinc

Jah. Még mielőtt kiderül, hogy Yoda voltaképp nő. :D transznő.

Igen ő és Kennedy ahogy írják is fent, utóbbi is bukni fog hamarosan.


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés