Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"De bizony, Ukrajnában a NÉPIRTÁS volt a cél, mert az ukránok nem lelkesedtek eléggé a kollektív = termelőszövetkezeti kényszerért."

Szerintem még ez sem igaz. Sztálinék valójában leszarták a falusiakat és a városi proletárokat is. Egyszerűen döntöttek afelett, hogy a nagyvárosiak a fontosabbak, vagy pedig a falusiak, akik megtermelik a kaját nekik. És az előbbiek nyertek.

Bölcs mondás. Egyébként nem kell sokat hátrafelé mennünk az időben, ahhoz hogy az egyik legbrutálisabb társadalmi kísérletet megtaláljuk. Ez a kommunista Pol Pot megvalósított utópiája, ami azon alapult, hogy a tanulatlan emberek nevelhetők úgy, hogy majd megfeleljenek az ideális komunisztikus rendszernek. Ezért az ország szinte egész értelmiségét kiirtatta. Volt olyan (vegyész)évfolyamtársam, aki nem teljesítette a rendszer hazahívó parancsát. Ő (itthon majd Párizsban) életben maradt, a családját ( szülők etc.) viszont megölték.

De ez az ország ( Németalföld) adott régebben a világnak olyan festőzseniket, mint Rembrandt, Rubens, Van Delft, Hals, Brueghel, Bosch és mögöttük még számtalan kitűnő táj és csendkép festőt...

Ez egy troll. Counter ötvenezredik nickje, szerintem.

Kommunizmuson az általam jól ismert angol nyelvű szakirodalom nem a soha el nem érhető utópiát érti, hanem azt az egyszerű esetet, amikor magukat kommunistának valló párttagok egyeduralomban kormányoznak egy országot.

Például: "a system of social organisation in which all economic activity is conducted by a totalitarian state dominated by a single and self-perpetuating party", ahogy azt Ausztrália Nemzeti Értelmezőszótára a The Macquarie Dictionary (1997) a "communism" szónál meghatározza: “olyan társadalomszervezési rendszer, melyben minden gazdasági tevékenységet a totalitarius állam irányít egy egyedüli és önmagának folyamatos létezést biztosító párt alatt”.
Vagy az Encyclopaedia Britannica 1976-os kiadása szerint “communism”: mai szóhasználattal a politikáját és doktrínáját jelenti a kommunista pártoknak, mint például a Szovjetunió Kommunista Pártjának.

Helyesen: kommunizmus egyenlő nácizmus a négyzeten.

Idézek Alexander N. Yakovlev, A Century of Violence in Soviet Russia (Az erőszak évszázada Szovjet-oroszországban), Yale University Press, 2002 című könyve 234-35. oldaláról:

Mit adott a bolsevizmus a világnak, a népeinek és az egyénnek?

A világnak: lázadásokat, rombolást, erőszakos forradalmakat, polgárháborúkat és erőszaktevést az egyéneken.
A népeinek: szegénységet, ínséget, törvénytelenséget, anyagi és szellemi rabszolgaságot.
Az emberiségnek: végtelen szenvedést.
Az egyénnek: a bolsevik állam megvonta az egyéntől a szabadságot, a becsületet, az erkölcsöt, a gazdagodást és még az Istenben való hitet is.
A bolsevizmus nem más, mint sokarcú ördögi tobzódás, egy militáns embertelen bohózat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés