Steve Bannon: Bernie Sanders és Trump szavazói rokon lelkek

2020. február 25. 10:29
Ha Bernie Sanders szavazóit nem tisztelik a Demokrata Pártban, otthonra lelhetnek a Trump-mozgalomban Steve Bannon szerint.

A Demokrata Párt Trump-gyűlöletéről és Bernie Sanders szavazóiról beszélt Steve Bannon, a 2016-os Trump-kampány főstratégája február 14-én a Firing Line című műsorban. 

Steve Bannon kifejtette: „szerintem a demokraták nem tiszteletlenül bántak Bernie szavazóival. Én mindig azt mondom Bernie szavazóinak: a lenézettek nem tekintenek rátok tiszteletlenül. Mi csodálunk titeket. (…) S ha a Demokrata Párt nem tisztel titeket, otthonra találhattok a Trump-mozgalomban. Talán nem értünk egyet mindenben, de populisták vagyunk. Mi persze jobboldali populisták vagyunk. Ti pedig baloldali populisták. Értjük, hogy nagy a különbség, ami a megoldásokat illeti, de rokon lelkek vagyunk.”

A Firing Line legendás műsor volt Amerikában, melyet a konzervatív reneszánsz egyik elindítója, William F. Buckley Jr.alapított 1966-ban, és vezetett 1999-ig, prominens közéleti személyiségekkel beszélgetve.

A műsort 2018-ban támasztotta fel a PBS, a műsorvezető Margaret Hoover, Herbert Hoover republikánus elnök (1929-1933) dédunokája. Margaret Hoover spanyolt és politikatudományt tanult az egyetemen, dolgozott George W. Bushnak, jelenleg a Hoover Intézet munkatársa. Egyben a GOProud, a republikánus párt konzervatív melegeket tömörítő szervezetének is tagja. Feminista és melegjogi aktivista, habár maga hagyományos házasságban él. 2011-ben jelent meg első kötete, az American Individualism: How a New Generation of Conservatives Can Save the Republican Party (Amerikai individualizmus: hogy tudja megmenteni a Republikánus Pártot a konzervatívok új nemzedéke).
 

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"ÉN ezt előbb mondtam mint Bannon."
"Most Sanders felé fordultak"

Előbb azt mondd te értelmező :) , hogy a Demokrata-párt jelöltállító gyűlése(i) egy-egy adott us tagállamban (amelyet minap is Sanders nyert) mennyire láttatható (ha már van rá igyekezet...) a Trump-tól való el- és Sanders felé- fordulásnak??? ;-)

Az megérthető hogy Bannon a rokonlelküség gondolatával szeretne tulajdonképpen megszerezni/megőrizni/visszaszerezni Trumpnak -vagy legalábis neutralizálni- olyan választói csoportokat akik populisták de pillanatnyi látszatban Sanders-irányzatú populisták.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés