Varga-Damm Andrea: A Jobbik az ország sorsát pozitívan befolyásolja

2020. február 24. 8:19
„Én a közösségemet szolgáló ember vagyok, engem nem kell rendszabályozni” – mondja a Jobbikon belüli vitákról Varga-Damm Andrea a Mandinernek.

Ön továbbra is lojális a párthoz?

Igen, persze. Nézze, mindenki helyzetét egyéni módon kell megítélni, mindenki máshogy reagál. Számomra mindig a haza a legfontosabb. Én egy szolga vagyok, és a hazámat most úgy tudom szolgálni, hogy én ebben a politikai közösségben vagyok, az Országgyűlésben vagyok. Nem az a lényeg, hogy egy szervezetben kik a vezetők, hanem a küldetés, a feladat. Engem csak ez motivál.

Bencsik János pártból való kilépésében mi a logika? 

Azt gondolom, hogy ő ezzel a Jobbik-tagságnak akart üzenni vagy a saját lelkét akarta valamiért megnyugtatni. Mást nem tudok elképzelni, de ez is csak spekuláció. Nem volt alkalmam még vele beszélni. 

Lehetnek még további kilépők?

Szerintem nem kelle ebbe többet belelátni, ez nem hat ki a többi frakciótagra, nem jelenti azt, hogy más képviselők is követni fogják. Ez az ő döntése volt, őróla szólt. De fontos, hogy azt is elmondta, hogy kívülről segíteni fogja a Jobbik tevékenységét, valószínűleg sok kérdésben a frakcióval fog együtt szavazni, az ellenzéki összefogásnak a folyamatában részt fog venni. 

Az új elnök miért szorítja a másod-harmadvonalba azokat, akik előzőleg is már deklarálták, hogy nem a riválisai, hanem támogatni fogják őt?

Nem tudom. Nem értem ezeket a lépéseket.

A központosítás jó irány?

Nem tudom megítélni. Mert velem szemben például nincs értelme ennek, én egy fegyelmezett ember vagyok. Ha én megnyilvánulok, arról mindig bebizonyosodott utólag, hogy a Jobbik hasznára vált. Lehet, hogy valamelyik vezető nem tartotta jónak akkor, ha ezt tettem, vagy azt mondtam, de utólag belátták, hogy akkor a Jobbik érdekeit az szolgálta. Én tehát a közösségemet szolgáló ember vagyok, engem nem kell rendszabályozni. De lehetséges, hogy vannak olyan tagok, középvezetők, akik miatt szükséges lehet a rendteremtés. A közvélemény-kutatásokból meg fogjuk látni, hogy mi lesz az eredménye: ha növekedik a népszerűségünk, akkor ez jónak bizonyul majd, ha nem, akkor majd korrigálni kell. Én azt az embert tartom nagynak, aki korrigálni képes saját álláspontját. A közösség szolgálata a legfontosabb, mert ez a közösség, a Jobbik alkalmas arra, hogy az ország sorsát pozitívan befolyásolja.

***

A Mandiner teljes Jobbik-riportját itt olvashatják.

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A jobbik semmit nem tesz az ország sorsáért. Nem is értem, miért gondolja?
Szépen elvannak a belviszallyal és a balra tolidassal.

,,Én tehát a közösségemet szolgáló ember vagyok, engem nem kell rendszabályozni."

:DDDDDDDDDDD

Bunda vicc.

Olyan jót tett a Mozgalom Magyarországgal, hogy a Szargentini jelentésben még mindig paramilitáris milíciák masíroznak cigánytanyákon, amit az ARD, ZDF dokumentumfilmekben vetítget. A Főnök március 15-i beszéde a Hősök terén 48-as honvéd statisztákkal és honvéd zászlókkal, a következő kép meg megint Hősök tere, gárdaavatás. Lehet Zázri véletlenül ilyen hülye, hogy a zuhany alatt gárdista fiúkról álmodozott, de most szavazatmegvonással fenyegetik Magyarországot.

Jákob elébb Szaszi kezéből kirántotta a kasszakulcsot. Majd most jön csak a Nugati fény és a Zsúrpubi közös platformra hozása.

Van még Jobbik szavazó? Egyenes be tudja húzni Dobrevéket. Ha az mszp-re szavaz, ha a Mozgalomra, vörös Budapestet már bevették Kleinék. Igazándibó semmit nem akarnak Jákobéktól, nincs is semmi a kezükben.

Az ilyen sunyiság jól jön egy ügyvédnek, de már annak sem alkalmas a spiné.

Főfunkcionáris haverom a Mozgalomből kérdésem nélkül is azt magyarázza, hogy csak álca a hellerizmus, dobrevizmus, de csak így lehet a gyűlölt Főnököt és főleg a sikereit eltakarítani. Meg hogy Zázri az Isten és második Deák Ferencként fog visszatérni, ezzel Dobrevék is ki fognak egyezni. Hogy Zázri a legnagyobb közös többszörös, megszűnnek a törzsek és az Árpád-háziak és a merániaiak is Zázriwetz Gabikát kiáltják királlyá. Addig van csak Jákob helyette. A haverom már semmi pénzt, posztot nem kap a Mozgalomban, kibekkeli Zázri összkirályságáig mindenféle online adathalászattal, bányászattal és akkor nem lesz több lopás Magyarisztánban. Erről KariFerit még nem tudta megkérdezni, hogy lett fél Budapest tele a Dobrevékkel a nagy klímavészhelyzetben. Zázrira kb. a Pörzse meg a haverom vevő, meg van pár ezer youtube nézője. A csatornáján nagyobb blődségeket ad elő szabadon, mint elnök korában. Szeretne kiegyezni Dobrevékkel. Azok olyanok..

"Meg van még a fehér sapkád Andika?"

Igen, Vadai visszaszolgáltatta..

azt hitték Feri facebookos receptjei csak viccek, de ahogy Dobrevék megfőzték az mszp-t, KariFerit a Mozgalom is ugyanabból a moslékból kér. Jákobot sertészsíron dinsztelik meg a'lá Szemlőhegy.

"Varga-Damm Andrea: A Jobbik az ország sorsát pozitívan befolyásolja"

Ha ezt abból az aspektusból nézzük, hogy fogynak a szavazói, akkor
V-D.A. - nak kétségtelenül igaza van.

2..3 jelentéktelen polgármesteri helyért visszahoznák inkább Dobrevéket. Pest-Budát már megszállták. KariFeri facebookozhat max.

Zazri hülyesége teljesen elszabadult. Zavaros elme.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés