Örök háború

2020. február 24. 8:27
Van az egész feminista mozgalomnak egy alapvető tévedése.

„Nagy fába vágom a fejszémet. Az utóbbi időben sokat olvashatunk a férfiak és nők együttélésének problémáiról, többnyire a divatos feminista áramlatok követőinek tollából. Ők azonban – véleményem szerint – teljesen hibás alapvetéssel állnak a »magyarázatokhoz«. Nem az egyes feminista követelésekről van szó, melyek a bérektől a gyermekáldásig mindent a patriarchális, heteronormatív férfiak bűnei és hibáiként mutatnak be. E követelések ugyanis a történelem során lassanként egytől egyig megvalósultak, megvalósulnak. Itt az ultrafeminizmus alapproblémájáról lesz szó.

Elmélkedésünk apropóját egy iromány adja, mely a 444.hu – az internacionalista kommunizmus világítótornya – pixelein jelent meg »Ember belőlem sohase lesz, legfeljebb egy nyomorult asszony« címmel. Tartalma hibátlanul megfelel a szellemi divatnak, tehát a nőket áldozatként, a férfiakat pedig gaz elnyomóként mutatja be, méghozzá valamiféle »művészeti« akármi segítségével, ami szintén roppant divatos. Teszi mindezt, némileg formabontó módon, a paraszti életmód kapcsán, melyet – szerinte – valamiféle hamis dicsfény övez. Mint a »művész«, a méltán ismeretlen Trapp Dominika, mondja: »...többen lehetnek ma érdekeltek abban, hogy ezt a világot egy idealizált világként mutassák be …« E felelősségteljes és esztétikai szempontból is roppant fontos „művészeti” aktusban segítségére van egy bizonyos Prokk Balázs, aki egyébként, a cikk szerint, »néptáncos-filozófus«.

Zárójel. Furcsa világban élünk. A filozófus megjelölés (is) példátlan infláción ment keresztül, és ma már bárkit kapásból filozófusnak neveznek. Megjegyezném, hogy Platón, Hegel, meg még néhány tucat ember volt az emberiség elmúlt 2500 évében filozófusnak nevezhető. Tudomásom szerint – bár sokféle furcsa szokásnak hódoltak közülük egyesek – egyikük sem néptáncolt. A néptáncos-filozófus, mint szakterület, engem az ének-nehézgépkezelő szakra emlékeztet. Úgy képzelem, hogy Prokk – miközben eljárja a »Kisvárdai lyánykanyomorító« című táncművet – két bokázás között Arisztotelész Metafizikájának problémás tételein elmélkedik. Csak nehogy a lábára lépjen közben valakinek. Zárójel bezárva.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ugyanez a Mérce persze afféle modern paraszti idillként szokta bemutatni a vidékre költözött, önfenntartó, ultrazöld egykori belvárosi tarisznyásokat, akik most kecskék, eperfák és tyúkok között élik bukolikus mindennapjaikat.

Lásd Bettina Arndt: (hashtag) MenToo.

"Nincs annál primitívebb általánosítás, mint kettészakítani az embereket férfiakra és nőkre, és a két nem kapcsolatát egyfajta örök háborúként ábrázolni."

A baloldal manapság mást sem csinál. Férfiak vs nők, fehérek vs cigányok, magyarok vs migránsok, vidékiek vs városiak, transzszex vs ... gyakorlatilag az egész világ. A társadalmakat csoportokra szedik szét, és az elnyomottak védelmére hivatkozva egymásnak ugrasszák őket. Azt sulykolják a nők, cigányok, zsidók, transzok fejébe, hogy ők áldozatok. Őket elnyomják. Nekik harcolniuk kell a többséggel szemben. Eközben a többséget folyamatosan agresszíven támadják, és egyúttal a szégyenérzetére is próbálnak hatni. Időnként csak simán követelőznek, az asztalt verve. Őket elnyomják, tehát nekik _jár_ az, hogy bemennek egy tévéstúdióba, és úgy alakítják a műsort, ahogy nekik tetszik.

A baloldal egyre nagyobb szemétlerakattá válik, ahogy egyre jobban felkarolja ezeket a szélsőbalos témákat, és attitűdöt. És emiatt egyre veszélyesebbek magár az országra. Láthatjuk, hogy hatalomra kerülve milyen gátlástalanul osztogatják maguknak a milliókat az állami kifizetőhelyeken arra hivatkozva, hogy őket elnyomják.

Aristo cikkének itt idézett részéből egyharmad egy zárójeles megjegyzés.

A cikk felvezető mondata nemhogy kifejtésre nem kerül, de elő sem jön többet.

"Itt az ultrafeminizmus alapproblémájáról lesz szó" ígéri a szerző, de sem az ultrafeminizmusról, sem annak alapproblémájáról nem lesz szó, mert egy hírportál mocskolása után némi személyeskedést követően már a bekezdés végénél vagyunk, jön a zárójel.

Tényleg ilyen szar volt az eredeti írás, vagy más ok miatt került kiherélésre a cikk?

Ja persze, a vallás az okozója a férfi.női különbségeknek, nyilván. Tiplizz a trollok közé - X

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés