Ezek az aljas erők addig mennek, amíg ellenállást nem látnak

2020. február 24. 8:01

Szél Bernadett
Facebook
Most aztán teljesen mindegy, ki jobbos vagy balos, zöld vagy lila, konzervatív vagy liberális.

„A gyöngyöspatai üggyel kapcsolatban én már elindítottam a magam akár nemzetinek is nevezhető konzultációját a kormánnyal, mert hogy lett volna egy kevés tisztázásra szoruló kérdés. Például:

1. Miért adott a korábbiakhoz képest más magyarázatot a kormány az ENSZ bizottságának ülésén azzal kapcsolatban, hogy miért nem akarja pénzben kifizetni a bíróság által jogerősen megítélt kártérítést? Mi a valódi indok: azért nem akarnak fizetni, mert Orbán Viktor szerint a romák »nem érdemlik meg« a pénzt, vagy azért, mert azt akarják, hogy a kártérítés a »gyerekekhez jusson«?

2. Tisztában van azzal a kormány, hogy a »gyerekek« nagy része már nagykorú, a 63 kártérítésre jogosult fiatalból 40 már betöltötte a 18. életévét?

3. A helyettes államtitkár nyilatkozata idején, vagy január 23-át megelőzően milyen egyeztetések folytak a kormány és az érintettek között? Milyen egyeztetésekre hivatkozott Beneda Attila?

4. »A törvényeket mindenkinek be kell tartania« mondatot mantrázó kormány nem tartja ezt magára nézve kötelezőnek? Milyen jogcímen tartja vissza a jogerősen megítélt kártérítést az érintettektől és akar rendelkezni önhatalmúlag annak természetben való kifizetéséről, felülbírálva a bíróság döntését?

5. Tervez-e jogszabály-módosítást a kormány, amely folyamatban levő ügyben is kötelezné a Kúriát a döntésében?

A kormány válaszát meglátásom szerint leginkább egy pszichológus tudná értékelni, de azért próbáljuk meg mi is.

Röviden:

1. A Fidesz szerint itt jogállam van.
2. A Fidesz szerint a balliberális kormányok hibája az egész.
3. Semmi nem úgy van, ahogy látszik.
+1 Szél Bernadett egy migránssimogató Soros-ügynök. (»Nem csodálom, hogy Ön minden eszközzel segíti a CFCF érdekeit, hiszen a CFCF is egy Soros György pénzén működő szervezet, Ön pedig a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület szervezeténél is dolgozott, mely szintén Soros György pénzéből működik.«

Parádés. Ha nem épp a független igazságszolgáltatás döntéséről indítana néphergelést közpénzből a szélsőjobbon politikai otthonra talált magyar kormány, még ki is nevetném ezt a szánalmas, sértett kis irományt, de így csak egy dolgot tudok mondani.

Ezek az aljas erők addig mennek, amíg ellenállást nem látnak, ezért egy emberként kell nemet mondanunk arra a gyűlöletre, amit szítani akarnak _a nemzet megosztása_ végett. Most aztán teljesen mindegy, ki jobbos vagy balos, zöld vagy lila, konzervatív vagy liberális, mert a gyűlölet mindenki számára mérgező és pusztító. Itt nem nemzeti konzultáció készül, hanem egy gyalázatos, közpénzből finanszírozott hergelés, mert amit nem tudnak ellopni, azt agymosásra fordítják, hogy rájuk szavazzanak azok, akiket előzetesen totálisan kirabolnak. Egyre többen vagyunk, akik nem kérünk ebből és most már olyan mélységekbe megy el a kormány, hogy ezt egyre erősebben meg is kell mutatnunk. A gyűlölet csak gyengíti az országot, nem engedhetünk jottányit sem az értékeinkből!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kiegészítés a poszthoz, ami némi magyarázat is ad a +1 Szél Bernadett egy migránssimogató Soros-ügynök megfogalmazásra.

Soros diktál a strasbourgi bíróságon

,,Az Emberi Jogok Európai Bíróságába tíz év alatt beválasztott száz bíróból huszonketten dolgoztak korábban olyan szervezetnél, amelyet George Soros pénzel, derül ki egy új tanulmányból. Magyarország és a régiónk különösen érintett, itt lobbiznak a legtöbbet a nyílt társadalmak megteremtéséért küzdő NGO-k.,,

,,Grégor Puppinck, a szervezet vezetője tanulmányában megállapította, hogy 2009 és 2019 között az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) száz állandó bírája közül legalább huszonketten dolgoztak korábban a strasbourgi bíróság előtt folyó eljárásokban aktív NGO-knál. A Valeurs Actuelles terjedelmes cikke őket ,,Soros-bíráknak,, nevezi, és köztük említi a magyar Sajó András egyetemi tanárt, a Soros-féle Közép-európai Egyetem (CEU) egyik alapítóját. Sajó is tagja volt annak a kamarának, amely 2009-ben elmarasztalta Olaszországot az iskolákban kötelezően elhelyezett keresztek miatt..,,

Ezek az aljas erők addig mennek, amíg ellenállást nem látnak, ezért egy emberként kell nemet mondanunk arra a gyűlöletre, amit szítani akarnak _a nemzet megosztása_ végett.

Itt önmagára és az ellenzékre gondolt a tisztelt szerző? Arra az ellenzékre, amely igen gyakran csúti cigányozza a miniszterelnököt, de most hirtelen a cigányság nagy védelmezője lett? Arra az ellenzékre, amelyben ott van a cigányok elleni felvonulásokat szervező Jobbik? Arra az ellenzékre, amelynek kormányzása idején cigányok elleni gyilkosságok történtek?

Az a baj, a saját szemszögéből, hogy ez a Bernadett nem elég átütő.
Ő ezt tudja, ezért ráerősít a végtelenségig, amitől csak még kétségbeejtőbb lesz.
Pedig komoly helyről tudom: Orbán, ha egy icipici behódolás nyomait észlelné Széllen, azonnal felhívná, biztonságos állásajánlattal.
Akkor Berni élhetné az életét nyugodt, konszolidált körülmények között, nem kellene a nyelvét minden reggelé habosra hörögni az "ellenállásról"...
De hát, ő tudja, vagy az ő nyelvén, ahogy bennünket kezel: űtuggya...

Szél Bernadettnek én is feltennék néhány kérdést.

1. Ezzel a pénzbeli kártérítéssel a 63 érintett személynek meglesz a nyolc általános osztálya?
2. Ismeri a közmondást ,,A jó pap holtig tanul,, és miképpen értelmezi?
3. Ismeri és értelmezni is tudja Nicole Williams által megfogalmazottat: ,,A pénzt elő lehet teremteni. Az észt és az intelligenciát nem.,,?

Szél Bernadett csinál egy torzképet, tehát saját értelmezést a kormány tetteiről, s azzal viaskodik.

Berni beláthatná, hogy a másfél milla hamar elfogy. DE ha a gyerek egy szakmát tanulhat meg, egész életében dolgozhat!

Ezek az aljas erők addig mennek, amíg ellenállást nem látnak
És ha látnak akkor mondják: Shanda fur da goyim.

A 2. pont szerint ez a hülye tagadja az élethossziglani tanulás fontosságát. Egyébként meg is látszik rajta.

Egy alapvető kérdésre nem kapok választ.
A Kúria tisztában vannak-e azzal, hogy mi történik akkor, ha a kormány fizet, mert a Kúria szerint az a tény, hogy felülvizsgálja az ítéletet, nem befolyásolja az alperes fizetési kötelezettségét.
Mi van akkor, ha a Kúria megállapítja, hogy nem volt igazi szegregáció, mert az állítólag szegregált gyerekeket azért tették külön osztályba, mert képtelenek voltak haladni és csak a többieket (romákat is) akadályozták a tanulásban, nem tudták a WC-t használni, ezért nem engedték őket a másik WCre (nem volt aki állandóan takarítson utánuk) stb., tehát nem jár a pénz, vagy nem annyi jár.
Valaki azt gondolja, hogy akkor a "felperesek" visszafizetik a pénzt.
A másik kérdés, ki fogja megfizetni a letarolt zártkertek utáni kártérítést?
A cigány gyerekek által beszedett hídpénzt visszafizetik?
A megfenyegetett, megvert. megalázott tanárokat ki fogja kárpótolni?
Erre felelj széllel bélelt képviselő asszony!

Orbánnak egy ilyen nulla fajsúlyú politikus semmit nem jelent.

"....addig mennek, amíg ellenállást nem látnak" - de az ajtónak azért nem szaladnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés