Tesz a TASZ-ra

2020. február 23. 15:26

A TASZ-állásfoglalás lényege: csak az ostobák állnak ki a csökönyös bojkottötlet mellett.

2020. február 23. 15:26
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Már a kormánypártisággal nem vádolható Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) is úgy látja, merő ökörséget csinál Karácsony Gergely és Pikó András, amikor nem hajlandó nyilatkozni a Hír TV-nek. (Budapest és Józsefváros első embere a csatorna egyik – kitörésnapi – riportjáért várna bocsánatkérést.) A TASZ-állásfoglalás lényege: csak az ostobák állnak ki a csökönyös bojkottötlet mellett.

Az egyik ilyen, bizonyos Gomperz Tamás betűvető viszont a HVG.hu magas lováról magyarázza el kiállását a bojkott mellett, egyúttal leteremti az ügyről másként vélekedő TASZ-t. Kollégának azért nem nevezem a haragos szerzőt, merthogy ettől éppen maga zárkózik el. Imígyen: »Az állami propagandahivatal különböző üzemegységei nem szerkesztőségek. A kormányzati propaganda kiszervezett munkatársai (ezek Gomperz szerint mi lennénk) nem újságírók.« Az újságírók tudniillik ők. Hősies helytállásukat így énekli meg Gomperz Tamás »igazi újságíró«: »A napi szinten a túlélésért küzdő független média leharcolt munkatársai […], akik a sajtószabadság megmaradt ­rezervátumait próbálják védeni a hatalommal szemben […], nem vagyunk olyanok, mint ők.« (Utóbbi ránk nézve kifejezetten hízelgő.)

Hogy kicsoda igazából ez a túlélésért küzdő Gomperz? Nagyjából egy évtizedig vezette a belvárosi SZDSZ-t (akkor még Ónody Tamás néven), Kóka János táskahordozója is volt, meg a kórházi széfes Horváth Ágnesé, a bukta után – Stumpf András közlése alapján – egy Health-Capital Zrt. nevű vállalkozást gründolt szintén az exminiszter Horváthtal, utána szegődött el »igazi újságírónak«. Nagy nevettető.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. február 24. 05:21
"csak az ostobák állnak ki a csökönyös bojkottötlet mellett." És ki állítja hogy Karácsony és Pikó nem ostoba, náluknál csak az ostobább aki megszavazta őket. :))))))))))))))
998877
2020. február 24. 00:28
Kit érdekel a TASZ?
nospicker
2020. február 23. 23:49
Szerintem is baromság a bojkott, szerintem is le kéne ülnie Orbánnak egy Index-interjúra, és szerintem is nagyon gáz volt az ellenzéki Hír TV fideszes bojkottja.
BőröndÖdön
2020. február 23. 16:36
Gyurka,én rád teszek...:(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik