Dunaújváros: Semmi oka sincs az ellenzéknek az örömre!

2020. február 23. 09:59

Vidéken továbbra is erős pozíciókkal rendelkezik a Fidesz, sőt egy számukra hátrányos választókerületben sikerült javítani a pozíciójukon.

2020. február 23. 09:59
Kovács András
Kovács András
Facebook

„Ahogyan arról korábban beszámoltam Dunaújvárosban egyáltalán nem volt meglepő az ellenzéki pártok sikere, mivel eddig a Fidesznek egyszer sem sikerült a körzetben 50 százalék fölé erősödnie, sőt sokszor még a 35 százalékot sem érték el a kormánypártok. A voksolást követően az ellenzék, nem meglepő módon azt a következtetést vonta le a választásból, hogy 2022 eldőlt, és a Fidesz már most megbukott. Az elmúlt héten kicsit alaposabban szemügyre vettem az eredményeket, és meglepő fejleményekre lett figyelmes. Rövid elemzésemben azt a nyolc kistelepülési eredményt néztem meg, ami a választókerülethez tartozik, és a mostani eredményt a 2019-es megyei listás adatokkal vetettem össze.

A választókerületben a Dunaújvároson kívüli nyolc településen a Fidesz által támogatott független jelölt 53,49, míg az ellenzéki közös jelölt 41,85 százalékot szerzett. Ugyanezeken a településeken ősszel a megyei listás választáson a Fidesz-KDNP listája 46,68, míg az ellenzéki pártok 46,51 százalékot kapott. Jól látható, hogy őszhöz képest nőtt a kormánypártok fölénye, míg az ellenzék gyengült. Mindez azt mutatja, hogy vidéken továbbra is erős pozíciókkal rendelkezik a Fidesz, sőt egy számukra hátrányos választókerületben sikerült javítani a pozíciójukon. Az utóbbi fejlemény pedig nagyon rossz hír az ellenzéknek, mivel lépten-nyomon arról beszélnek, hogy a vidéki térségekben kell erősödniük, hogy 2022-ben nyerjenek. A vidék azonban jól láthatóan nem kér belőlük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toef36
2020. február 23. 17:41
Dunaújváros egy része régóta a "balfékek" városa. Ez van.
Pelso j.
2020. február 23. 16:31
Ejnye, András. Tényleg gond lehet nálatok, hogy a vereséget próbálod bagatellizálni, szinte győzelemnek beadni.
sóhivatalnok
2020. február 23. 15:57
Ha megfelelő a szemüveg, minden vereség után lehet biztató jeleket látni a csapat játékában (lásd még: foci)
koronaszepe
2020. február 23. 12:57
Megmagyarázza... :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik