Üdv a szabadság diktatúrájában!

2020. február 22. 13:22

Kincses Krisztina
Vasárnap.hu
Ha nincs igazság, nem tévedhetünk, ha nincsenek erkölcsi normák, nincs min megbotránkozni.

„Egyáltalán nem kell mélyre ásnunk, hogy példákkal is alátámasszuk ezt az állítást. Gondoljunk csak a tanárbántalmazások ügyében áldozatként bemutatott erőszakos diákokra, vagy a gyöngyöspatai roma kisebbséget az ordító visszaélések ellenére is kitartóan védelmező balliberális pártok attitűdjére. A Me Too kampány csak addig üdvözlendő, amíg nem liberális művészeket vagy közszereplőket állítanak pellengérre, és simán kicsavarható az esélyegyenlőség fogalma, ha a virtus női kvótáért kiált (emlékszünk rá, amikor kizárták a férfiak jelentkezését egy eindhoveni egyetemen a nemek közti egyensúly eléréséért?).

A minap a liberális tábor saját kiskatonájába, Rékasi Zsigmondba is beleszállt, csak mert az oktondi fiú szóvá merte tenni, hogy a roma kisebbség egy része bandákba verődve bizony gyakran inzultálja a többségi társadalom tagjait (szegényke, azóta törölte is a kicsit sem haladó posztját, nehogy számkivetetté váljon; kár érte, kiváló ügynök volt). Nemrég egy fekete bőrű diáklány panaszkodott a virginiai egyetemen, hogy nem érzi jól magát, mert túl sok a fehér ember körülötte – a Golden Globe-on teljes nyugalommal lehet promotálni az abortuszt, New Jerseyben pedig ferences szerzeteseket hurcoltak el a rendőrök pusztán azért, mert rózsafüzéreket és életvédő mondatokat tartalmazó kártyákat osztogattak a Planned Parenthood „abortuszgyára” előtt.

A képlet persze nagyon egyszerű: ha nincs igazság, nem tévedhetünk. Ha nincsenek erkölcsi normák, nincs min megbotránkozni. Egy Isten nélküli világban bárki játszhat mindenhatót. A szabad akarat bölcs béklyói eltűntek, helyette a korlátlan szabadság tobzódását látjuk mindenütt. A vélemény? Felülír mindent. S persze minden semleges, minden relatív.

S hogy ezeket miért mondtam most el? Mert a fent említett elvek szinte észrevétlenül kúsznak be életünk minden területére – nap mint nap, a legkülönfélébb formákban. S bár a konzervatívok már rég félkegyelműeknek számítanak a liberális közbeszédben, tehát kívánatos megvonni tőlünk a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságát, azért mi csak kongassuk a vészharangokat. Mindaddig, amíg van miért és van kiért. És talán még azután is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amit Krisztina megfogalmaz, nem új. Mindig is így volt, legfeljebb most kirívóbb, mert sokrétűbb és gyorsabb az információ áramlás.
A keresztény-konzervatív ideológián túl a többi az egyént ,,anyagnak" tekintette és tagadta lelkiségét. Ezzel együtt az erkölcsiségét is. Ennek következtében birodalmak omlottak össze, nemzetek tűntek el a történelem süllyesztőjében. De mindig jöttek újak és újra létrehozták azt a közösséget amely a családra épült, megteremtve a nemzet újjáéledését.
Mindezt csak a Föld elpusztítása szüntetné meg. Ez végbemehet egy negyedik világháború során, de megtörténhet a természet által is. Utóbbi esetében, ha egy nagyobb égitest összeütközik a bolygónkkal.

Milyen erkölcsi tartása van Gyurcsány Ferencnek, amikor az országot lekurvázza, amikor a hatalmat áhítja, hogy tönkre tehesse az országot. Igen csak ezt tudja a tönkretevést. Saját bevallása szerint is: elkurta a kormányzást.

Milyen ember az ilyen? Ki hisz még neki?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában