Két konzultációs kérdés fog szólni Gyöngyöspatáról

2020. február 22. 13:06
Horváth László szerint fontos kérdésekben kérik ki a magyar emberek véleményét.

Gyöngyöspata iskolapere két kérdésben is téma lesz az új nemzeti konzultációban – közölte Horváth László miniszterelnöki megbízott, a térség fideszes parlamenti képviselője szombaton a kormány Facebook-oldalán elérhető videóban.

A miniszterelnöki megbízott azt mondta, a gyöngyöspatai ügyben „egy külföldről pénzelt szervezet kezdeményezésére” a helyi romák pert indítottak, és végül 100 millió forintos kártérítést ítéltek meg nekik. Az egyik kérdés arra vonatkozik majd, hogy igazságos-e ez a kártérítés. A másik kérdés az, hogy ha már megítélték ezt a kártérítést nekik, akkor miként teljesítsék – tette hozzá.

„A mi álláspontunk szerint oktatási, képzési programok szolgálnák leginkább a roma közösség érdekét, mert így jutnak munkához és így tudnak kitörni a szegénységből” – hangsúlyozta Horváth László. Hozzáfűzte, az elmúlt időszakban a cigány társadalomban felére csökkent a munkanélküliség, s a kormány azt szeretné, ha ez a folyamat nem törne meg. „Ezek fontos kérdések, ezért szerepelnek a konzultációban, és ezért kérjük, hogy mondja el ön is a véleményét” – fogalmazott.

(MTI)

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szóval zárják össze a gyerekedet a renitens, az iskolai viselkedés szabályaira fel nem készített gyerekekkel, hogy ne tudjon olyan eredményt elérni, amit normális, zavarmentes tanmenetben tudna.

Persze, nem biztos, hogy érted a kérdés lényegét: az egyenlősdi csak arra jó, hogy lefelé nivelláljon, soha sem hoz fordított eredményt.

A börtön nem wellness szálló, és nem kötelező börtönbe jutni. Mi az, hogy jár valami az elítéltnek? Annyi jár neki, ami létminimum a szabadulásig terjedő időre.

Az a zavaró, hogy a könnyen jött pénzt elverik, és igazolva látják, hogy a deviancia jól fizet, érdemes folytatni, a gyereken továbbra sem érdemes számon kérni az iskolába járást, a tanulást, helyette a tanárt kell megverni. Légy erős, pártfogóik, a megélhetési, felforgatásra kiképzett jogvédők erre fogják őket biztatni, hiszen őket ezért fizetik. Az elég érdekes, hogy az érintettek a megfelelő minőségű oktatás hiányára hivatkozva a megfelelő minőségű oktatást utasítják el.

Akinek pedig ez nem tetszik, az vigye a gyerekét másik, távolabbi iskolába. Azaz, szegregálják a normális többséget.

Válaszok:
Agnieszka | 2020. február 23. 13:20

Hajmeresztő az egész.

Élet, pláne jó élet, kötelességteljesítés, munka nélkül nincs. Fizetni a minden szint alatti viselkedés eredményéért demoralizáló azok részére, akik odatették és teszik magukat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés