Két konzultációs kérdés fog szólni Gyöngyöspatáról

2020. február 22. 13:06

Horváth László szerint fontos kérdésekben kérik ki a magyar emberek véleményét.

2020. február 22. 13:06

Gyöngyöspata iskolapere két kérdésben is téma lesz az új nemzeti konzultációban – közölte Horváth László miniszterelnöki megbízott, a térség fideszes parlamenti képviselője szombaton a kormány Facebook-oldalán elérhető videóban.

A miniszterelnöki megbízott azt mondta, a gyöngyöspatai ügyben „egy külföldről pénzelt szervezet kezdeményezésére” a helyi romák pert indítottak, és végül 100 millió forintos kártérítést ítéltek meg nekik. Az egyik kérdés arra vonatkozik majd, hogy igazságos-e ez a kártérítés. A másik kérdés az, hogy ha már megítélték ezt a kártérítést nekik, akkor miként teljesítsék – tette hozzá.

„A mi álláspontunk szerint oktatási, képzési programok szolgálnák leginkább a roma közösség érdekét, mert így jutnak munkához és így tudnak kitörni a szegénységből” – hangsúlyozta Horváth László. Hozzáfűzte, az elmúlt időszakban a cigány társadalomban felére csökkent a munkanélküliség, s a kormány azt szeretné, ha ez a folyamat nem törne meg. „Ezek fontos kérdések, ezért szerepelnek a konzultációban, és ezért kérjük, hogy mondja el ön is a véleményét” – fogalmazott.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. február 25. 11:30
Milyen elvek mentén lehetne sikerre vinni a hátrányos helyzetű kisebbségek, a cigányság felzárkóztatását: https://egyvilag.hu/temakep/069.shtml#p16
felucca
2020. február 23. 19:33
Örülök, hogy lesz konzultáció, annak pedig még jobban, hogy 99,9% a pártfőtitkárelvtársak tetsző x-eket fogja beikszelni! Nekem sajnos csak arra fussa, hogy odaírjam: a kurva anyátokat, név, cím, telefonszám, majd feladjam, hiszen belföldön bérmentesítve vagyok.
BőröndÖdön
2020. február 23. 18:43
A birkák beszopják ezt a fideszes mocskot...:(
Potymog
2020. február 23. 13:24
Az emberek, akiknél semmiféle bizonyíték nincs arra vonatkozólag, hogy mi történt, vagy nem történt az iskolában, nem tudhatják megítélni, jogos-e a kártérítés. Ezt a kérdést feltenni ilyen formán, szerintem helytelen. Azt megkérdezni, mi legyen szegregáció esetén a kártérítés, azt inkább lehet. Ezekben az esetekben én arra szavaznék, hogy tanulhassanak a kártérítést kérők, és aki közülük szakmát szerez, kapja meg a kártérítés felét, aki pedig le is érettségizik, az kapja meg az érettségi bizonyítványa mellé a teljes kártérítést. Így aki valóban tanulni szeretne, tanulhat, sőt még ösztönözve is van rá. Ezzel jól járna az ország is, meg ő is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik