Gyurcsány, a keresztapa

2020. február 22. 08:52

Úgy tűnik, minden mindegy már a baloldalon: az MSZP-t kivásárolja, a Jobbikban az elnökség közé gurította a viszály almáját.

2020. február 22. 08:52
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Nemzet

„Ha nem a hazánkról lenne szó, jót mulattunk volna már az évértékelő beszédnek titulált ripacskodásán is. Most azonban szintet lépett, amikor konzultációt hirdetett az ellenzéki összefogás szükségességéről. Olyan lett ez is persze, mint a kínai koppintott Adidos cipő. Próbál hasonlítani, de nem nemzeti, mert a fél ország véleménye eleve nem érdekli. Kerüli is a nemzeti jelzőt, mint ördög a tömjénfüstöt.

És inkább adatbázis-építésnek tűnik, mivel maga Gyurcsány is azt tartotta még nemrég, hogy nincs semmi értelme azon vekengeni, hány lista lesz majd 2022-ben. Mindenesetre az megnyugtató, hogy az önmagát legeurópaibbnak tekintő politikus mára úgy véli, politikáját az emberek véleményére kell alapoznia. Amikor Orbán Viktor mondja ugyanezt, akkor persze az alapértékeket semmibe vevő, Európa-ellenes populistának bélyegzi őt. De legalább választói ráébredhetnek, hogy pontosan ugyanennyire lehet komolyan venni az oktatásról és az egészségügyről elrikácsolt lózungjait is.

A legdrámaibb mégis az, ahogyan megkezdte a tisztogatást az ellenzéki oldalon. Az MSZP-ben a rég bevált maffiamódszert alkalmazza, és keresztapaként kivásárolja mindazokat, akik hajlandók őt elfogadni legfőbb vezetőnek. Erre szolgált példával a két polgármester, ­Szaniszló Sándor és Kiss László, amikor átigazoltak a DK-ba. A szocialisták végső stádiumú agóniáját mutatja, hogy elnökük, Tóth Bertalan erre annyit tudott mondani, hogy komoly csalódást okozott a két dezertőr, majd sok sikert kívánt a munkájukhoz.

Úgy tűnik, minden mindegy már a baloldalon. A Jobbikban viszont az elnökség közé gurította a viszály almáját, és az állítólag hátba szúrt Jakab Péter statisztálása közben eltávolít mindenkit, aki gátja lehet a párt leigázásának. Az első fecske a budapesti elnök, Bencsik János, aki kilépése indokául azt hozta fel, hogy Jakab bosszúhadjáratot hirdetett mindazok ellen, akik nem őt támogatták az elnökválasztáson. Az a Jakab, aki, miután sutba vágta a nemzeti gondolatot, hibátlanul mondja föl Gyurcsányné egyenlő bérekről, egyenlő nyugdíjakról szóló demagóg brüsszeli maszlagját a magyar parlamentben. Úgy tűnik, már a munkamegosztás is megvan az összefércelt szélsőbal és szélsőjobb között.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
h.kovacs
2020. február 23. 07:26
"megkezdte a tisztogatást" ja, MDF, Kisgazdák, Miép, Jobbik, Kdnp, ugye ganajdics ?
Coccothraustes
2020. február 22. 22:06
A böszme kormányzása alatt Magyarországot a pénzügyi összeomlás fenyegette, csaknem csődbe ment az ország, duplájára nőtt az államadósság, folyamatosan az egekben volt a hiány. A büdös életben nem fog visszatérni.
998877
2020. február 22. 18:25
Gyurcsány milliókat adott a barátainak a DK pénzéből. Gyurcsány egykori kommunikációs tanácsadója és minisztere a legnagyobb nyertesei azoknak a szerződéseknek, amelyeket a DK kötött 2018 óta. Dessewffy Tibor és Ficsor Ádám cégei több mint 100 millió forinthoz jutottak. Emellett Kálmán Olga és Czeglédy Csaba is jelentős összegekkel gazdagodtak.
998877
2020. február 22. 18:23
Gyurcsány üzleti birodalmából nem kis rész a balkáni országban van elrejtve. Korábban jó kapcsolatot igyekezett ápolni akkori macedón kollégájával, akit bűnözőként állított be.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik