A Magyar Honvédség megbecsülése

2020. február 22. 10:59

Hazánk biztonságáról, nemzetünk függetlenségéről, a nemzeti közösséggel való egymásra találásról szólt az évértékelőn a honvédek jelenléte.

2020. február 22. 10:59
Németh Szilárd
Magyar Nemzet

„Orbán Viktor miniszterelnök hangsúlyozta: »Fontos a technika, fontos a fegyverzet, fontos a katonadiplomácia, de legfontosabb a katona. Jó katonákra és jó tisztekre van szükségünk. Ezért is örülök, hogy a tiszt urak, akik itt vannak velünk, elfogadták ma a meghívásomat. Köszöntöm önöket! Mindenki láthatja: a magyar honvédség visszatért.« A magyar honvédek legfontosabb aktuális feladata a határaink megvédésében jelentkezik. A magyarok látják, hogy a katonák büszkén, bátran és emberségesen teljesítik ezt a műveletet, hazafias elkötelezettségből példát mutatnak a jövő nemzedékének. Ma már ismét erős becsülete van a mundérnak, ezért az emberek felnéznek a honvédekre.

A honvédség és a társadalom együtt gondolkodása, a nemzeti együttműködés biztonságunk záloga. Ezért indítottuk el a kadétprogramot, ezért működtetjük a honvédsportszövetséget, ezért szervezünk katonai táborokat és hadibemutatókat, visszaállítjuk a tiszti kaszinókat, megépítjük a helyőrségi kápolnákat, és a legfontosabb: tisztelettel és kegyelettel fordulunk hőseinkhez, kiemelten ápoljuk a katonasírokat. Úgy, ahogy azt Széchenyi István mondta: »Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire tiszteli a múltját, nézd meg a temetőit!«

»Az USA-ban és Kínában nagyobb a növekedés, kisebb a munkanélküliség, többet fordítanak innovációra és honvédelemre, ami a fejlődés alapja. Ezzel szemben Európa sem katonai erőt, sem jövőformáló technológiai óriáscégeket, sem civilizációs küldetéstudatot nem képes csatasorba állítani« – mondta a kormányfő.  A haderőfejlesztési programunk alapján megújuló Magyar Honvédség egy hazája iránt elkötelezett, modern és ütőképes haderő, de létszámát tekintve az ország egyik legnagyobb munkáltatója is lesz. Fejlesztéseinek megrendelései hazai gazdasági értéket teremtenek, tartalékos rendszerével nemzeti kulturális közösségformáló szerepe is megnő.

A honvédelem olyan nemzeti ügy, amelyben minden magyarnak szerepe és helye van. Hazánk biztonságának és nemzetünk függetlenségének legfontosabb letéteményese a honvédség. Erről az egymásra találásról, a nemzeti közösség előtt álló kihívásokról, a magyar érdekek és értékek védelméről szólt az évértékelő és üzent mindenkinek a honvédek jelenléte. »Kérem önöket, gondoskodjanak róla, hogy a pártrendezvényeken ne, de a kormányzati és civil találkozókon a katonák is ott lehessenek, és elfoglalhassák megbecsült helyüket a magyar társadalmi életben. Legyen úgy, mint régen volt!«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsoltkom2
2020. február 23. 14:21
"A Magyar Honvédség megbecsülése" De vasúti és közúti építkezéseken sorkatonákat már nem lehetne rendelni. Egyrészt nincs annyi építkezés és katona sem. De almaszedésre sem jutna katona... sem alma sem katona. Viszont jót tesz a honvédség imidzsének, hogy bemutatják Doktor Orbán Néni mellett állva a legújabb tábornoki egyenruhákat.
Arimaspa
2020. február 23. 07:30
Az olaszoknál 79 koronavírusos fertőzött van, ebből 2 meghalt, 1 kigyógyult. Állítólag olyanok is elkapták a vírust, akik nem jártak Kínában és nem is érintkeztek fertőzöttekkel. Kezdődik.
balbako_
2020. február 23. 07:14
A súlyosan alkoholista, iskolázatlan és buta kommunista tisztikart (emblematikus figurája Czinege Lajos volt) a társadalom szépen kiközösítette. A jelenlegi haza védelmére kiképzett tisztikart vissza kell helyezni a társadalomban méltán elfoglalandó helyére. Erre tett lépést a miniszterelnök.
Arimaspa
2020. február 23. 07:05
Az évértékelő pártrendezvény volt. Amúgy meg mi ez az egész? Hazafiaskodunk, amott meg a multik a legjobb haverok, tömjük a zsebeket pénzzel, miközben a honvédségre nem lehet költeni 2% GDP-t? A kereszténykedő magatartásról ne beszéljünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik