A Magyar Honvédség megbecsülése

2020. február 22. 10:59

Németh Szilárd
Magyar Nemzet
Hazánk biztonságáról, nemzetünk függetlenségéről, a nemzeti közösséggel való egymásra találásról szólt az évértékelőn a honvédek jelenléte.

„Orbán Viktor miniszterelnök hangsúlyozta: »Fontos a technika, fontos a fegyverzet, fontos a katonadiplomácia, de legfontosabb a katona. Jó katonákra és jó tisztekre van szükségünk. Ezért is örülök, hogy a tiszt urak, akik itt vannak velünk, elfogadták ma a meghívásomat. Köszöntöm önöket! Mindenki láthatja: a magyar honvédség visszatért.« A magyar honvédek legfontosabb aktuális feladata a határaink megvédésében jelentkezik. A magyarok látják, hogy a katonák büszkén, bátran és emberségesen teljesítik ezt a műveletet, hazafias elkötelezettségből példát mutatnak a jövő nemzedékének. Ma már ismét erős becsülete van a mundérnak, ezért az emberek felnéznek a honvédekre.

A honvédség és a társadalom együtt gondolkodása, a nemzeti együttműködés biztonságunk záloga. Ezért indítottuk el a kadétprogramot, ezért működtetjük a honvédsportszövetséget, ezért szervezünk katonai táborokat és hadibemutatókat, visszaállítjuk a tiszti kaszinókat, megépítjük a helyőrségi kápolnákat, és a legfontosabb: tisztelettel és kegyelettel fordulunk hőseinkhez, kiemelten ápoljuk a katonasírokat. Úgy, ahogy azt Széchenyi István mondta: »Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire tiszteli a múltját, nézd meg a temetőit!«

»Az USA-ban és Kínában nagyobb a növekedés, kisebb a munkanélküliség, többet fordítanak innovációra és honvédelemre, ami a fejlődés alapja. Ezzel szemben Európa sem katonai erőt, sem jövőformáló technológiai óriáscégeket, sem civilizációs küldetéstudatot nem képes csatasorba állítani« – mondta a kormányfő.  A haderőfejlesztési programunk alapján megújuló Magyar Honvédség egy hazája iránt elkötelezett, modern és ütőképes haderő, de létszámát tekintve az ország egyik legnagyobb munkáltatója is lesz. Fejlesztéseinek megrendelései hazai gazdasági értéket teremtenek, tartalékos rendszerével nemzeti kulturális közösségformáló szerepe is megnő.

A honvédelem olyan nemzeti ügy, amelyben minden magyarnak szerepe és helye van. Hazánk biztonságának és nemzetünk függetlenségének legfontosabb letéteményese a honvédség. Erről az egymásra találásról, a nemzeti közösség előtt álló kihívásokról, a magyar érdekek és értékek védelméről szólt az évértékelő és üzent mindenkinek a honvédek jelenléte. »Kérem önöket, gondoskodjanak róla, hogy a pártrendezvényeken ne, de a kormányzati és civil találkozókon a katonák is ott lehessenek, és elfoglalhassák megbecsült helyüket a magyar társadalmi életben. Legyen úgy, mint régen volt!«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi."Orbán Viktor miniszterelnök hangsúlyozta: Fontos a technika, fontos a fegyverzet, fontos a katonadiplomácia, de legfontosabb a katona. Jó katonákra és jó tisztekre van szükségünk. Ezért is örülök, hogy a tiszt urak, akik itt vannak velünk, elfogadták ma a meghívásomat. Köszöntöm önöket! Mindenki láthatja: a magyar honvédség visszatért."

Kb. olyan erős a magyar honvédség, mint a fáradt őszi légy. Sok dandártábornok, elavult, használhatatlan technika, kevés korszerű fegyver, a kiképzés szintje a béka alatt.

Olyan az egész, mint a koronavírus elleni védekezés.
Ha baj van, mindenki csak mutogat. És elhúz biztonságos helyre.

Nagyon helyes meglátás.
Egyetértek.

Szerintem 6 hónap kell.
ÉRTELMES tisztek, tiszthelyettesek vezetésével jól átgondolt, szigorú kiképzés,
(a második felében 10-15 alkalommal legyen 24 órás őrszolgálat is).

Az analfabéta segghülye tiszteket a szocializmus termelte ki.
Tudom, nagy divat ma balliberalizmusról beszélni, ez a Párt által elvárt vélemény, de a tények makacs dolgok...

"1993-as törvény szerint nem vehetnek részt katonai egyenruhában emberek pártrendezvényen".
A rendezvényt pedig a Fidesz pártalapítványa rendezte, tehát az esemény pártrendezvény volt.
Tényleg annyira nehezen rakod össze a képet, hogy nem lehettek volna ott katonák??????????????

Hagyd rá!
Ne harcolj a sötétség ellen, mert az a legrosszabb, amikor a szellemi sötétség szorgalommal párosul...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés