Pár éven belül eltűnhetnek a német kereszténydemokraták!

2020. február 21. 9:08

Kovács András
Facebook
Jól látszik, hogy a választóknak nagyon elege lett Merkel pártjából.

„Két nappal ezelőtt arról írtam, hogy óriási változások zajlanak Türingiában a pártok támogatottságában. A keletnémet tartományban pár hete egy liberális elnököt választottak a bevándorlásellenes AfD és a CDU szavazataival is. Az ügyből óriási botrány lett, Merkel Dél-Afrikából üzent, hogy azonnal távoznia kell a demokratikusan megválasztott vezetőnek. A liberális vezért le is mondott, és azóta sem lehet tudni, hogy mi is fog majd történni a tartományban. De mit is gondolhatnak erről maguk a választók?

Türingiában Elképesztő változások történtek az elmúlt hetekben. A CDU támogatottsága 21,7 százalékról 10-re zuhant, míg a baloldali radikális Die Linke 31-ről 41-re százalékra erősödött. Az AfD 22,5 százalékról ment fel 25-re. Jól látszik, hogy a választóknak nagyon elege lett Merkel pártjából. Minden bizonnyal a kancellár ukáza verte ki a biztosítékot, amivel beavatkozott a tartomány belügyeibe. Ami látszik, hogy a CDU rohamosan ütembe veszti el ebben a tartományban, és az országban is a támogatóit. Mindez pedig tovább növelheti a német kormány válságát.

Ráadásul hétvégén Hamburgban tartományi voksolás lesz, és a CDU ott is súlyos vereség előtt áll. A legújabb kutatások szerint 12-13 százalékot kaphat a kereszténydemokrata alakulat, pedig 2008-ban még 42,6 százalékot kapott. Nyugodtan ki lehet jelenteni, ha Merkel és CDU nem változtat a jövőben a politikáján, akkor pár év és végleg eltűnik a süllyesztőben.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A CDU kiment a saját választói alól. Pont, mint nálunk a Jobbik. Mindkettőnek maradnak a globalista liberálisok, meg a szélsőbaloldal partnernek.

Aki a baloldallal összeáll, az megdöglik!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés