Önálló klímaügyi és csúcsminisztériumra van szükség!

2020. február 21. 11:44

Schmuck Erzsébet
MTI-OS
A zöld párt reményét fejezi ki, hogy a kormány átgondolja elhamarkodott és téves döntését, és támogatni fogja az LMP zöld minisztérium felállításáról szóló javaslatát.

„Az LMP megdöbbenéssel áll Palkovics László miniszter kijelentése előtt, miszerint Magyarországnak nincs szükség a környezetvédelem kiemelt szintű képviseletére. Az LMP felszólítja a kormányt, hogy kezdjen felelősen gondolkodni és támogassák az LMP önálló zöld minisztérium felállításáról szóló javaslatát.

Magyarországnak szüksége van olyan csúcsminisztériumra, mely minden szakpolitikai területre kiterjedően tekinti át az ökológiai válsággal kapcsolatos feladatainkat, ráhatással tud lenni az egyes minisztériumok tevékenységére, azokat egy rendszerben, az ökológiai és társadalmi fenntarthatóság szemszögéből tudja értékelni.

Az LMP több alkalommal is benyújtotta a Klímaügyi- és fenntarthatósági csúcsminisztérium felállításáról szóló határozati javaslatát, mert a klímaváltozással és az ökológiai válsággal kapcsolatos feladataink nem szűkíthetőek a környezet- és természetvédelem területére. A feladatok nem száműzhetőek néhány minisztérium alosztályára, és nem oldhatóak meg kizárólag technológiai lépésekkel sem. Ahogy fő kiváltó okai is elhibázott gazdasági és társadalmi struktúrákból fakadnak, úgy a válság mérséklése is csak gazdaságunk és társadalmunk működésének rendszerszintű átalakításával valósítható meg.

A zöld párt reményét fejezi ki, hogy a kormány átgondolja elhamarkodott és téves döntését, és támogatni fogja az LMP zöld minisztérium felállításáról szóló javaslatát.”

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az LMP halott, és élvezi.

Mit tudna tenni egy klímaügyi minisztérium? Semmit. Ahhoz ott van a többi.

Remélem a Baranyai nevezetű némber lenne a minisztérium élén..... mivel éppen a testével véd egy invazív fát....és lájkolják és hálálkodnak.... Agyrém.

Ez persze nem lenne pótcselekvés, igaz-e, Erzsébet?

Most már ez fog menni 2022-ig. Fejükbe vették, hogy ők lesznek a legzöldebbek. Végül is, nyugaton ezzel a permanens zöldröfögéssel be lehet kerülni a törvényhozásba, egy-egy helyen még akár a koalíciós kormányig is eljutnak.

Amíg a kormányunk csak álproblémákat talál ki (irónia!), és azok megoldásával próbálja kelteni a kormányzás látszatát, addig a fejlett világ politikusai tényleg a legégetőbb gondokra koncentrálnak. Példa erre Monza városi tanácsa, amely a 21. század elejéhez méltóan megelégelte azt a - kisállattartó polgárai által elkövetett - kegyetlenséget, hogy a halakat gömbakváriumban tartják, minek következtében a halak mentálisan sérülnek, hiszen az ilyen akváriumból kifelé bámuló hal torzított képet kap a világról. A halakkal mélyen együttérző tanács betiltotta ezt az állatkínzó gyakorlatot. - Az intézkedés a brüsszeli adminisztráció tetszését is elnyerte, úgyhogy uniós szabály lett belőle. A jogharmonizáció keretében már az EU összes országában bevezették. (Utánanéztem: nálunk a Bajnai-kormány egyik utolsó rendelete 2010. március 1-én léptette hatályba.) Persze nyugaton is előfordulnak a politikához nem értő, okvetetlenkedő okostojások. Egy bizonyos Stephen Hawking - állítólag (irónia!) neves elméleti fizikus is közéjük tartozik, mert nem átallotta megkérdőjelezni ennek a nemes rendelkezésnek értelmét. Nem sajnálta annak bizonyítására fecsérelni az idejét, hogy az aranyhalakat semmi sem akadályozza meg abban, hogy a - szerintünk - torzult vonatkoztatási rendszerükre érvényesen teljesen korrekt kinetikai törvényeket állítsanak fel, amelyek alakra ugyan különböznek a Newtoni törvényektől, de azokkal teljesen egyenértékű módon képesek megjósolni a gömbakváriumon kívüli tárgyak mozgását.

Van Meteorológiai Szolgálat.

Jaja, a fővárosiak is aztán kurva sokra mennek a klímaügyi főpolgármester-helyettesükkel. És ha már ez a kamupozíció szóba került, ne felejtkezzünk meg az "okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes" elnevezésű kifizetőhelyről sem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés