Markolóval ment neki egy brazil szenátor a rendőröknek

2020. február 21. 9:40
Cid Gomest a markolós akció közben valaki meg is lőtte, de helyi források szerint állapota stabil.

Cid Gomes, brazil szenátor egy markolóval akart rendet csinálni a bérük növeléséért tüntető katonai rendőrök között. A brazil törvények szerint a rendőröknek tilos sztrájkolni, így a Ceará-i bíróság börtönbüntetést helyezett kilátásba a sztrájkoló rendfenntartók ellen. 

Tiltakozásuk részeként a tisztek a város katonai rendőrségének bázisához vonultak és lezárták a bejáratot, hogy megakadályozzák a sztrájkhoz nem csatlakozó erők további munkáját. Gomes szenátor egy ellentüntetést hirdetett meg és felszólította a sztrájkolókat, hogy azonnal nyissák meg az utat. Azt mondta nekik, hogy öt percet ad rá, hogy megnyissák a támaszpont bejáratát. 

Miután a demonstrálók nem tettek eleget a szenátor felszólításának, Gomes egy markolóba ült, amit nekivezetett a kerítésnek ami mögött a tiltakozók voltak. 

Ezek után több lövés is eldördült, amelyből legkevesebb kettő el is találta a szenátort. Az nem tisztázott, hogy pontosan ki adta le a lövéseket, annyi biztos, hogy nem éles lőszert, hanem gumilövedéket használt a lövész.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés