Levél a jövőből

2020. február 21. 11:34

Szentesi Zöldi László
Demokrata
Sok jóra ne számítsatok a következő választás után, feltéve persze, ha államban, határokban és más meghaladott fogalmakban gondolkodtok.

„Most, amikor ezeket írom, mindenfelől a müezzint hallom. Kezdődik az esti ima. Azt mondják, a mi békásmegyeri mecsetünk az egyik legszebb a fővárosban. Hát, nem tudom, mindenesetre tény, hogy a hajdani Szent István-bazilikában, amelyben most állatvásárt tartanak, olyan orrfacsaró a bűz, hogy magára valamit adó turista messze elkerüli. Legyünk büszkék arra, ami a miénk!

2020-ba küldött üzenetemben muszáj szólnom egy módfelett kényes ügyről. Kedves liberális barátaim, nektek sajnos nem jött be semmi abból, amit reméltetek. Bár a Dobrev-ciklusok közepén bevezettétek a melegek kiskorúakkal való testi kapcsolatának lehetőségét, ma már ennek írmagja sincsen. Az Egység ugyanis minden meleget hivatalból üldöz, hiszen a Korán és a hagyomány nem állítja, hogy szeretgetni kéne őket. Három éve újra szabad buzinak hívni őket. Szerintem ez csodálatos.

És hogy mi lett a liberálisokból? Semmi. Eltűntek, elfogytak, nyomuk sincsen. A minap találkoztam Fekete-Győr Andrissal, aki előimádkozó a rózsadombi mecsetben, komolyan mondom, belevaló öregember lett belőle. Amikor a Momentumról és hajdani önmagunkról beszélgetünk, amikor felidézzük a régi szép időket, elmorzsolunk egy-két könnycseppet. Allahra mondom, másképp gondoltuk mi ezt… András óvatosan körül is szokott kémlelni, nehogy a kalifa emberei láncra verjék liberalizmusért. De az idők változnak, túl kell élnünk ezt a korszakot is, amíg ideérnek a felszabadító indiai katonák. Már csak bennük bízunk ugyanis. Egyébként van valami fülesetek 2020-ból? Mennyire liberális India? Remélhetünk?

Oroszországban, persze, még rend van. Nem liberális rend, egyszerűen rend. Mióta Szibéria zöld, és termőföldek várják a gazdákat, régi európaiak milliói özönlöttek oda. Igen, magyarok is. Nem tudom, mi lesz ott, mi nem, de az oroszok tagadhatatlanul tudnak valamit. Valahogy magukhoz idomították a világot, nem változtak meg, mint mi, valamennyien az elmúlt három évtizedben.

Szóval, kedves magyar barátaim ott, 2020-ban! Sok jóra ne számítsatok a következő választás után, feltéve persze, ha államban, határokban és más meghaladott fogalmakban gondolkodtok. Tudnotok kell, hogy a változások sokkal gyorsabban bekövetkeznek, mint hinnétek. Csak rajtatok múlik, milyen lesz a jövőtök.

És a végére hadd mondjam a legfontosabbat. Talán az én szavazatommal kezdődött a romlás. Amikor 2022-ben a momentumos–jobbikos–dékás–szoci szörnykoalíció mellé tettem az ikszet. Bűnös vagyok. Kérlek, bocsássatok meg nekem! És billentsétek helyre 2022-ben, amit elrontottam, elrontottunk! Az isten szerelmére, nem látjátok, hogy mi készül itt?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában