Az agymosás a NER rendszerében fiatalon kezdődik

2020. február 21. 20:49

A nők nem másodrendű állampolgárok és nem szülőgépek.

2020. február 21. 20:49
Tölcsér Borbála
Facebook

„A lenti kép a 12-es biológia tankönyv »Családtervezés« fejezetéből való, egy végzős diák osztotta meg a Twitteren a saját tankönyvéből.

Már a felütés is rossz, hiszen hogyan várhatnánk őszinteséget és a megfelelni vágyást mellőző érveket a felnőtt korba éppen hogy csak belépő tinédzser lányoktól akkor, ha a tankönyv rögtön azzal az állítással kezd: sok nő felfogása hibás...

Az agymosás a NER által lezüllesztett oktatási rendszernek köszönhetően tehát már fiatalon elkezdődik. Arra tanít, hogy ha nem úgy gondolkodsz, ahogy a rendszer elvárja, hibásan gondolkodsz.

A művi terhességmegszakítás azon témák közé tartozik, amely kapcsán többnyire minden vitázó félnek az elvi álláspontja érvényesül a pragmatikus gondolatok felett. Nem várható el a teljes társadalomtól, hogy megosztó kérdésekben egyfélét gondoljon.

Ugyanakkor egy ideálisabb világban az elvárható lenne, hogy ha már egyentankönyvből kell tanítani és tanulni, akkor a tankönyv ne megmondja a befolyásolható fiataloknak, hogy hogyan gondolkodjanak, hanem nyisson ablakot számukra a világra. Egy olyan világra, ahol van választás. Ahol lehet mást gondolni, lehet érvelni és vitázni, és nem szégyen az, ha nem értünk egyet valamiben.

Ahogyan az is elvárható lenne, hogy a NER döntéshozói egyszer és mindenkorra megértsék: a nők nem másodrendű állampolgárok és nem szülőgépek.

Tankönyv: Dr. Lénárd Gábor - Biológia 12. Gimnázium.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 237 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
12345
2020. február 24. 16:30
Ha jól tudom egy abortusznál egy apuka se pro se kontra nem szólhat bele jogilag, hogy a gyermekét az "anyuka" kivégezteti vagy nem. Ergo abortuszoknál a végső ítéletet az "anya" mondja ki nem az apa ezért ebben a helyzetben nők az elsődlegesen felelősek, bár ha egy férfi ("apa") a felbujtó akkor az is hasonló felelőség alá esik. Ártatalan magzatok kivégzését nem szabad megengedni. Apukákat ha kell jogilag kötelezni kell, hogy anyukát áldott állapota alatt támogassa anyagi és egyéb értelemben is. Államnak is segítenie kell ezeket anyukákat ahol csak szükségük lehet és biztosítani kell hogy aki nem tudja vállalni a gyermeke felnevelését az mielőbb, a gyereknek legkevesebb sérülést okozva, örökbe adhassa gyermékét. Magyarországon jelenleg 5-10 éves várólisták vannak örökbefogadásoknál a kevés örökbefogadható gyermek miatt, szóval sok gyeremeket örökbefogadni vágyó örömmel fogja vállalni a gyermek felnevelését.
Vakfolt
2020. február 23. 19:48
"A nők nem másodrendű állampolgárok és nem szülőgépek." Hát nem is, de azt sem értem, akkor miért állítjátok ezt.
Szőke Ciklon
2020. február 23. 18:18
Egy gyermek nem tulajdona a szülőnek, és ha egy pár lehetőséget adott egy új élet megszületésének, akkor a fogantatás pillanatától kötelessége azt az életet megóvni, világra jötte után felnevelni. Semmi különbség nincs egy abortusz és a megszületett csecsemő elpusztítása között, mindkettő egy védekezésre képtelen életet pusztít el, azaz gyilkol!
marica61
2020. február 23. 15:50
ki ez az idióta???????????????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik