Az agymosás a NER rendszerében fiatalon kezdődik

2020. február 21. 20:49

Tölcsér Borbála
Facebook
A nők nem másodrendű állampolgárok és nem szülőgépek.

„A lenti kép a 12-es biológia tankönyv »Családtervezés« fejezetéből való, egy végzős diák osztotta meg a Twitteren a saját tankönyvéből.

Már a felütés is rossz, hiszen hogyan várhatnánk őszinteséget és a megfelelni vágyást mellőző érveket a felnőtt korba éppen hogy csak belépő tinédzser lányoktól akkor, ha a tankönyv rögtön azzal az állítással kezd: sok nő felfogása hibás...

Az agymosás a NER által lezüllesztett oktatási rendszernek köszönhetően tehát már fiatalon elkezdődik. Arra tanít, hogy ha nem úgy gondolkodsz, ahogy a rendszer elvárja, hibásan gondolkodsz.

A művi terhességmegszakítás azon témák közé tartozik, amely kapcsán többnyire minden vitázó félnek az elvi álláspontja érvényesül a pragmatikus gondolatok felett. Nem várható el a teljes társadalomtól, hogy megosztó kérdésekben egyfélét gondoljon.

Ugyanakkor egy ideálisabb világban az elvárható lenne, hogy ha már egyentankönyvből kell tanítani és tanulni, akkor a tankönyv ne megmondja a befolyásolható fiataloknak, hogy hogyan gondolkodjanak, hanem nyisson ablakot számukra a világra. Egy olyan világra, ahol van választás. Ahol lehet mást gondolni, lehet érvelni és vitázni, és nem szégyen az, ha nem értünk egyet valamiben.

Ahogyan az is elvárható lenne, hogy a NER döntéshozói egyszer és mindenkorra megértsék: a nők nem másodrendű állampolgárok és nem szülőgépek.

Tankönyv: Dr. Lénárd Gábor - Biológia 12. Gimnázium.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 209 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A te agyadat se a NER mosta. Arra panaszkodj, akik kiüresítettek.

"azzal az állítással kezd: sok nő felfogása hibás..."

Mert amúgy ki sétál be az abortuszklinikára, a férfi? No és mi lenne a helyes vagy semleges állásfoglalás az abortusszal kapcsolatban, mindenki dugjon ahogy akar, aztán mindenki menjen abortuszra, ha akar? Én nem tudom, mi a fasz van ezekkel az emberekkel...

Te most kiakadtál azon, amit a tankönyvben olvastál?
Te nem tudtad, hogy amikor szeretkezel és nem védekezel, abból gyerek lesz?
Te nem tudtad, hogy nem az a védekezés, hogy meggyilkold a gyermekedet?
Te nem tudtad, hogy felelős vagy a megfogant gyermekedért?
Te momentumos vagy?
Te botmixeres vagy?

Te anorexiás vagy? Biztos, hogy az vagy.
És arról tudtál, te észlény, hogy elmehettél volna már régesrég fogszabályzót kérni magadnak?

Ez te vagy ugye? Nincs több kérdésem.

https://444.hu/2019/09/30/szab..

Tényleg tönkretettem ezt az oldalt? De mi ez a többes szám? Mi az, hogy együtt tettük tönkre?

https://444.hu/2019/09/30/szab..

"A nők nem másodrendű állampolgárok és nem szülőgépek."

Az ilyen "tölcsérek" ne is szaporodjanak! Egyébként ki mondott ilyet, hogy a nők szülőgépek, és kötelező szülni? Remélem azért azt nem tekintitek problémának, hogy aki viszont vállal gyermeket, az kap hozzá támogatást. Aki meg nem szülőautomata, az ne irigykedjen az anyákra! Egyébként, teljesen elment a józan eszetek, vagy csak a szokásos aljaskodás?

"A fiúknak fütyijük van, a lányoknak meg puncijuk. "

Az emberi élet a fogantatással kezdődik, és majd a világra jövetellel válik önállóvá. A magzat él, mozog, szívverése van, tehát ember. Az abortusz biológiai folyamat, ezért kell hozzá szakképzett orvos.

Ez a mondatod pedig: "A semjénük nem leendő életeket pusztít el, hanem már megszületett életeket.", úgy értelmetlen, ahogyan van, még te sem tudod megmagyarázni, pusztán vagdalkozás.

Ez mindennek az alfája és a talpfája.

Talán jobb lett volna azt írni, h. ...bár a vélemények megoszlanak az abortusz törvényi engedélyezéséről és ennek feltételeiről, de tény, h. .... és tovább.

Egyébként mindegy. Éppen a megoszlás miatt, tényleg, sokan, sőt, sok nő fogja, Tölcsérrel ellentétben azt gondolni, h. jó ez így is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában