A bántalmazónak is joga van előadni a maga verzióját

2020. február 20. 16:29
Tasnádi „Ellenpont” András
Szélsőközép – Facebook
A másik fél meghallgatása olyan alapelv, amit nem lehet negligálni.

„Az Orosz Bernadettet bántalmazó katona nyilatkozatot adott, amiben védeni próbálja magát. Nevetséges, hogy nem emlékszik semmire, ahogy az önsajnáltatása és a hűtlenségi vádjai is. De azt gondolom, hogy miután egy ország ismerte meg Orosz borzalmas történetét, a bántalmazónak is joga van előadni a maga verzióját.

Félelmetes látni, hogy ezt mennyien megkérdőjelezik. A női jogvédő szervezetek nem pusztán igazságot követelnek, nem pusztán kemény bírósági és hatósági fellépést, hanem azt is elvárnák, hogy a megvádoltak csöndben tűrjék a közvélemény jogos (vagy jogtalan) haragját.

Még a gyilkosokat is megilleti a védelem joga. Még akkor is, ha ez az áldozatokat és a családjukat sértheti, felzaklathatja. Még akkor is, ha tudjuk, hogy hazudnak. A másik fél meghallgatása olyan alapelv, amit nem lehet negligálni. Még az elítélt bűnözőknek is vannak jogai (például, hogy vitassák a bírói döntés helyességét).

Magyarországon nincs diktatúra. De igény lenne rá.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Adna? Ásná? Hol élsz te, ember?

Hogy érdekel-e, azt jogosan eldöntheted. Jogosan mondhatod azt pl, hogy nem érdekel. De azt nem mondhatod, hogy nem mondhatja el.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés