Törvényben tiltsák meg az ügyekkel való mutyizást

2020. február 19. 11:38

Őrület, hogy ma házon belül a bírói maffia tagjai mondhatják meg, kit óhajtanak elítélni vagy éppen felmenteni. Interjú.

2020. február 19. 11:38
Huth Gergely
Huth Gergely
Origo.hu/888

„Két év van még hátra 2022-ig, különösen az évértékelő fényében hogy látod, milyen helyzetben van a jobboldal, és kell-e félni az ellenzéktől?

Az utóbbival kezdve: szomorú, hogy a posztkomcsi-kisnyilas koalíció működik, Dunaújvárosban a régi szocik Vadai Ágnes utasítására simán leszavaztak a Jobbikon belül is a legszélről érkezett gumiszkinhedekre. Ám ez csak annyiban befolyásolja a jobboldal helyzetét, hogy mostantól az egy-egy ellen felállásban minden apró hiba és gyengeség duplán megbosszulja magát. A Fidesz-KDNP kiváló egészségnek örvend, a harmadik ciklusban képes volt teljesen új lendületet adni a kormánypolitikának, megérteni a világ szavát. Így mi, jobboldaliak egyszerre lehetünk elképesztően modernek és bölcsen konzervatívok. Mint látjuk, nemcsak a 2011-es szabadságharc kezdete óta következetesen képviselt gazdaságpolitika érett be mára, hanem az Orbán Viktor által bő egy évtizede meghirdetett ellenállás is a neoliberalizmus őrületével szemben. Az orbáni szembeszegülés megadta az alaphangot a Nyugat-Európát lázba hozó új kereszténydemokrata áramlathoz, amely a keresztény szabadság eszméje köré szerveződik.

Hogy állunk a kultúrharc területén (NAT, filmügy, színházak, kulturális elismerések)?

Régi narancsos értékelést kölcsönözve: középszarul. Habár kultúrharcra nincs is szükség, de térfoglalásra nagyon is, ami leegyszerűsítve annyit jelent, hogy a zömében közpénzből élő művészvilág ne közösíthesse ki azokat, akik egy picit is szimpatizálni mernek a kormány politikájával vagy a kereszténydemokrata gondolattal. 2018-ban, Kásler Miklós érkezése előtt még a habzó szájú, eszelős kritikus, egyben Alföldi Róbert szócsöve, azaz Csáki Judit egyszemélyes szerkesztősége kapta a legmagasabb támogatást kulturális portál működtetésére: félszáz millió forintot. Eközben a kiváló konzervatív műhelyek munka után, önszorgalomból működhettek, és csak az kaphatott pénzt, aki a kommunista diktatúrához hasonlóan tartotta a száját és belesimult a miltánsan liberális világba. Tavaly láthattuk először komolyabb jelét, hogy az Emmi, a Petőfi Irodalmi Múzeum, vagy a kulturális-emlékezetpolitikai programokat finanszírozó Terror Háza igyekszik végre kiegyensúlyozni a helyzetet.

Ti borítottátok ki a bilit a Szeviép-ügy bírói gyakorlatával kapcsolatban, mit vársz a nemzeti konzultációtól, fel lehet lépni az embereket sértő igazságtalanságokkal szemben?

Azt várom, hogy a konzultáció hatására az Országgyűlés többsége talál rá megoldást, hogy felszámolják a bíróságokon belül működő alvilági-posztbolsevik hálózatokat, ha kell, a legszigorúbb ügyészi és titkosszolgálati segítséggel. Laikusként úgy látom, ennek legfontosabb első eszköze az volna, hogy törvényben tiltsák meg az ügyekkel való mutyizást, azaz, hogy a bíróságon belüli klánok kimazsolázzák maguknak az ügyeket. Őrület, hogy ma házon belül a bírói maffia tagjai mondhatják meg, kit óhajtanak elítélni vagy éppen felmenteni, miközben biztos, ami biztos alapon a házastársuk a delikvens védője. Van erre megoldás, a legtöbb nyugati országban mutyi helyett kötelezően ábécérendben szignálják az ügyeket. Nem általában a bírókkal van baj, hiszen egy hétköznapi perben ma is jó eséllyel elfogulatlan és felkészült bírót kapunk, hanem a bíróságon belüli maffiával. A PS sztorija azért nagy dobás, mert mostantól fogva nem kell magyarázni senkinek, miért is kell megregulázni a jogszolgáltatást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
billwilson
2020. február 19. 19:45
de hát ezért van a bírói kar h megmondja h kit kell elítélni :DDDD majd a fidesz maffia fogja megmondani ezután xD meg orbán kommandante szokásos figyeszes szarkenés : egy ember sarát szétkenik
tailor
2020. február 19. 19:19
két Magyarország. de az egyik sokkalta kisebb...
Bell & Sebastian
2020. február 19. 15:56
ki lehet következtetni
fogas paduc
2020. február 19. 15:42
A szeviép ügy egyben nagyon elszomorító és riasztó jelenség is egyben. Hasonló esetben ezek töredékéért is a honpolgárt kőkeményen megbüntetik. Ha pl a rendőr bűncselekményt követ el, akkor 2x mértékben bűntetik meg. Akkor a törvényesség felett őrködő törvényt sértő bírót milyen mértékben kell megbűntetni.? Hogy hogy nincs bírói etikai tanács? Hogy hogy senki sem ellenőrzi az ügyek folyását? Lehet, hogy az angolszász jogrendszert kell bevezetni, ahol a nép az esküdtek révén gyakorol hatást Justitia pártatlanságának a védelmére? Ja börtönben csücsül már a bírónő? Baromira nagy a hallgatás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik