Politikai pletykák

2020. február 19. 12:47

Charles Gati
Népszava
Washingtonban néhány tisztviselő már látja, hogy Orbán orosz fogságban van: az ország függetlenségét függesztette fel Moszkvában.

„Az első washingtoni pletykának magyar vonatkozása is van: David Cornstein nagykövet állítólag hamarosan elhagyja állomáshelyét – talán tavasszal, talán a nyár elején –, és visszaköltözik New Yorkba. Trump elnöknek pénzre van szüksége, nagyon sok pénzre a novemberi választás finanszírozására, Cornstein pedig segíteni akar neki. Az izraeli nagykövetségre pályázik. Eddig se tartózkodott gyakran Budapesten, távozása után pedig hivatalosan is újra egy profi »második ember« venné át a diplomáciai stafétabotot legalább egy évre. Ez a jó hír.

A rossz hír az, hogy Cornstein romokat hagy maga után. Ilyen tájékozatlan nagykövete Amerikának csak a 30-as években volt. Az akkori nagykövet, John Montgomery Horthynak udvarolt, aki a naiv nagykövet jóindulatát azzal hálálta meg, hogy 1941-ben hadat üzent Amerikának. Cornstein se ért el semmit. A Central European Universityt Orbán kirúgta az országból, amerikai fegyvereket nem vásárolt. Az ukrán oktatási reformot nem veszi figyelembe, továbbra is akadályozza a NATO-Ukrajna tárgyalásokat. Sőt, ő is hadat üzent az USA-nak. Mivel a lakosság fele itt többé-kevésbé liberális nézeteket vall, és Orbán szerint a liberális nem más, mint egy diplomás kommunista, Orbán most Amerika egyik felével hadakozik. Arról nem is beszélve, hogy a 90-es években ő maga is elkötelezett liberális volt, a Liberális Internacionálé egyik vezetője, tehát diplomás komcsi.

Itt, Washingtonban néhány tisztviselő már látja, hogy Orbán orosz fogságban van. Az ország függetlenségét függesztette fel Moszkvában, nem a Fidesz tagságát Brüsszelben. Legutóbbi washingtoni útján az amerikai külügyminiszter már nem is fogadta Szijjártó Pétert.”

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nos megjelent az idegenbe szakadt Magyarország egyik sírásója. Csak kibújik a szög a zsákból, hogy kik azok akik a SZER újraéledését forszírozzák az Amerika Hangja helyett.
Ki más, mint az USA demokraták Soros támogatással.

Trump főnöke is Putyin. Egyéb kretén pletykák Gati, elvtárs?

ÉRVEK, BIZONYÍTÉKOK A KORÁBBI ÁLLÍTÁSOMRA.

CHARLES GATI
Már évekkel ezelőtt indítványoztam többedmagammal, hogy induljon el újra a SZER magyar adása: nagy szükség van rá. Most még inkább.
https://mandiner.hu/cikk/20190..

Így buktatnák meg Orbán Viktort - Charles Gati 5 pontja

1. A Fidesz elveszti a 2014-es választásokat.
2. A Fidesznek új legitimációra lesz szüksége 2012-ben vagy 2013-ban, és előrehozott választásokat ír ki, amikor népszerűségvesztésének folyamata megáll vagy lelassul. Ezt a választást mégis elveszítheti.
3. IMF- és EU-kölcsön hiányában a gazdaság állapota tovább rosszabbodik. Ekkor a Fidesz-elit egy része szembeszáll az Orbán-Matolcsy párossal, miközben az utcán százezrek tüntetnek. A görög és az olasz helyzethez hasonlóan az Orbán-Matolcsy párost és támogatóikat lemondatják, s egy valóban konzervatív - tehát nem populista -, jobbközép Fidesz-kormány jut hatalomra.
4. Az új kormány - legitimációját növelni óhajtandó - igénybe veszi néhány igazi szakember részvételét, olyanokét, akik Brüsszelben és Washingtonban is meggyőzően reprezentálnák a kormány elkötelezettségét a szabad piac és a nyugati stílusú demokrácia iránt. Ebben a variációban Bajnai Gordon és Bod Péter Ákos, talán Bokros Lajos is komoly, szinte döntő szerephez juthatna.
5. Polgárháború. Ez akkor következhet be, ha a kormány nemcsak kaotikus gazdasági lépeseivel veszíti el a nép többségének bizalmat, de a választók rájönnek, hogy a szuverenitásról ismételt politikai szónoklatok tartalma a XXI. században üres fogás. Isten őrizz, hogy a helyzet idáig fajuljon, de ennek lehetőségét sem zárom ki, ha folytatódik a nyugati javaslatok, kritikák dacos, irracionális elutasítása.
http://valasz.hu/vilag/charles..

Válaszok:
pollip | 2020. február 19. 13:40

Vajon Charles Gati is közreműködhetett a háttérben a hamis Teller Ede levélben?

https://politicalcapital.hu/ko..
https://www.origo.hu/itthon/20..

Ki Charles Gati?

,,Charles Gati, a Clinton klánhoz köthető, szélsőliberális Johns Hopkins Egyetem tanára Hillary Clinton rajongója. A népszerűtlen, hisztériára hajlamos külügyért támogatta az ószövetségi küldetésében hívő George Soros pénzügyi spekuláns és szélhámos is, aki lelepleződése ellenére is megmaradt az SZDSZ-es szellemiségű értelmiségiek bálványának."
https://www.magyaridok.hu/vele..

Régen volt a Kacsa Magazin. Az jut erről a fasziról eszembe.

Charlie, hogy te mi mindent tudsz!...

Válaszok:
Berecskereki | 2020. február 19. 13:35

Már készülődik. Most írja át, egészíti ki a tavaly novemberi írását.
https://mandiner.hu/cikk/20191..

Most akarja előkészíteni a polgárháborút.
Orbán Viktor jó lesz, ha a nyugati határt is megerősíti, ahogy a délit. Szerintem ha lesz polgárháború az nem nálunk kezdődik, hanem Franciaországban, vagy Németországban.
Ennek pedig a neoliberálisok Soros György és velük szövetkezők az okozói.

A globalizmust, nyitott társadalmat hagytad ki. Pedig mindkettő fontos, mert ez a mozgató rugó a mai neoliberálisoknál.

Rendesen megbukott. De a szája jár.

Gáti Károly a saját galambagyának a fogságában van.

John Montgomery nem udvarolt Horthy-nak, hanem támogatta. Még akkor is amikor a háború befejeződött. 1954-es halála után lánya, Jean gondoskodott a volt kormányzóról és feleségéről, egészen halálukig.

Értem. :)
Akkor te is olyan vagy, mint Sólyom László a láthatatlan alkotmánnyal.

Akik valóban Moszkva zsebében voltak, azokról írta Gati:
Részletek Charles Gati: Hungary and the Soviet Bloc (Duke University Press, 1986) című könyvéből:
Még jobban, mint Romániában vagy Lengyelországban, a zsidó származásúak vezették a magyar kommunista pártot és a kommunisták dominálta notórius politikai rendőrséget a második világháború utáni több mint egy évtizedben.

Az nem kíván különösebb dokumentációt, hogy a magyar kommunista párt oly sok felső vezetője volt zsidó eredetű. Természetesen ők nem tartották a zsidó vallási ünnepeket vagy zsidó hagyományokat. Valójában a szülők és nagyszülők hagyományainak elutasítása azt a szükségletüket jelzi, hogy megtagadják a családi kötődéseiket. Révai József hírhedett korai verse, melyben erőteljesen kifejezte kívánságát a szülei azonnali haláláról, önmagáért beszél. Az, hogy magyarosították neveiket szintén jelzi egy új azonosság felvételének igényét: Rákosi korábban Róth volt, Gerő korábban Singer, Farkas korábban Wolf, Vas, akinek nagyapja egy rabbi volt, korábban Weinberger, Péter Gábor, a politikai rendőrség szadisztikus főnöke, korábban Auspitz Benő, Nógrádi Sándor korábban Grűnberger, Horváth Márton korábban Schiller és így tovább.

Könnyű keverni, mert egyfelöl:
"Aki Péter Gábort Talmudra oktatta
zsido.com, 1998. május
Tudja a kedves olvasó, ki volt Péter Gábor (született Auspitz Benő, vagyis Benjámin), szakmájára nézve szabómester és később, kb. 7 éven keresztül, a magyar KGB, vagyis Ávó teljhatalmú főnöke?"

Másfelöl
Demény Pál, A Párt foglya voltam című könyvében arról ír, hogy ő adta a Eisenberger Béninek a Péter gábor nevet (152. old.)

Marco Claudio Marcello i.e. 212-ben elfoglalta Szirakúzát. Az egyik római katona rátalált a homokba ábrákat rajzoló Arkhimédészre - aki tükrei segítségével a vízen álló római hajókat is felgyújtott - , s a katona összetaposta azokat.

Arkhimédész megszólalt: "Noli tangere circulos meos." "Ne zavard a köreimet." Ez az üzenet Gáti úrnak is szól.

Más. Jewish Agency adatai szerint 2019-ben kb, harmincháromezer zsidó hagyta el Európát, s telepedett le Izraelben, ami tíz éves rekord. Megállapításuk szerint lassan, de kiürül Európa. A legtöbb zsidó Franciaországból, Németországból és Angliából távozott.

Korábban a hollandiai zsidóság vezetője Veszprémy Bernátnak elmondta, hogy a hollandiai zsidók legszívesebben Magyarországra költöznének.

Hát ennyire rossz hely ez a Magyarország, Putyin árnyékában.

Gáti Úr! Egyébként mi a véleménye az intenzív amerikai-orosz gazdasági kapcsolatokról, no meg a német-orosz hasonló együttműködésről?

Cornstein úr kiváló nagykövet, intelligens ember.

Charles Gati jövendölése 2011-ből:

https://hvg.hu/itthon/20120111..

Nem jött be az akkori elképzelés, most már az ötödik pontban reménykednek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés