Vadai Ágnes magából indul ki

2020. február 18. 13:55

Varga Judit
Facebook
A DK kérdésekbe csomagolt hazugság cunamit indított és megalapozatlan rémhírekkel kívánja felzaklatni a magyar embereket.

„Ma sem tett mást a Gyurcsány Ferenc bűvkörébe tartozó Vadai Ágnes, mint amit megszoktunk tőle. Jól bejáratott dk-ás módszerrel, kérdésekbe csomagolt hazugság cunamit indított és megalapozatlan rémhírekkel kívánja felzaklatni a magyar embereket. Vadai Ágnes állításával szemben a magyar kormány nem bocsát szabadon egyetlen elítélt bűnözőt sem a jogerős ítéletben megszabott határidő előtt.

Éppen ellenkezőleg, ahogy azt már bejelentettem, az életellenes bűncselekmények esetén a feltételes szabadságra bocsátás szabályainak szigorításán dolgozunk. Vadai Ágnes magából indul ki, hiszen amikor ő a Gyurcsány-kormány államtitkára volt, akkor a visszaeső bűnözők az utcán grasszáltak. Az Orbán-kormány ezzel szemben szigorította a Büntető Törvénykönyvet, bevezette a három csapás jogintézményét, amelynek eredményeként felére csökkent a súlyos bűncselekmények száma. Ez a szigorítás okozta azt is, hogy míg Gyurcsány és Vadai regnálása alatt 12.000 elítélt bűnözőt tartottak fogva, addig ez a szám ma már majdnem 17.000. Nálunk a tett az első, a szó a második.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A poszthoz.

" 2010-ben elindított férőhelybővítési program kínál. Az azóta eltelt idő során több korábban bezárt börtönt is újra megnyitottunk: 2010-ben az Állampusztai Országos Bv. Intézet solti körletrészében, 2011-ben a Fővárosi Bv. Intézet Gyorskocsi utcai objektumában növekedett a férőhelyek száma, de Pécsett, Kecskeméten és a fővárosban is bővítést tudtunk megvalósítani. 2015-ben adtuk át a korábban bezárt Közép-dunántúli Országos Bv. Intézethez tartozó martonvásári objektumot, valamint a Szombathelyi Országos Bv. Intézetben, a Budapesti Fegyház és Börtönben és a Váci Fegyház és Börtönben is újabb fogvatartotti férőhelyeket alakítottunk ki. 2016-ban az Állampusztai Országos Bv. Intézet Solti alegységében adtunk át egy teljesen új kivitelezéssel létrehozott, nemzetközi normáknak megfelelő körletépületet. A projekt a tavalyi évben is több sikeres beruházást eredményezett: a Váci Fegyház és Börtön fogvatartotti befogadóképessége 120 férőhellyel bővült, hiszen szakképzett elítéltek újították fel a börtön 20 éve üresen álló háromszintes épületét.
Az Európa Tanács ajánlásának megfelelően elvégzett rekonstrukció összesen 45 350 fogvatartotti munkaórával valósult meg, ráadásul a részlegen található felszerelés döntő részét a belső ellátás keretében, az elítélteket foglalkoztató gazdasági társaságok gyártották. Szintén a férőhelybővítési projekt részeként indult el az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben egy új körletépület kialakítása is, valamint megkezdődött a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön közel 200 új férőhely kialakítását célzó átalakítási beruházásának előkészítése. Emellett számos olyan intézkedést vezettünk már be, amely azt a célt szolgálja, hogy jobb körülményeket biztosítsunk a fogvatartottak számára. Több bv. intézetben különálló, egymás melletti zárkák összenyitásával igyekeztünk az elhelyezési tereket tovább növelni, de ilyen intézkedés volt az illemhelyek leválasztása is. Fejlesztéseink eredményeként 2010-től már több mint 1600 új férőhellyel bővültek börtöneink."
https://bv.gov.hu/hu/ferohelyb..

Vadai lehet, hogy attól fél, ha egyszer elítélik nem lesz helye?

A DK helybe meg a pofonért.
Tegnap Gyurcsány, ma Vadai.
Olyanok, mint az agresszív kismalac.

Agresszív kismalac bemegy az étterembe.
Kérdi a pincér:
-Mit parancsol?
-Egy főzeléket!
-Feltéttel?
-NEM!FELTÉTLENÜL!!!

Agresszív kismalac a vasútállomáson...
-Egy retúr jegyet kérek!
-Hova parancsolja?
-Oda-vissza!!

Baj van a felfogásoddal.
Két különböző témáról van szó.
Az egyik az ítéletek szigora, a bűnügyi eljárás során. Ezzel kapcsolatos a l2.000 és17.000.

A másik téma a börtönök zsúfoltsága.
Hol épített börtönt a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormány? Mennyivel növelték a férőhelyek számát?

Ha elolvastad volna a linken található írást, amely így kezdődik: Évtizedes probléma a börtönök túltelítettsége, amelyre megoldást a 2010-ben elindított férőhelybővítési program kínál.
Ez a program tovább folytatódik. Erről is szó volt az évértékelőben.
Az írás és a miniszter asszony sem állítja, hogy a túlzsúfoltság megoldott, de folyamatban van a megoldás. Nem kellene aggódniuk a Dákosoknak, ha egyesek közülük el lesznek ítélve lesz helyük.

A felfogásod gyenge nem az írás.
Avagy ahogy Marosán mondta: Nem a zsemle kicsi, elvtársak, hanem a pofátok nagy.

Jól van...látom megértette a lényeget :-) Az egybe vagy különírás. Mert minden ettől függ ugyebár.

Rákosi Piros Farkasai,
Kádár Apró Dögei,
Gyurcsány Vágó Vadai.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés