„Dél-Szlovákia már Magyarország” – Slota szájára vette Orbán Viktort

2020. február 18. 14:25
A szélsőséges nézeteiről híres expolitikus egy videóban érdekes kijelentéseket tett a szlovák belpolitika állapotáról, de nem feledkezett meg korábbi pályafutásának kedvenc tematikájáról sem, azaz rólunk, magyarokról.

„Drága szlovákok! A holnapi, február 29-i választások alkalmából szólok hozzátok” – kezdi a felvételen az expolitikus, akinek videója eredetileg fia, Pavol Slota Facebook-oldalán lett posztolva. A videóról beszámoló Paraméter szlovákiai magyar portál megjegyzése szerint elképzelhető, hogy a felvételt csak később akarták közzétenni, ugyanis a választás másfél hét múlva lesz.

A gyűlölet célpontjai: Danko kapitány és a magyarok

„Le kell szögeznem, hogy ami az SNS-ben Danko kapitány és az emberei irányítása alatt történik, megrémít. Ezeket az embereket én abszolút nem ismerem, és az én időmben talán azt sem tudták, hogy létezik az SNS” – szállt bele a Paraméter szerint utódába, Andrej Danko pártelnökbe az expolitikus.

Majd összeköti Dankót a magyarokkal: „Bízom abban, hogy az SNS párttagjainak döntő többségét szintén felháborítja Danko kapitány tevékenysége, aki lassacskán már együtt alszik Bugárral. Danko a pártja által irányított minisztériumon keresztül hozzájárult a dél-szlovákiai szlovák iskolák tönkretételéhez, arrafelé a szlovák gyerekeknek lassan már magyar iskolába kell járniuk.”

Orbán Viktor, furcsa artikulációval

A Paraméter megjegyzése szerint Slota ennél a résznél már „kissé furcsán artikulált”. Így vágott bele a felvidéki magyar portál szerint abba a részbe, amelyben Slota arról beszél: Orbán Viktor magyar kormányfő „óriási milliókat önt” a dél-szlovákiai önkormányzatokba, emiatt pedig „Dél-Szlovákia gyakorlatilag már Magyarország igazgatása alatt van”.

Slota aztán visszatért volt pártjára: szerinte nem szabad a Szlovák Nemzeti Pártra voksolni, hanem a parlamenti választásokon a Štefan Harabin-féle Vlasťot kell támogatni, ugyanis meggyőződése szerint az egyetlen képviselő, aki hordozza „még magában a hazafiságot és a keresztény értékeket, az Štefan Harabin”. A Paraméter szerint a volt SNS-elnök még bízik abban, hogy február 29. után véget ér Szlovákiában a „liberális őrület”, győzedelmeskedik felett majd a szlovák „hazafiság”.

(Mandiner)

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

'Dél-Szlovákia gyakorlatilag már Magyarország igazgatása alatt van' - lehet róla szó.

Mindkét országban hisznek a mesékben. Azt hiszik, hogy hipp--hopp, egy pillanat alatt születtek.
A gólya hozta őket.

Alexander Mach, Tiso belügyminiszter, azzal védte eléggé sikeresen magát a vh után a bíróság előtt, hogy a német táborokba szállított zsidókat ő magyarnak tekintette. Pár évet kapott, majd amnesztiában részesült.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés