Túl fehér a klímaharc – az Alapjogokért Központ szemléje

2020. február 17. 8:50
Nem küzdhetünk megfelelő módon a klímaváltozás ellen, amíg a klímaaktivisták túlnyomó része fehér. Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

Az Alapjogokért Központ szemléje

 

„Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy nem elég pusztán egy jó célért küzdeni: a sikerhez megfelelő eszközökre is szükség van. Éppen azért van eleve bukásra ítélve Donald Trump koronavírus elleni küzdelme, mert az elnök speciális tanácsadói között csak fehéreket találunk. Ehhez hasonlatos jelenségre mutat rá a héten a Vice vezércikke is, melynek fő mondanivalója, hogy nem küzdhetünk megfelelő módon a klímaváltozás ellen, amíg a klímaaktivisták túlnyomó része fehér. Nem lehet ugyanis tovább titkolni, hogy a fehér ember alapvetően rasszista bűnös, még akkor is, ha éppen Földanyánk megmentéséért szál harcba. Úgy tűnik azonban, hogy még mindig nem jutott el mindenkihez az üzenet, legalábbis erre utal az USA elit egyetemein indított új tanfolyamok szükségessége. A College Fix oldalról értesülhetünk róla, hogy egy antirasszista szervezet nemrég egy külön felsőoktatási intézményeknek szóló „rasszizmus megszüntető” tanfolyamot indított, mert még a legképzettebb egyetemisták sincsenek teljesen képben eme szörnyű bűn természetével. A képzést tartó aktivistáknak például olyan alapigazságokat kell elmagyarázniuk a jövő értelmiségének, mint hogy a fehérek faji alapú kirekesztése nem lehet rasszizmus…

De miért is csodálkozunk ezen, amikor egyes szervezett bűnözői csoportok napi szinten dezinformálják az ártatlan polgárokat? Nemrég számoltunk be ugyanis arról az oxfordi botrányról, amikor fehér bűnözők egy csoportja olyan matricákkal árasztotta el a várost, melyek azt hirdették, hogy „csak két nem létezik”; most pedig itt a bizonyíték: az Egyesült Királyságban jól szervezett matrica-maffia működik. Az Ipswich Star számol be az újabb falragasz bortányról: az angol kisvárosban a bűnözők most „fehérnek lenni ok” feliratú matricákkal támadtak. A tettesek egyelőre még nincsenek meg, de a rendőrség szerencsére nagy erőkkel nyomoz. De nemcsak a gyűlöletkeltő szlogenek borzolták a héten a kedélyeket a ködös Albionban. Történt ugyanis, hogy Jabar Hussain, egy bevándorló hátterű, muszlim vallású férfi ellen vádat emelt a rendőrség, mert nem volt hajlandó elengedni kisfiát az iskolai LMBT érzékenyítő kurzusra. Hussain ráadásul azzal védekezett, hogy az általa követett vallási tanítással ellentétes a „homoszexuális propaganda”, így a kötelező genderinklúzív oktatás sérti a vallásgyakorlás szabadságát. Progresszív tudósok nagyerőkkel dolgoznak a probléma feloldásán, köztudott ugyanis, hogy az iszlám a béke vallása, a bevándorlók pedig mindenben sokkal jobbak, mint a maradi, őshonos európaiak.

Pedig a fiatalkori érzékenyítésre minden korábbinál nagyobb szükség van, mindezt nagyon jól illusztrálja annak a hatéves down-kórós kislánynak az esete, aki ellen nemrég indult eljárás egy philadelphiai iskolában elkövetett cselekménye miatt. A Margot Gainst névre hallgató minibűnöző olyannyira felháborodott tanára szidalmain, hogy kezéből pisztolyt formált és egyenesen osztályfőnökére irányította azt- derül ki a CBS híradásából. Bár a rendőrség elismerte, hogy a cselekedet senki életére sem jelentett közvetlen veszélyt, Margot nem úszta meg száraz bőrrel: hivatalosan is bekerült a feljelentett személyek nyilvántartásába.

És ha már a feljelentésél tartunk: minden eddiginél hatékonyabbá teheti a munkahelyi zaklatás elleni fellépést az az applikáció, mely fejlesztésének utolsó fázisa zajlik egy Los Angeles-i startup laboratóriumaiban. A programon keresztül bárki ellen névtelen bejelentéseket lehet majd tenni, melyet az applikáció egyenesen a feljelentett foglalkoztatójának HR osztályára továbbít. Egyes maradi jogászok amellett érvelnek, hogy a névtelenségből fakadóan megszaporodhatnak a hamis, kizárólag rosszindulatból tett feljelentések, de ne hagyjuk becsapni magunkat: a kritikusok valószínűleg mind fehér férfiak, akik maguk is napi szinten zaklatnak másokat munkahelyükön. 

Hősök rovatunkban a héten a Metro jóvoltából mutatjuk be Buck Angel pornóproducert, aki szerint eljött az ideje, hogy ledöntsük a férfiak nőgyógyászati kezelésével kapcsolatos tabukat. Buck ugyanis olyan nő, aki már 24 éve férfiként éli életét, de mivel nemátalakító műtéten nem esett át, továbbra is rendszeresen kell nőgyógyászhoz járnia. A pornóipar egyik legbefolyásosabb transznemű producereként is számontartott Buck szerint manapság már nem kellene, hogy megdöbbenést váltson ki az orvosokból a hozzá hasonlók látogatása.

Heti gyűjtésünkben a BBC jóvoltából olvashatnak még arról a heteroszexuális színésznőről, aki állásának megtartása érdekében arra kényszerült, hogy homoszexuálisnak vallja magát; a Pluralist cikkének segítségével pedig lerántjuk a leplet a Tesco legújabb szexista kampányáról, melyben arra kérték vásárlóikat, hogy ne lopjanak tampont.”

A teljes szemle itt olvasható.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés