Szél Bernadett ma sikeresen megcáfolta saját magát és az ellenzéki sajtót

2020. február 17. 19:41

Rétvári Bence
Facebook
Elképesztő az a szívtelenség és érzéketlenség az ellenzéki politikusok és médiumok részéről, hogy folyamatosan riogatják a szülőket fiktívnél fiktívebb rémhírekkel.

„Szél Bernadett ma sikeresen megcáfolta saját magát és az ellenzéki sajtót. Szinte nem volt ma olyan ellenzéki médium, amelyik ne hozta volna a Szél-Népszava vonal álhírét, miszerint az iskolaérettségi vizsgálatok eredményét a hivatal nem mutatja meg a szülőknek, »szájzárat« tesz a szakértőkre. Ez természetesen valótlan, senki józan ésszel nem gondolhatja, hogy a szülők előtt titok lenne, hogy a gyermeküket a szakértők iskolaérettnek minősítették vagy sem. Saját maga igazolására hozott nyilvánosságra egy olyan iratot Szél Bernadett, ami épp őt cáfolja. Azt tartalmazza ugyanis, hogy a szakértői vizsgálatok eredménye a jogosult személyeknek és hivataloknak megmutatható, de másnak nem. Tehát a szülők és pl. az Oktatási Hivatal (OH) láthatja, de más nem.

Az OH az intézményvezetőknek küldött levélben is ugyanezt írta: »Annak érdekében, hogy a kérelmező szülők/gyámok számára is megkönnyítsük a szakértői vizsgálatok eredményébe való betekintést – arra az esetre, ha a szülő/gyám a pedagógiai szakszolgálatnál érdeklődne a szakértői vélemény megismerése céljából, felhatalmazom Önt mint pedagógiai szakszolgálat járási tagintézmény vezetőt, hogy lehetőség szerint biztosítsa a kérelmezők számára az iratbetekintés lehetőségét az alábbiak szerint:

- a szakértői vizsgálat eredményébe csak és kizárólag az érintett gyermek törvényes képviselője (szülői felügyeleti jogot gyakorló szülő(k) vagy gyám) tekinthet be;

- mivel a szakértői vélemény nem tartalmaz olyan adatot, amelyet a gyermek törvényes képviselője ne ismerhetne meg, a szakértői véleményről a szülő/gyám bármiféle adat kitakarása nélkül felvételt készíthet, továbbá másolatot kérhet«

Elképesztő viszont az a szívtelenség és érzéketlenség az ellenzéki politikusok és médiumok részéről, hogy folyamatosan riogatják a szülőket fiktívnél fiktívebb rémhírekkel. Nyilván, ilyenkor minden szülő fokozottan aggódik, a legjobbat akarja a gyerekének, és akkor jönnek az álhírgyárosok és saját politikai túlélésük érdekében több napra bizonytalanságba és bosszankodásba taszítanak szülőket. Az a törvénymódosítás, az OH, és minden józan ember célja, hogy az iskolaérett gyerekek az iskolába kerüljenek, akik pedig még nem érettek, azok még egy évig készülhessenek az iskolára az óvodában. Mi ezt szeretnénk, politikai ellenfeleink viszont csak a botrányt.

Az OH mai közleménye:

»Rendben, fennakadások nélkül zajlik az iskolai felmentési kérelmek feldolgozása az Oktatási Hivatalnál: a kérelmek 72 százalékáról már döntés született, és ezek 90 százaléka támogató – közölte a hivatal hétfőn az MTI-vel. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint mindösszesen 10 874 kérelem érkezett be, ezek 72 százalékáról (7828 kérelem) már született döntés, amelyek közül az Oktatási Hivatal 90 százalékban helyt adott a kérelemnek, 2814 ügyben pedig még szakértői véleményre vár. Az ügyek lezárására 60 nap áll rendelkezésre, így az iskolai beiratkozásokig minden eljárás befejeződik, a szülők kiértesítése pedig folyamatos. Kitértek arra is: az ellenzéki médiumokban megjelentekkel ellentétben minden szülő megismerheti a saját gyermekéről készült szakértői véleményt.«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kvóta nő hazudott. Semmi új nem történt.

No, akkor fuss neki még egyszer:
"...mivel a szakértői vélemény nem tartalmaz olyan adatot, amelyet a gyermek törvényes képviselője ne ismerhetne meg, a szakértői véleményről a szülő/gyám bármiféle adat kitakarása nélkül felvételt készíthet, továbbá másolatot kérhet"

Tegnap sikerült Varjúnak is hazudni egy orbitálisat:-)))
Látszik, hogy melózik az ellenzék, de nem megy nekik:-)))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés