Hinni önmagunkban

2020. február 17. 6:14
Kis Ferenc
Magyar Nemzet
A görnyedt hátak kiegyenesedtek, a fejek felemelkedtek, ezzel az egészséges testtartással kell nekivágnunk a következő éveknek.

„Ahhoz, hogy ismét felemelt fejjel közlekedhessünk az európai népek között, kemény munkával töltött tíz év vezetett. A 2010-es kormányváltás a szakadék széléről rántotta vissza hazánkat, a balliberális országvesztés, dilettantizmus és cinizmus évei után csak egy merész, már-már vakmerő lépéssorozattal lehetett elkerülni az összeomlást. A nemzetközi spekulánsok már dörzsölték a tenyerüket, az IMF központjában már számolták az uzsorakamatokat, és Magyarország új gazdáinak szerepében elő is készítették a sokkterápiát.

A Fidesz–KDNP-szövetség kétharmados társadalmi támogatottsággal a háta mögött nem kockázatmentes, de hatékonynak bizonyult intézkedéseket hozott: nemet mondott a valutaalap ultimátumára, különadókat vetett ki a pénzintézetekre, a multinacionális vállalatokat is bevonta a közteherviselésbe, majd a gazdaság konszolidációját ­követően visszavásárolta a stratégiai közműcégeket, amelyeket még az MSZP–SZDSZ-kormányok árusítottak ki külföldieknek. A nemzeti szuverenitás fokozatos helyreállítása, erősítése kulcsfontosságú volt az elmúlt tíz évben, ez alapozta meg a gazdasági növekedést, a munkanélküliség fokozatos felszámolását és a családok támogatását. Az eredmények megőrzéséhez azonban újabb lépésekre van szükség, az unió gazdaságának stagnálása Magyarországot is érzékenyen érinti, ezért újabb adóváltoztatásokra van szükség, a versenyképességünket javítani kell.

A miniszterelnök által bejelentett környezetvédelmi intézkedések pedig választ adnak azoknak, akik eddig azt gondolták, a zöldpolitika idegen terep a konzervatívoknak, mert ők vaskalapos klímaszkeptikusok. De most egyértelművé vált, hogy míg a baloldalnak csak lózungokra és eget verő ostobaságokra telik, a kereszténydemokrata kormány cselekszik, konkrét és nagy horderejű lépéseket tesz a természet, a környezet megóvásáért. Ez is a különbség a valódi demokraták és a diplomás kommunisták, azaz a liberálisok között.
A görnyedt hátak kiegyenesedtek, a fejek felemelkedtek, ezzel az egészséges testtartással kell nekivágnunk a következő éveknek. Mert mi hiszünk egy hazában.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó beszéd volt. Mi tudtuk:-)
A ballib meg bizonyítja az agymenéssel felérő reagálásaival.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés