Dunaújváros is megmutatta, hogy csak együtt győzhetünk 2022-ben

2020. február 17. 7:41

Demokratikus Koalíció
MTI-OS
Ahogy a Fidesz ma elveszítette a dunaújvárosi választást, úgy fogja elveszíteni 2022-ben Magyarországot is.

„Dunaújváros is megmutatta, hogy csak együtt győzhetünk 2022-ben

Kálló Gergely, az ellenzéki pártok közös jelöltje ma elsöprő győzelmet aratott a dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson. Kálló volt az első olyan jelölt, aki országgyűlési választáson indult összellenzéki jelöltként a Fidesz által támogatott jelölttel szemben.
A Demokratikus Koalíció gratulál a teljes ellenzéki összefogás jelöltjének, Kálló Gergelynek és a dunaújvárosiaknak a győzelemhez! A ma este annak a vitathatatlan bizonyítéka, hogy a tavalyi önkormányzati választás győztes ellenzéki receptje egy az egyben használható az országgyűlési választáson is. Ahogy a Fidesz ma elveszítette a dunaújvárosi választást, úgy fogja elveszíteni 2022-ben Magyarországot is – feltéve, hogy az ellenzéki pártok mindenütt csak egy ellenzéki jelöltet fognak állítani a fideszessel szemben.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amig nem nyertek, addig baratkoztok, aztan lehet osszeveszni a szajren, igaz, DK?
Szebb osszeborulast! Gardas naci a voros mellennyel es az obligat szivarvanyos kituzovel, rulez . A diplomaikat meg keresik.

Most mit fog mondani Jakab? Hogyan határolódik el a Gyurcsányitól? :-)))))))
ha-ha-ha

Igen. Ha már a hvg is támadja:
"DKáosz

Az OH-tól kapott összesítést böngészve akkor vetődött fel először, hogy valami nem stimmel a DK elszámolásával, amikor feltűnt, hogy a három, legnagyobb megbízást kapó vállalkozás megbízásainak összege nem egyezik a parlament honlapján található összesítéssel. És nem csak kicsit: míg a Big Datánál például az OH-tól kapott (a DK adatszolgáltatásán alapuló) táblázatban egy négy hónapos időszakra 6,49 millió forintos megbízási díj szerepelt, az OGY honlapja szerint ebben az időszakban valójában 38,5 millió forintot kapott a cég, és ugyanilyen, nagyságrendi különbségek voltak a többi cég esetében is. Czeglédy Csaba megbízásánál fél évre például ugyanígy mindössze 700 ezer forint állt a kapott táblázatban, ami gyanúsan alacsonynak tűnt, ezért emailben kérdeztük meg a politikust, hogy nem havi díjról van-e szó – és mivel igennel válaszolt, felvetődött, hogy a hosszabb időszakra szóló megbízásoknál mindenütt havi összegeket szerepeltetett a DK, anélkül, hogy hozzábiggyesztette volna a /hó –megjegyzést, mint a többi frakció. A javítást kérő levelünkre érkezett válaszból ugyanakkor, ha lehet, még nagyobb káosz kerekedett: a DK ebben gyakorlatilag több tételnél is elismerte, hogy a honlapra hibás adatokat töltött fel, vagy el is mulasztott feltölteni egy nagyobb összegű szerződést, a havi adatokat mutató táblázat helyett pedig küldött ugyan egy végösszegeket mutatót, csakhogy az eredeti, 164 soros excel-tábla helyett a javítás mindössze 95 sorosra sikerült, vagyis közel 70 tétel kimaradt belőle."

https://hvg.hu/itthon/20200217..

Az idétlen "DK" írhatta volna ezt ellenkező előjellel Győr után...Magyarul: úgy csinálnak, mintha nem tudnák, hogy mely körzet kinek előnyös. A dolgok jelenlegi állása szerint - az októberi számok tükrében - kb. 56-58 %-os kormány-győzelem várható 2022-ben.

Kiütéses győzelem?
2018 április 8.-án a 4. sz szavazókörben a részvételi arány 68,72 %-os volt. A győztes Pintér Tamás Jobbikos 18822 szavazatot kapott, amely 43,01 %.

A mostani szavazáson a részvétel 28,87 % amely 19482 szavazót jelent. Ebből 10897 fő szavazott a Jobbik (közös) jelöltre.

Hova tűnt el 7.925 fő ellenzéki szavazó?

Netán nem volt tétje a választásnak?
Esetleg már nem támogatják az összefogás jelöltjét?

Az adatok azt mutatják, hogy nincs kormányváltó hangulat még Dunaújvárosban sem.

Így legfeljebb arról lehet szó, hogy az összefogásnak sikerült megtartani a mandátumot.
Az pedig, hogy 2022 évben mi lesz még igen messze van. Ha így folytatja az ellenzék a működést ahogy az elmúlt százegynéhány napban tette, akkor akár még négyötöde is lehet a Fidesz/KDNP szövetségnek.

Szerintem az ellenzék korán iszik a medve bőrére. Egyébként is a medve - ahogy ez az évértékelőben elhangzott - nem játékszer.

A demokrácia szabályai azt diktálják, hogy gratuláljak a győztesnek. Még akkor is, ha ez a koalíció messze nem felel meg az ízlésemnek, gondolkodásomnak, az ország - benne a családom, gyermekeim, unokáim -jövőjéről alkotott elképzeléseimnek, s valóban nem a többséget reprezentálja. Ez utóbbi viszont a kormánypártok esetében is előfordul.

Az egykori szocialista nagyvárosok, Salgótarján, Komló, így Dunaújváros esetében a magam részéről nem is csodálkozom. Utóbbi esetében erősen kísért Sztalinváros szellemi öröksége. De talán ennél is meghatározóbb a választói passzivitás.

A szétvert nagyipar romjain napi küzdelmet vívó emberek mit láttak? A balliberális kormányzás idején Gyurcsány és a többiek mit sem törődtek a munkások, a kisember nyomorával, milliárdjaikat Indonéziába menekítették ki, s nem Dunaújvárosban fektettek be, teremtettek munkahelyeket. S itt óhatatlanul adódik a párhuzam az egykori kommunista, majd szocialista, szociáldemokrata, majd liberális bőrbe bújt, és a Fidesz által képviselt, a nemzeti burzsoáziát építő oligarchák között. Az előbbiek kimenekítették a rablott vagyont - csak zárójelben, már a Németh kormány alatt elkezdődött, s Horn alatt a statisztikák által bizonyítottan a legmagasabb fordulatszámon járatott szabadrablásból, privatizációból származó, szinte felbecsülhetetlen milliárdok is kimentek az országból - míg például Mészáros itthon teremt munkahelyeket.

Vagyis a ma Gyurcsány nevével fémjelzett balliberális, gazdaságfilozófiáját tekintve neoliberális, azaz munkásellenes, nemzetellenes, a nemzetközi nagytőke érdekeit kiszolgáló koalíciós képződmény a normális emberek számára nem jelent Orbánnal szembeni alternatívát.

Dunaújvárosban nem a baloldali érzésű munkásemberek mentek el tömegével az ellenzéki jelöltre szavazni, a többség otthon maradt, hanem az eredendően Gyurcsány, s mai balliberális szövetségeseivel szemben létrejött Jobbik tartott erőfelmérést.

Egyedül a Fidesz hibája, alkalmatlansága, hogy nem tudott saját jelöltet állítani, s nem tudott a harmadik ciklusban sem Dunaújváros számára kormánypárti támogatást elérő alternatívát nyújtani.

Persze, jelen van a munkásmozgalmi, szocialista ipari nagyvárosi múlt, de ma már nem ez a döntő. Az ott élő emberek többségét sem a Fidesz, sem a balliberálisok nem tudták maguknak megnyerni. Most elmentek a Jobbik támogatói, szimpatizánsai, s a proteszt szavazók, akik várják, hogy Orbán Viktor és csapata lépjen ki az emberek közé a Kolostor falai közül.

S amint tegnap írtam, hiba, hogy Orbán Viktor nem foglalkozott a valós szegénységgel, a nyugdíjasokkal, a fiatalokkal. Szóval elvártam volna egy minőségibb szociofotót a mai Magyarországról. Már elég szétnézni Pest-megyében, de a főváros egyes részeiben is, hogy mintát kapjon a Fidesz a valóságról.

Mindezen kritikák mellett sem merül fel bennem Orbán leváltásának, a 22-es váltásnak a szükségessége, célszerűsége. A balliberális oldalon nincs egyetlen egy vállalható politikus, párt, program sem, ami erre ösztönözne. Orbánnak ma bel-és külpolitikai, különösen migrációs, de gazdasági téren is nincs érdemi alternatívája.

De ez nem elbizakodottságra, hanem még több munkára kell, hogy kötelezze a Miniszterelnök Urat, ugyanis 22-ben a mainál is még több emberben kell ezt a benyomást, képzetet kialakítaniuk, a valóság részévé tenniük.

Dunaújváros megmutatta, hogy semmi se változott.
Örkény István, Velem történt meg egy híressé vált, mert kortörténeti anekdota. És épp Sztálinvárosban, ami ma Dunaújváros.

Jöttem megnézni, főmérnök elvtárs, hol is lesz az a nagyolvasztó.
Itt, író elvtárs, ahol most vagyunk.
De hát ez csupa gizgaz meg gyom. Mikor lesz ebből kohó?
Író elvtárs, szocialista rohammunkával augusztus huszadikán lesz csapolás. Az ide két hónap, mérnök elvtárs, és még egy kapavágást sem történt.
Legyen nyugodt, író elvtárs. Augusztus huszadikán itt folyni fog az acél. Egyébként jól értettem? Örkénynek hívják az író elvtársat?
Igen.
A gyógyszerész fia?
Igen.
A Csillag patika tulajdonosáé?
Igen.
A méltóságos úré?
Igen.
Ja úgy. Akkor elárulom, író úr. Lófasz fog itt folyni, nem acél.

Politikatörténeti kuriózum, amikor a kommunisták tapossák egymást, hogy gratuláljanak a náci Jobbiknak. Magyar specialitás.

Megint hazudik palikamadár1955, Jakab nem félzsidó, hanem egy teljesen egész. Olyan, aki párhónapja még gúnyolódott és szembeköpte a fajtatársait.

"Nyíltan felvállalta zsidó származását. Dédapja Auschwitzban halt meg. Nagyanyja 1925-ben kikeresztelkedett"

Tetszik neki, csak kilóg a ... lóláb!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés