Feljelentést tett Szél Bernadett a Mátrai Erőmű adásvétele kapcsán

2020. február 15. 16:35
„Az erőmű már tavaly is csak félgőzzel üzemelt, és így is brutális veszteséget termelt” – írja a képviselő.

A Mátrai Erőmű adásvétele kapcsán feljelentést tettem különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt” – olvasható Szél Bernadett közleményében.

A független országgyűlési képviselő szerint a kormány egy „pénzügyileg kivéreztetett, veszteséges, azonnali tőkepótlásra szorult, jelentős környezetvédelmi kötelezettségekkel terhelt erőmű-roncsot vett meg Mészároséktól ismeretlen áron”. Majd hozzáteszi: a rendelkezésre álló információk szerint a vásárlás mellett hangoztatott kormányzati érvek egyike sem reális.

A vétel nem szolgálja az ellátásbiztonságot

Az erőmű már tavaly is csak félgőzzel üzemelt és így is brutális veszteséget termelt, miközben a jelenleginél olcsóbban is lehet belföldön áramhoz jutni például az alacsony kihasználtsággal működő gázerőművekből” – álítja a képviselő. „A jelenlegi kormányzati elképzelések a munkahelyek védelmét sem garantálják, mert szakértői előrejelzések szerint a vállalat már az idén is jelentős, középtávon pedig drasztikus leépítésekre kényszerül, függetlenül attól, hogy ki a tulajdonos.”

Szél Bernadett szerint egy felelős kormány már most azon dolgozna, hogy megfelelő képzéssel és stratégiával biztonságos munkahelyeket garantáljon az ott élőknek, ezzel szemben az látszik, a kormány inkább palira akarja venni az adófizetőket.

A kormány egy leépülőben lévő, kötelezettségei miatt negatív pénzügyi értékű, már az első pillanatban súlyos tőkepótlásra szoruló létesítményt vásárolt ismeretlen áron az adófizetők terhére. Mindezek miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tettem különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt.” – zárja közleményét.

Összesen 220 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fél co2, örülnie kéne, de képtelen.

Ki kellene fizettetni vele az eljárás költségeit.

Így igaz, ennek a felakadt tűjű recsegő p.csának fogalma nincs: egyáltalán mit akar megtudni..., úgy értve: konkrétan.
Azt persze nem meri mondani: az erőművet földig kell rombolni, de azt sem, hogy innovációval, átalakítással a népgazdaság számára hasznossá kell tenni.
Csak annyit recseg, szar, szar, szar kormány, és ennyi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés