Csoda lenne az ellenzéki vereség Dunaújvárosban!

2020. február 15. 12:36

Kovács András
Facebook
Az alábbiakban pár korábbi választási eredményt mutatok be a körzetről.

Vasárnap időközi országgyűlési választást tartanak a Fejér megyei 4-es, Dunaújváros központú választókerületben. A körzetben 2018-ban Pintér Tamás, a Jobbik politikusa győzött. Pintért tavaly Dunaújváros polgármesterévé választották, így le kellett mondania a mandátumáról. Az alábbiakban pár korábbi választási eredményt mutatok be a körzetről. Ezek alapján egyértelműen ki lehet jelenteni, csodaszámba menne, ha nem az ellenzéki jelölt nyerne vasárnap.

2002-ben az áprilisi országgyűlési választáson a pártlistás szavazatok alapján az MSZP és az SZDSZ együtt 56,66 százalékot kaptak. Ezzel szemben a Fidesz-MDF listája csupán 33,14 százalékot ért el. A 2006-os országgyűlési választáson tovább nőtt a balliberális pártok támogatottsága. Az MSZP és az SZDSZ együttesen a szavazatok 60,07 százalékét szerezték meg. A Fidesz-KDNP listája pedig csak 32,38 százalékot ért el. A 2010-es országgyűlési választáson, amikor országos tarolt a Fidesz-KDNP, akkor ebben a választókerületben csupán 45,03 százalékot ért el.

Tehát az akkori ellenzéki pártok összesen 54,97 százalékot értek. Az utóbbi adat gyakorlatilag megfeltethető az MSZP-SZDSZ korábbi szavazatarányának. 2014-ben az országgyűlési választáson a Fidesz-KDNP listája csupán 36,55 százalékot kapott, míg az ellenzék összesen 63,45 százalékot összesített. 2018-ban az országgyűlési választáson a megyei jogú városok közül Dunaújvárosban szerepelt a legrosszabbul a Fidesz-KDNP listája, csupán 36,7 százalékot kapott.

Az előbb felsorolt adatokból is világos, ha vasárnap nem az ellenzék győzne Dunaújvárosban, akkor az egy óriási politikai földrengéssel érne fel. Minden bizonnyal a földrengés most elmarad, és a papírformának megfelelő eredmény születik majd.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tóth Bertalan viszont majd hatalmas sikerként fogja aposztrofálni, hogy az ellenzék jelöltje győzött és ez előjele a 2022 évi győzelemnek.

Válaszok:
Megtalálta | 2020. február 15. 13:24

Lassan ideje lesz a várost ismét Sztálinvárosnak nevezni......

Ez egy elengedhetetlen rituálé. Márki-Zay győzelmét is így értették. Minden győzelmet így értelmeznek. Emlékeztet a mániás-depressziós, más néven bipoláris személyiségzavar természetére.

Mit mondtam?!

"És biztató, hogy az ottani közös jelöltünk sikert fog elérni, hiszen a Fidesz azt sem vállalta, hogy a saját jelöltjét ott megnevezze. Nagyon bízom benne, hogy újabb ellenzéki siker születik és egy ellenzéki képviselő tovább erősíti az ellenzéki együttműködést. "
https://www.portfolio.hu/gazda..

Úgy tesz mintha eddig nem ellenzéki képviselő lett volna.

Jó ez a cikk, segített átismételni a múltat. Köszönet érte. Dunaújváros mindig is szoci őskövület volt a lelke legmélyén bírókkal, közjegyzőkkel együtt. Személyes tapasztalat.

Vannak tények, amiket figyelembe kell venni.

Akkor még vszg. nem együtt indultak moslékék.

Te észre sem vetted, hogy milyen kemény kritikát írtam:-)))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés