Börtönbiznisz román módra

2020. február 15. 13:48
Felmentették a gyermekekkel kereskedő maffia vezetőit, most az Emberi Jogok Európai Bíróságánál kártérítésért perelnek.

A nyugat-európai román koldusmaffia tevékenysége sokszor szerepelt már a különböző újságok címlapjain, Párizstól Berlinig, Londontól Bukarestig mindenhol, ahogy a nyugat-európai rendőrség – összefogva a román nyomozókkal – előtt sem voltak ismeretlenek a maffia vezetői – írja a Nethuszár.

A 2010-ben „Európa” fedőnév alatt indult nemzetközi nyomozás eredményeképp a román csendőrség nagy erőkkel vonult be a Ialomita megyei Tandarel településre, letartóztatva 25 embert, közülük egyik időközben elhunyt, így 24, gyerekeket koldulásra maffiaszerűen felhasználó egyén állt bíróság elé 2010-ben.

A PRO TV „Romania te iubesc” műsora riportot is készített a koldusmaffiáról. A Románia-szerte joggal rendkívül népszerű oknyomozó és tényfeltáró riportereket tömörítő, magyarul „Románia, szeretlek” műsor készítői a nyugat-európai koldusmaffia nyomába eredtek. Azt már kevesen tudják, hogy a 24 letartóztatott ügyében 2019 decemberében megszületett az ítélet.

A férfiakat véglegesen felmentették a vádak alól

Egyesek tettei a kilenc évig tartó perben elévültek, más esetekben pedig „nem történt bűncselekmény”, mondta ki a végső döntést a Marosvásárhelyi Táblabíróság bírója, Daniel Ursulescu.

Mi több, a vádlottak ügyvédje, Lorena Maria Cretescu szerint a gyerekkereskedelem, szervezett bűnözői csoport alakítása, illegális fegyvertartás és egyéb esetek miatt perbe fogott maffiavezérek az Emberi Jogok Európai Bíróságához (CEDO) fordulnak kártérítésért, az előzeteseben töltött hónapok, és a perköltség miatt.

(Nyitókép: nethuszar.ro)

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Román nők pénzért házasságot kötnek migransokkal akkor is, ha törvényesen férjezettek.
Bezzeg Románia......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés