Hangfelvétel bizonyítja: nem tartja be ígéretét Karácsony Gergely

2020. február 14. 14:03

Írta: Kereki Gergő
A Népszava által megszellőztetett költségvetési tervezet szerint mégsem jut minden nyugdíjasnak a kampányban beígért 20 ezer forintos fűtéstámogatásból.

A Kossuth Rádió Krónika című műsorában 2019. október 1-jén elhangzott, 17:35:35-kor kezdődő felvétel szerint Karácsony Gergely, akkor még ellenzéki főpolgármester-jelölt az idősek világnapja alkalmából a következőket mondta:

„minden fűtési szezonban a nyugdíjasoknak és rászoruló nagycsaládosoknak fűtési szezononként húszezer forint támogatást fogunk nyújtani. Nem csak a választási évben, hanem minden évben. És nem könyöradományként, nem politikai alkuként, amelyben cserébe szavazatot kérünk, egyszerűen azért, mert hiszünk a szolidáris Budapestben, és azt gondoljuk, hogy a fővárosnak dolga az, hogy segítse az időskorú embereket”.

A hangfelvételt itt hallgathatja meg.

A Népszava pénteki cikkéből azonban, amely a főváros költségvetési tervezetéről ad hírt, kiderül:

mégsem jut minden nyugdíjasnak a fűtési támogatásból.

A portál szerint ugyanis mégsem kap minden nyugdíjas 20 ezer forintos fűtéstámogatást, csupán a leghátrányosabb helyzetű 20 ezer család részesülhet ilyen juttatásban.

Összesen 235 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A hangfelvétel fontos bizonyíték, mert tagadhatatlan. De eddig is tudtuk-ismertük Karácsony sunyi tehetségtelenséget. Felfújt hólyag.

Válaszok:
nick89 | 2020. február 14. 14:49
OberEnnsinnen | 2020. február 14. 14:59

Csak ne a választási ígéretén változtatott volna.

Január, február, itt a nyár.

Ígérj még egyet és fogd rá a nyusz.,kormányra.

"A Fidesz elszámoltatja a közpénztolvajokat!"
Választási ígéret 2008-ból.

Lölő és gazdája köszöni jól van és röhögnek rajtatok.

Erre fel kell készülni, ez a gátlástalanság legfrissebb sátáni formája.
Eddigi pár hónapos ténykedése Karácsonynak mindenről szól, csak éppen arról nem, amiért a hivatalos fizetését, díjazását felveszi.
Minden aljasságáért, amit elkövet, a kormányra, Orbánra tolja a gyűlölet irányát.
Ez teljesen tudatos, Antifa-alapmódszer, a polgárok összezavarására.
Miért teszi ezt?
Mert ha kilép az virtualitás hamis világból, a valóság talajára, ahol a tények beszélnek, ott nincs esélye.

"A valóság átértelmezésében meghatározó szerepet játszik a virtualitás fogalma: virtualitás az, ami nem a valóság, de olyan "mintha" az lenne."

Ez Karácsony, profi szinten, hiszen ezt tanulta ki..., ez a szakmája.
Rendkívül veszélyes, ezért 360 fokban fókuszálni kell rá, de pusztító védekezés igencsak feladja a leckét.
Ez ugyanaz, mint a "Holnapra megforgatjuk az egész világot! Állj mellénk!" hamis jelszava.

Úgy gondolod, hogy megalapozatlan, egy percig sem komolyan vett ígéretek kellenek választás előtt, a megfontolás, majd a megvilágosodás ráér akkor, amikor már befutott az ígérgető? Ez a helyes lépések sora?

Mengyi Rolandot lecsukták.

Csak, hogy jól értsem.

Választás előtt a helyes, átgondolt, a helyzetnek megfelelő lépés a jól hangzó, határtalan ígéret. Nézzük úgy hogy egy lehet egy alapvetően hazug ígéret.

Választás után viszont a helyes, átgondolt, az új helyzetnek megfelelő lépés a korábbi határtalan ígéret immár kevésbé jól hangzó megmásítása. Nyilvánvalóvá tenni, hogy a mézesmadzagnak szánt hazug ígéretet egy percig sem vették komolyan.

Tanulságként pedig levonható, hogy éppen úgy hülyének nézik a választóikat, mint nagynevű elődjük az SZDSZ a bécsi cukrászda nyitás ígéretével.

Mindezt nem tartom sivalkodásnak, hiszen nincs miért. Sivalkodni nektek van okotok, mert ti is jól tudjátok, hogy az állítólagos nagy áttörés nem jött létre, a 2022-es esélyeitek szemernyit nem javultak. Ezért aztán tele visítjátok az egész EU-t segítségért rimánkodva, mert itthon saját erőből továbbra sem rúgtok labdába. Ahogyan annak idején Árpi bácsitok sivalkodott a La Stampának adott nyilatkozatban.

Európa segíííííííccccssss! Mint egy szopós malac akinek megdrótozzák az orrát, hogy ne túrjon szét mindent. Veletek is történik itthon.

A magam részéről tiszteletben tartom a fővárosi szavazók többségének választáson kinyilvánított akaratát. Ez a demokrácia. Amivel egyébként messze nem értettem egyet, magam a szakmaiságra, a fejlődésre, annak hiteles képviselőjére, Tarlósra szavaztam.

Karácsony kapott a budapestiek többsége, pontosabban a választáson megjelentek többsége részéről egy kitöltetlen biankó csekket. Óra indult, a lapok lassan telnek az eddig nyújtottakkal, öt év múlva "zárszámadás", addig a Fidesz kapott időt a felkészülésre.

Szerintem hagyni kell Karácsonyt, az őt mozgató pártokat, az őt irányító Gyurcsány Ferencet a kézjegy letételben.

A Fidesz inkább tanuljon tőlük, a gondolja végig, miért bukták el a fővárost, s miért szenvedtek súlyos vereséget fontos vidéki városokban is.

A Fidesz okuljon a vereségből, s figyeljen 22-re. Még konkrétabban a fiatalokra. A Klubrádióban ma délután nagyon fontos gondolatok hangzottak el a múltról és a jövőről. A rendszerváltás után született nemzedéket érzelmileg nem érinti meg a rendszerváltás, olvasnak róla, de nem értik, s nem is ez foglalkoztatja őket. Nem a 90 előtti és az azt követő időszak társadalmi konfliktusai kötik le őket, megjegyzem érthetően. Míg a Fidesz tábor nagy része is ehhez a "röghöz" kötődik, ez a kiindulási pontja, de a DK-nak, az MSZP-nek is.

A Klubrádió kerekasztal beszélgetésében az értelmes fiatalok elmondták, hogy mi érdekli a fiatalokat. A klímaváltozás ez egyetlen felhajtóerő, a legerősebb mozgósító-szervezőerő. A fiatalok a jövő két meghatározó mértékegységének a klímaváltozás kezelését és a GDP helyett, a boldogság index primátusát tekintik. Ez a kettő a jövő politikai közéleti megnyilvánulásainak meghatározó faktora.

A vitapartnerek úgy fogalmaztak, hogy a klímaváltozás körül szervezhető politizálás képezheti a kritikus tömeget. Nos erre kell Orbánnak koncentrálnia.

Nem a szerintem politikai pótcselekvésnek, kormányzati tehetetlenségnek számító látványos lakossági kérdőívekre, azért kormányoznak, hogy döntsenek ezekben a kérdésekben. Gyöngyöspatáról, a bírósági korrupcióról, politikai befolyásolásról, a börtönbizniszről.

A kormány kerüljön lépéselőnybe klíma vonalon, szervezze meg a Fidelitas aktív klíma politikai jelenlétét, a saját civil klíma mozgalmát, vegye kezébe a tematizálást.

Más: Karc FM.....Illényi Dávid, elaszik a beszéde közben, szenvedés hallgatni, gyorsan menekültem a Klubrádióhoz. Fiúk, média, ébresztő! nem beszélve a mandinerről.

Melyik színes mesére célozgatsz,
a Kósa-féle 90 ezresre, vagy a későbbi 70 ezresre?

Szerinted miért sikerült megszervezniük a koalíciót? Mert ez tény, vitán felül áll. S miért nem sikerült a Fidesznek további külső erőpólusokat megszerveznie? Azért idéztem hosszan, hogy Te is megértsd, mi a tét 22-ben.

Heller megadta a konkrét célt, Orbán Viktor leváltását. A gyűlöletkampányban, a klímahisztiben igazad van, de itt történt egy szokatlan ideológiai koaguláció. Aminek veszélyét az én olvasatomban Orbán Viktor nem ismerte fel. Elaludtunk a kampányban. Veszett fejsze, elfolyt víz, ahogy az olasz szereti mondani, de ebből tanulnunk kell, amellett, hogy magam sem becsülöm le annak szükségességét, hogy tükröt tartson a kormány a szavazók elé az ellenzék valós arculatáról.

De itt új hangszerelésre van szükség. Téged, engem nem kell meggyőzni arról, hogy miért nem szeretnénk a balliberális koalíció kormányra kerülését, de a fiatalok számára új narratíva kell, s én erről beszélek. 22-re kevés lesz, ha csak még egy szimpatizánst viszünk magunkkal a szavazófülkébe. Nézz körül az egyetemeken. A családban két aktív egyetemi tanár is van, több nyugdíjas igazgató, pedagógus, a fiatalokat a saját jövőjük érdekében kell konszenzussal megnyerni egy jóléti polgári Magyarország felépítése érdekében. nem demagógiával, szlogenekkel, hanem valós érvekkel, a közös érdekek mentén. Lehet, hogy megint hosszú voltam.

Talán Te is voltál már másnapos, amikor a barátaid azt tanácsolták, hogy kutyaharapást szőrével, igyál rá egyet. Magam is így gondoltam, ha a fiatalok tömegei számára ez a hívószó, akkor ezt a kesztyűt kell felvenni, de ez egy személyes vélemény, ha van jobb, elfogadom.

Óvodások kommunikációs alap panelje a klímaváltozás, nyilván az otthoni közeg hatására, tehát nem menekülhetünk előle.

Talán furcsa lesz Számodra, de Csáth Magdolna is a boldogság index fontosságát hangoztatja szinte minden megszólalásában. Közgazdászként ráérzett ennek fontosságára. De látod, a fiatalok számára ez az egyik mérce.

Számunkra, idősebbek számára ez új megközelítés, a mi esetünkben senkit sem érdekelt a mi boldogságunk.....

Olvasd el a Neokohn írásait.

Tudod, a zsakfalvak népe Budapestre jár dolgozni. Ezért érdekel Gergőke ígérete, hogy akik sokat tesznek Budapestért valami külön juttatást kapnak. Szokás szerint nem fejtette ki a részleteket, ezért nem tudni, hogy kell-e hozzá lakcímkártya, vagy a vidéki Budapesten dolgozókat is beleerti-e?

A Budapestért sokat tevő munkavállalókat mondott:-)))
Gergőke ezzel operál. Nem egyértelműen beszél, aztán bármi lehet belőle.

Akkor szerinted a vidéki, Budapesten dolgozók is beletartoznak. Jó lenne. Az is lehet, hogy olyan magasan húzza meg a vonalat, hogy kevesen férjenek bele....mondjuk a magas keresetűek.
Viszont eddig, amit megígért, hiányosan teljesítette: gyerekek ingyenes közlekedése, 20 000 ft fűtéstámogatás......

Ezt én is szoktam írni.
De majd lesz ötlet, hogyan ne kapjanak a vidéki Budapesten dolgozók semmit.

Megnéztem a munkanélküliségi rátát. Budapest az országos átlagot teljesíti, kevesebb a munkanélküli, mint ék-Mo-on.
Viszont több, mint egy százalékkal magasabb, mint nyMo-on.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés