Budapest szabad

2020. február 14. 16:52

Kiss Soma Ábrahám
Mérce.hu
Gyilkosok, akik inkább szolgálták a végsőkig az ordas eszmét, és jobban féltek a „vörös veszedelemtől”, mint a haláltól

„Budapestnek nem voltak védői. Ha Budapestet védték volna az itt állomásozó német és magyar csapatok, akkor puskalövés nélkül vonultak volna ki a városból, hogy ne szenvedjen a civil lakosság és ne érjék máig is érezhető károk az épített környezetet, az infrastruktúrát.

Budapestnek nem voltak védői. Ha a városban állomásozó csapatok Budapest védői lettek volna, akkor nem robbantják fel a hidakat, és nem mészárolnak civileket saját maguk is, miután a városra hergelték a Vörös Hadsereg irdatlan hadigépezetét, mely utcáról utcára tisztította meg a fővárost a náci szennytől.

Budapestnek áldozatai voltak, a civilek – közöttük hangsúlyosan a gyilkos rendszertől üldöztetett zsidók – a katonák, a felszabadítók, akik vérüket ontották egy ismeretlen föld messzi országában a világot lángba borító őrült eszme ellenében és talán azt se tudták, melyik város macskakövén terülnek el örökre, a budapesti ellenállók, akitet a nyilasok állítottak falhoz, a luganszki gépész, a szegedi villamosvezető, a budapesti munkaszolgálatos és a hamburgi zöldségárus, áldozat az aggastyán, a karon ülő csecsemő és az összes ismeretlen, akinek jó esetben azelőtt ástak sírt valamelyik közparkban, hogy a varjak elhordták volna a testét.

És gyilkosok azok, akik berlini szobáik ideig-óráig még kitartó kényelme érdekékben mindezen embereket és Budapestet feláldozták, akik csatlakoztak hozzájuk, mert egy olyan eszmében hittek, melynek veleje embertársaink meggyilkolása, gyilkosok akik inkább szolgálták a végsőkig az ordas eszmét, és jobban féltek a »vörös veszedelemtől«, mint a haláltól – akár mások feláldozása árán is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Budapest védői talán csak sejthették, hogy a jaltai konferencián a nyugati hatalmak az oroszoknak osztják Magyarországot is.

Ennek tükrében végképp nem értem, mi a bajuk Putyinnal és az orosz atomerőművekkel?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés