Tartsuk távol a fekáliát!

2020. február 13. 17:28

Köves Slomó
Neokohn
A nyílt antiszemita propaganda karanténban tartása nem csak a zsidó közösség érdeke.

„A Hír TV tudósítása »békés megemlékezésként« számol be a pár héttel korábban a BRFK által betiltott, neonáci »kitörés napi« rendezvényről. A Maccabi játékok fő médiatámogatója, a 888.hu pedig a »békés megemlékezések« kapcsán közli a birodalmi Dél Hadseregcsoport főparancsnokának, Otto Wöhlernek a »lelkesítő üzenetét«.

Az üzenet így végződik: »Üdv és hűség a Führernek! Üdv Magyarország Nemzetvezetőjének!«. Nincs kommentár, nincs kontextus.

Pontosabban van. A »dicsőség a hősöknek« felkiáltással végződő cikk szerzője, Horváth Tamás szerint »a Budapestet védő magyar és német katonák tanúbizonyságot tettek idealizmusokról és heroikus életszemléletükről – állva, fegyverrel a kezükben áldozták fel az életüket az európai kultúra oltárán (sic!)«. Horváth szerint »az elmúlt évek magyarországi kultúr- és emlékezetpolitikája, valamint a Magyar Honvédség hozzáállása elindított egy olyan pozitív folyamatot, melynek célja, hogy méltóképpen meg lehessen emlékezni Budapest védőiről…«.

Horváth értelmezésében tehát a Magyarországot megszálló náci katonák és az akkor már nyilas magyar hadsereg az »európai civilizációt« védte, és az erre való »méltó megemlékezés« lehetőségét teremtette meg a magyar kormány nemzetpolitikájának elmúlt pár éve!

A cikket azóta – mint megtudtam, a főszerkesztő G. Fodor Gábor kérésére – levették a portálról. De ez azon a tényen sajnos nem változtat, hogy a külső szemlélő számára kezd erősen úgy tűnni, mintha ez a – gondolom – a »főszerkesztő véleményét semmilyen formában nem tükröző«, véletlenül becsúszott cikk egy pár hetes friss trendbe illeszkedne. Egy olyan trendbe, amely nem csak a magyar zsidóságra nézve aggodalomkeltő, hanem szembe megy az éppen a Fidesz által meghirdetett nemzetpolitikával és történelemszemlélettel.

Ami azonban ennél is súlyosabb: elég egy pár ilyen véletlen félrecsúszás ahhoz, hogy a jobboldali kormány által nagyon hatékonyan »lepofozott« szélsőjobboldali csürhe pillanatok alatt úgy érezze, megint lehet nagy pofával hőbörögni, vagy egyenesen agresszióval fellépni. ”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Habony visszajött és célba vette a náci MI Hazánk szimpatizánsait, amit egy keresztény-konzervatív párt soha nem tenne meg. Mit szólna ehhez a zsidó Jézus?
A Fidesz retteg, hogy elveszti a hatalmat, így semmi sem drága neki. A tahó sváb Nmüllert- aki nyilvánoságra hozta sváb származását- is sikerült zsidónak beállítani.

Kedves Slomó!

Mint nagy tisztelőd bátorkodom írni, hogy vannak történések, amikor nagyobb megfontolást igényel az azokra történő reagálás. Őszinte aggodalommal és sajnálattal szemlélem, hogy talán akaratlanul, de Te magad is szereplőjévé váltál egy olyan forgatókönyvnek, melynek záró jelenetére a szereplők kibékíthetetlen szembenállása rajzolódik ki, s hiányoznak az összekötő kapcsok, a párbeszédet keresők.

Az én szerény olvasatomban mára sikerült az országban élőket három nagy, egymással egyre élesebb harcot vívó, egymást kizáró, kirekesztő, egyre jobban gyűlölő , a másik létezését, jogosultságait, kultúráját, értékrendjét elutasító, megkérdőjelező, lenéző, kigúnyoló, a saját felsőbbrendűségét hivalkodóan szembetoló rétegre osztani.

Sikerült a többségi magyarokat, a zsidókat és a cigányokat egymás ellen uszítani. Ebben sokaknak érzem a felelősségét.........minden oldalról. Gondolkodj el ezen.

Kedves tolvajom, Te az egészből nem értesz semmit sem. Önmagamra nem szoktam reagálni.

Köszi, jól látod, a tolvaj élvezi a játékot, ami engem nem zavar, csak jót nevetek rajta. Sejtem, hogy ki lehet, egykori osztályomból, már akkor elég sunyi és pocsék tanuló volt, telve kisebbségi komplexusokkal. Hát ilyen maradt.....

Isten ajándéka. (Orbán szerint)

Ez nem rettegés, figyelmeztetés.
Kicsit egyoldalú, mert csak az általa negatívnak gondolt, egyébként helyesen, részt veszi értékelésbe.
Ám a kitörés, nemcsak erről szólt.
Az abban részt vevők többsége nem a nácizmusért küzdött, még kevésbé Hitlerért, de a bolsevizmus ellen: feltétlenül.
Tehát: nagyon meggondoltan kell ehhez a történethez hozzányúlni.
Szerintem, a kitörők nagy többsége: tragikus hős volt.
Ha közülünk valaki a helyükben lett volna, mit tett volna, besorozott katonaként, a bolsevik áradat ellen?

Megválaszolhatatlan kérdés, de valószínű, sodródik az eseményekkel, s amikor már nincs remény, megpróbál menekülni.
Így helyesebb lenne a kitörés helyett a menekülés megnevezés.
És még annyi: a menekülő is lehet, áldozat.
Döntő részük áldozat volt, leszámítva a nyilvánvalóan jelen lévő brutalitást elkövetőket.
Nem a gettóba zárt, ártatlan budapesti zsidóság áldozatai, de azoknak feltétlenül, akiket Rothschild, Goldberg és hasonló neveken ismerünk.
Ők ennek a kitörésnek-menekülésnek a megalapozói, előkészítői.
Minden velóük kezdődött.
Ezért IS féloldalas Köves, egyébként teljesen jogos figyelmeztetése, mert..., féloldalas, szelektív, megtévesztő, bár a lényeget illetően a legfontosabbat: elmondja.
Olyan ez, mint egy elveszített meccsen, hazafelé menet kiderül, hogy a gól, amellyel vesztettünk, a bíró hibája volt.
Majd később az is kiderül: nem volt véletlen: a bíró meg volt véve.
Ez az, amiről Köves hallgat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés