Nekiment Kínának Soros György

2020. február 13. 16:45
„Sem az európai közvélemény, sem pedig Európa vezető politikusai és üzletemberei nem értik, mekkora fenyegetést is jelent Európa számára Hszi Csin-ping Kínája” – fogalmaz Soros György.

„Annak ellenére, hogy Hszi egy diktátor, aki csúcstechnológiát alkalmaz annak érdekében, hogy teljes ellenőrzést gyakoroljon a kínai társadalom felett, az európaiak elsősorban fontos üzleti partnernek tekintik Kínát” – írja Soros György a Project Syndicate-en.

Az üzletember a Brexit kapcsán is érzékelteti Kína jelentőségét. Úgy fogalmaz: „Boris Johnson miniszterelnök a lehető legnagyobb mértékben el kívánja távolítani az Egyesült Királyságot az EU-tól, és egy olyan szabadpiaci gazdaságot szeretne építeni, amelyet az EU rendeletei nem korlátoznak”, majd hozzáteszi: „közben pedig potenciális partnerként figyeli Kínát annak reményében, hogy helyreállíthatja azt a partnerséget, amelyet George Osborne korábbi pénzügyminiszter épített ki 2010 és 2016 között”.

Az amerikai-kínai kapcsolatokról szólva úgy fogalmaz: „a Trump-kormány adminisztrációja – Donald Trump amerikai elnöktől függetlenül – már sokkal jobban teljesített Kínával fenntartott kapcsolatainak kezelésében. Olyan kétpárti politikát épített ki, amely Kínát stratégiai riválissá nyilvánította, és a Huawei technológiai óriást és számos más kínai társaságot felvett abba a listába, amely megtiltja az amerikai vállalatoknak, hogy kormányzati engedély nélkül kereskedjenek velük”.

Soros hozzáteszi: „egy ember sértheti meg büntetlenül ezt a szabályt: maga Trump”. A portál szerint ugyanis az amerikai elnök hibát követ el, amikor a „tárgyalóasztalra helyezi” a Huaweit.

Összesen 205 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem politizál, nem avatkozik bele, nem tervez semmit csak gondolkodik az öreg bácsi.

Válaszok:
pollip | 2020. február 13. 19:57

Soros azt hiszi, hogy neki már mindent szabad. Ez Európában majdnem igaz.

"Sem az európai közvélemény, sem pedig Európa vezető politikusai és üzletemberei nem értik, mekkora fenyegetést is jelent Európa számára Soros György hálózata" - fogalmaz Hszi Csin-ping.

Ráadásul mindenki hülye, csak ő nem. Szerinte.

...nekem lassan esett le, mi az a "vájruszka".
Többet kéne pihenni.

Nagyjából igaza van. Hszi tényleg igencsak egyszemélyi vezetőként viselkedik. Arcfelismerő és ehhez kapcsolódó pontrendszert vezet be, ami az egyes állampolgárok teljes ellenőrzéséhez vezethet, pl. jó polgár kaphat utlevelet etc. vagy említhetnénk az ujgurokat is. Putyint vagy Erdogant emlegetik diktátorként pedig Hszi sokkal inkább az. ( Más kérdés az, hogy Kína soha nem volt demokrácia, talán Szun-Jat-Szen próbálkozott azzal.)

Valószínűleg nem tudják elég gyorsan a tesztet gyártani. Teljesen más a lépték, mint nálunk. Vuhan talán 12 milliós, a mellette levő két érintett város közül az egyik öt a másik három milliós. A nép zöme dekkol a lakásában, a körzeti megbízottak ( vannak ilyenek) meg begyűjtik a rendeléseket azoktól, akiknek fogyóban a kajája és azoknak házhoz viszik. Nincsen pánik, csak félelem, egyszerűen megdöbbentő a fegyelmezettség.

Azért szólhatna valaki Gyuri bácsinak, hogy veszélyes vizekre evezett!

Ez magyarul annyit jelent, hogy a jüan ellen sokkal nehezebb spekulálni, mint a forint ellen.

Az ördög képe
Csak a szarvak és hátul a méteres farok hiányzik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés