Impeachment – Orbán Viktor ellen!

2020. február 13. 11:10

Marosán György
hvg.hu
Eljön majd az igazság pillanata, amikor a bűnösök bűnhődni fognak.

„Az eljárás során dokumentumokkal alátámasztottan kell bemutatni, hogyan rombolták le a jogállamot, miként iktatták ki a „fékek és ellensúlyok” rendszerét, miként lehetetlenítették el a kormányzó hatalom demokratikus ellenőrzését, miként sajátították ki és játszották át a közös vagyont a haveroknak, miként működtetik a korrupció totális rendszerét, hogyan befolyásolják a bíróságok és az ügyészség működését, és miként tették lehetetlenné az ellenzéki parlamenti képviselők munkáját.

Az eljárás keretében a demokratikus ellenzék parlamenti képviselői közösen – szakemberek bevonásával – dokumentumokat mutatnak be, tv-interjúkat és internetes bejegyzéseket vetítenek ki, Facebook-bejegyzéseket tesznek közzé. Ha kell, szó szerint idézik a vádlott – Orbán Viktor – és bűntársainak megnyilatkozásait. Az eljárás során a helyzet tisztázására irányuló, és konkrét tényekre vonatkozó kérdések hangoznak el. A válaszok pedig nem csúnya szavakat és éles kifejezéseket tartalmazó mondatok, hanem a kivetített interjúrészletek, hivatalos dokumentumok – olvashatóan felvetített – szövegeivel alátámasztott tények lesznek. Az impeachment ennyiben egy dokumentumdráma: nincs benne fikció, nincs benne kitaláció, nincs benne ötletes szerzői betoldás. Minden bizonyíték a NER-lovagok saját szavain és megnyilatkozásain, hivatalos kommünikék és leiratok szövegein, az általuk megalkotott végrehajtási utasításokon alapulnak.

Az impeachment elindítása azért is fontos, mert a Néppárt által kiküldött "három bölcs" (?) nem javasolta kizárni a Fideszt a néppárti frakcióból. Fontos volna végre szembesíteni őket és Európa közvéleményét a valósággal. Azzal, hogy az elmúlt évtizedben az Európai Unió, és ezen belül az európai Néppárt – Orbán Viktor kollégái és „harcostársai” – asszisztenciája mellett és segítségével zajlott a magyar demokrácia elrablása és legyilkolása. A legyilkolás szó az adott összefüggésben kicsit erősnek tűnhet. Felötlik azonban bennem Bibó István – önmagára alkalmazott – de a magyar demokráciára utaló megfogalmazása: „Síromon ez áll majd – „Élt: 1945-1948”. A rendszerváltás után újjászületett magyar demokrácia negyedszázadot élt. Sírján az áll – „Élt: 1990-2015”. 2015-re – a korábban lépésről lépésre lerombolt jogállam – végleg szétzilálódott és autokratikus rendszerré alakult.

Lehet a fordulópontot illetően vitatkozni, ám a társadalmak minőségét jelző mutatószámok – mint egy CT-felvétel – egyértelműen nyomon követhetővé teszik az elmúlt tíz évben lezajlott politikai bűntény lépéseit. Az impeachment során pontosan ezt, a demokrácia abúzusát lehet és kell dokumentálni. Elkerülhetetlen mindenkinek a tudomására hozni, hogy se az áldozatoknak, sem az elkövetőknek, sem pedig a kívülállóknak ne legyen kétsége: eljön majd az igazság pillanata, amikor a bűnösök bűnhődni fognak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 165 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ifj Marosán Györgynek tényleg joggal hiányzik a röntgen és a CT. Munkássága elismeréseképpen Karácsony kiutalhatna neki egyet saját felhasználásra.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. február 13. 16:33

Mindenféle demokrácia indexek látványosan romlanak, ha fehér, keresztény, heteroszexuális férfi vezet egy országot. Ezt minden valódi demokrata tudja.

Mit is mondott a szerző apja?
Ugye ezt.
"Nem a zsömle kicsi, elvtársak, hanem a pofátok nagy"

"Most az ellenség céltáblája vagyok. Akit a Szociáldemokrata Pártból kizártak, csak becsmérlően nyilatkoznak rólam. Valaha önként mentem a Szociáldemokrata Pártba, , ma is szociáldemokrata vagyok, és meggyőződésből visz az utam a Kommunista Pártba. Kérdem tőled, s rajtad keresztül a Kommunista Pártot, és annak vezetőit, van-e valami az éltemben, amit a párt később nem vállalna?

Farkas Mihály pillanatról pillanatra oldottabb lett....hozzám lépett, kezét a vállamra tette.

-Gyurka....jólesett, hogy mindezt elmondtad nekem......

A Kommunista Pártnak és vezetőinek mi a vélemény rólad? Szeretnek és tisztelnek, becsülnek is. Úgy látjuk, hogy belőled jó kommunista lesz.

Rákosi és Révész elvtársak nevében is merem ezt mondani. Mit törődsz te azzal, hogy mit mond az ellenség: Köpj rá." /Marosán György, Az úton végig kell menni/

Édesapád, a szociáldemokrácia legnagyobb árulója, az alma nem esett messze a fájától.......Talán jobb lenne csendben maradnod.

Egy Marosánnak el kellene tűnni már végre.
Hazudik egyfolytában, a hivatkozott felmérések egyike sem objektív, a magyar ballibsi "értelmiségtől" szerzik be az adataikat.
Az, hogy ő szóhoz jut, bárhol az írása megjelenhet, a magyar demokrácia legjobb bizonyítéka.

Hülyébb vagy, mint a péksegéd apád.

Apádat lecsukta valaki? Isten előtt biztos bűnhődik, de itt a földön nem egyértelmű a dolog.

Törvényhely?

Csak azért kérdezem, mert Marosán elvtárs elkötelezett demokrata. Vagy
ez szelektív nála?

"Az eljárás során a helyzet tisztázására irányuló, és konkrét tényekre vonatkozó kérdések hangoznak el."
Bizony, még ez is eljöhet, ha kikényszerítik... csak növesszék a szellemet a palackjukban, majd egyszer felrobban.
De tenni lehet róla, hogy visszaverjük a mocsokpalackjukba és lezárjuk, hogy levegőt se kapjanak.
Inkább lesz ez a provokációsorozatul lezárása, mint a Btk lagymatagsága, a vöröskutyák "magyar bíróságával"...

"Btk. 332. § Közösség elleni uszítás
332. § Aki nagy nyilvánosság előtt

a) a magyar nemzet ellen,

gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Mivel ez a Marosán egyetlen konkrét vádpontot nem produkál, ez így kifejezetten USZÍTÁS.

EZEK A DEMAGÓG VÁDAK EGYTŐL EGYIG: USZÍTÁS.
Csak a tény, hogy: Orbán Viktor és a NER időszaka alatt
6900 MILLIÁRD FORINT ÉRTÉKBEN NÖVEKEDETT AZ ÁLLAMI, a magyar nép vagyona, az megcáfol minden aljas hazug vádat.

Komcsi ivadék üres fenyegetőzése. Apukától örökölte ezt a mocskos szemléletet: a politikai ellenfél ellenség, le kel csukni.

Nem a zsömle kicsi hanem a pofád nagy............. by apád

"Eljön majd az igazság pillanata, amikor a bűnösök bűnhődni fognak."

Pont úgy, ahogy apádat felkötötték, ahogy megérdemelte volna?

Valamikor a múlt század ötvenes-hatvanas éveinek fordulóján egy osztályfőnöki órán összeírták a gyerekek szüleinek a fizetését. Az egyik gyerek bemondása után valamelyik fiú elnevette magát azzal, hogy neki a zsebpénze is több. Az osztályfőnök lekevert neki egy pofont és beírta az ellenőrzőjébe. Másnap kérte az ellenőrzőt a szülő aláírással, ami ki volt egészítve azzal a megjegyzéssel, hogy otthon kapta a másikat. M.Gy.-nek talán ismerős a sztori.

Egy nap után sem tudok lehiggadni. Hogy merészel valaki ilyen apával a háta mögött ilyen agymenéssel előállni!? Akinek a mocskos bitang, felkötnivaló apja főkolompos volt a háború utáni magyar demokráciakísérlet aljas és cinikus, magyar emberek millióinak életét tönkretevő felszámolásában, egy hazug, gyilkos, talpnyaló diktatúra kiépítésében és a magyar forradalom vérbefojtásában, az beszél 'a magyar demokrácia elrablásáról és legyilkolásáról' egy olyan kormánnyal szemben, amely háromszor egymás után nyert szabad választást? Amelynek az 'autokrata' működését kétszer hagyta jóvá a választók többsége. Ehhez pofa kell. Olyan, mint a szarházi kriptokommunista péksegédé volt.

Mennyit itttatok baszki? Mi közöm nekem Egyiptomhoz? Csak hogy értsem és tudjam miféle vagy, mielőtt ikszellek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés