Drasztikusan emelkedett az áram ára Németországban

2020. február 13. 10:41
A csernobili atomerőmű-baleset után a németek azt tűzték ki célul, hogy 2022-re megszüntetik az országban a nukleáris erőműveket.

Az áram árának növekedése mellett nőtt a szén-dioxid, valamint a szálló por kibocsátás is Németországban az atomerőművek bezárása miatt – mondta a Századvég Gazdaságkutató Zrt. energetikai üzletágvezetője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Hortay Olivér szerint ezek oka, hogy a bezárt nukleáris blokkok termelését megnövelt kapacitású, támogatott, megújuló energiaforrásokkal, újranyitott szénerőművekkel és francia nukleáris erőművekből importált villamosenergiával pótolták.

A csernobili atomerőmű-baleset után a németek azt tűzték ki célul, hogy 2022-re megszüntetik az országban a nukleáris erőműveket – idézte fel. Hozzátette: a bezárások 2010-ben kezdődtek, tavaly a 17-ből már csak 6 atomerőmű működött Németországban.

Hortay Olivér a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta: az árak növekedése miatt egy németországi háztartásnak jelenleg háromszor annyit kell fizetnie a villamosenergiáért, mint egy magyarországinak.

(MTI)

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szólni kéne a magyar ballibnek, hogy mégis az atomenergia az olcsóbb.

Counter?
Ehhez nem szól hozzá?

:)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés