Újabb nemzeti konzultációt jelentett be Orbán Viktor

2020. február 12. 21:57
A börtönbizniszről, a gyöngyöspatai romák kártérítéséről és a Szeviép-ügy kapcsán felmerült bírói korrupcióról is kikéri az emberek véleményét a kormány.

Magyar Nemzet értesülései szerint a balatonfüredi kihelyezett frakcióülésen újabb nemzeti konzultációt jelentett be Orbán Viktor. A miniszterelnök megtartotta szokásos zártkörű beszédét a Fidesz-KDNP frakció képviselőinek.

Ahogyan arról a mai nap folyamán a Fidesz-frakció is beszámolt, a kihelyezett balatonfüredi frakcióülésen a szokásokhoz híven ez alkalommal is felszólalt Orbán Viktor miniszterelnök, aki többek között a kormány és a frakció előtt álló feladatokról tájékoztatja a képviselőket. Az értékelésen túl azonban ez alkalommal is tartogattak újdonságot a miniszterelnök szavai, a Magyar Nemzet információi szerint újabb nemzeti konzultációt indít a kormány.

Orbán Viktor a frakcióülésen azt mondta: a kormány az elmúlt tíz évben sok jelentős kérdésben kikérte a magyar emberek véleményét és közös döntéseik igazolták a nemzeti egyetértés erejét. A Magyar Nemzet információi szerint ez alkalommal fő témának a miniszterelnök azt a problémát fogalmazta meg, hogy egyes aktivistacsoportok számára az erőszakos bűnözők jogai fontosabbak lettek a törvénytisztelő emberek jogainál, ezért erről a magyar embereket is meg kell kérdezni.

A miniszterelnök tájékoztatása szerint a nemzeti konzultáció keretein belül ez alkalommal több témában is kikérik majd az emberek véleményét, a kormány tudni szeretné, hogyan vélekednek a magyarok az iparággá vált börtönbiznisz, a feltételes szabadságra bocsátás szigorítása, a Szeviép-ügy kapcsán felmerült bírói korrupció gyanújáról és a gyönyöspatai romák kártérítése kapcsán felszínre került kérdésekről.

Orbán Viktor elmondta, a konkrétumokról Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatja majd a nyilvánosságot a holnapi kormányinfó keretein belül.

Összesen 305 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Volt ugye a "Valódi Nemzeti Konzultáció".

Azóta is várjuk az eredményét. :))))))

A bevándorlás kérdésében volt népszavazás is: abszolút megerősítette a kérdőíveket. (És el ne kezdd az érvénytelen volt-nem volt érvénytelen vitát, mert érdektelen: az értékelhető válaszok 90+%-a egy irányba mutatott).

Legyen-e benne a konzultációs kérdéssorban a következő kettő is?
1.) Egyetért-e Ön azzal, hogy 1 euró 400 ft legyen?
2.) Egyetért-e Ön azzal, hogy a korrupció valóban büntethető legyen?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés