„Közlegény! Nem láttam a reggeli álcázási gyakorlaton!” „Köszönöm, uram!”

2020. február 12. 9:04

Karafiáth Orsolya
24.hu
Aki az új NAT-hoz tapsol, bűnt követ el.

„A társadalom összekuszált működése gátolja személyes céljaink és vágyaink kiteljesítését. E rombolás tükre az új NAT is, amit a buzgó csinovnyikok állítottak össze, mutatván, hogy megértették az üzenetet, tényleg mindenre képesek,
teljesen mindegy, mit pusztítanak, mit hazudnak el, és mit tesznek tönkre.

Az új kerettanterv az össze lózunggal és hablattyal egyetlen cél felé mutat: fenntartani az álarcot az arcokon, hazug identitást konstruálni, hagymázas képekkel teletömni a következő generáció agyát. Megszilárdítani a bezárkózást, a konok ostobaságot, torz személettel beszélve történelmi felelősségről, művészeti értékről, jövőről.

Aki ehhez tapsol, bűnt követ el.

Épül az egymástól rettegők társadalma. És az az ország, ahol rejtőzködni kell, nem egészséges. A felgyűlt árulások, megtagadások, álarcok eltorzítottak bennünk valamit. Annyi lett az engesztelhetetlen harag, a visszafojtott indulat, hogy az egymásra rakódott, erodált rétegeket nehéz lesz majd, ha egyáltalán, javítani, megújítani. Rontani, rothasztani persze még bőven lehet.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 139 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Engesztelhetetlen harag és indulat leginkább a toleranciát alapértéknek tekintő "európai demokratákban" van a jelek szerint.

Úgy érzik, hogy támadás érte a "személyes céljaik és vágyaik kiteljesítését". Nem nagyon értik, hogy a közösség több, mint atomizált individuumok halmaza, amelyek mindegyike a "személyes céljait és vágyait" óhajtja "kiteljesíteni". Éppen az általuk képviselt attitűd és viselkedés vezet a társadalom összekuszálásához.

" Aki az új NAT-hoz tapsol, bűnt követ el."

Hogy rohadnál meg, aljas szemét ribanc.

Aki ilyen cikket ír, bűnt követ el.

Spekulatív általánosságok. Érezhetően nincs mögöttük valódi történet. Már csak üres ráolvasásokra futja, de muszáj, mert nyilván a kedves írónőnek is élnie kell valamiből. Lám, tíz év orbánozásba is bele lehet fásulni. (És azt el tetszik-e hinni, hogy sok helyen a kormánypártiak inkább nem árulják el, valójában mit gondolnak, ne kelljen szembenézniük az artikulálatlan gyűlölködéssel?)

Üdvözlettel, egy 'bűnelkövető'.

A teljes cikket érdemes elolvasni, igaz, ez ebben az esetben a katasztrófa-turizmus jelleg miatt.
Valóban van olyan jelenség, hogy a rejtegetni kell a valódi véleményt. De: pont a jobboldalit. A munkahelyemen is a baloldali véleményeket mondják a leghangosabban/legagresszívabban, és ez akkor is így volt, amikor baloldali kormány volt. A médiában ugyanez megy, a fősodor az baloldali, a cikkekben amolyan sértődött egyetemi tanár stílusában szólják le a másik oldalt, ha hozzá lehet szólni, akkor a tömeg nekiesik annak, aki nem béget velük.
Egyébként, ha már Karafiáth: több politikai cikke van, mint "művészi", mégsem a baloldal udvari költőjeként tartják számon - szemben Ákossal, aki nem állt be a baloldali fősodorba, elmondta a véleményét, azóta jót nem lehet olvasni róla, sem arról, amit csinál. Nem véletlen, hogy a jobboldali művészek tényleg rejtőzködnek.
És az is igaz, hogy a NAT-tal a legnagyobb bajuk az, hogy láthatóan nem baloldali elvek alapján íródott, rettegnek attól, hogy akárcsak a legkisebb mértékben is csökken a befolyásuk az oktatásban. (mint a legfontosabb forrás a jövő generáció képzésében. Ugyanez a rettegés volt látható mindig, amikor a médiabeli befolyásuk csökkenését látták)

Aki nem úgy gondolkodik, mint én, az bűnt követ el.

Értsétek már meg, magyarnak lenni csak hazug identitás lehet!!!

Azért az EU-s gráciák is versenyben vannak.

Mindenesetre ez elmekórtani eset.

"Annyi lett az engesztelhetetlen harag, a visszafojtott indulat,..."

Egészséges, kemény HÁZASÉLET A MEGOLDÁS.
De ez Karafiáth számára érthetetlen, ugyanis:
"Karafiáth Orsi a Story Tv Arckép című műsorában vallott alkoholizmusáról. Elmondta, széthullóban volt már az élete. "
"Az írónő bár 8 éve nem iszik egy kortyot sem, a mai napig felépülő függőnek vallja magát"

Csak így, ahogy írtam.
Minden téren.

45 év házasság után ismételni tudom magam:
Itt keménynek kell lenned, minden téren.
Rengeteg a nehézség, pontosabban a buktató, a türelem alapvető.
Ahhoz, hogy türelmes légy, elsősorban keménynek kell lenned.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában