Régi ellenzéki mítoszt cáfolt meg Angela Merkel

2020. február 11. 9:26

Deák Dániel
XXI. Század Intézet
A német kancellár „okos” magyar beruházásokról és sikeres gazdaságpolitikáról beszélt.

„A 2014-2020-as uniós pénzek szétosztásánál pedig már azt a célt tűzte ki a kormány, hogy nagyjából 60 százalékát közvetlen gazdaságfejlesztésre fordítsák ezeknek a forrásoknak.

Mindez jól tükrözi azt a szemléletváltást, amely a gazdasági teljesítményben is megmutatkozik. Az elmúlt években a magyar gazdaság növekedési pályára állt, az utóbbi időszakban rendre sikerült az európai uniós növekedési rangsor élmezőnyében végeznie az országnak. Ezzel párhuzamosan az államadósság GDP-hez viszonyított szintje a 2010-es közel 80 százalékról 70 százalék alá süllyedt, a fegyelmezett költségvetési politikának köszönhetően pedig az államháztartás hiánya sem szaladt el egyik évben sem. Emellett a fogyasztás folyamatosan nő, a munkanélküliség a rendszerváltás óta nem látott alacsony szinten van, miközben a foglalkoztatottság rekordmagas: a 2010-es 55 százalékról 70 százalék fölé nőtt a dolgozó emberek aránya.

A tények tehát egyértelműen cáfolják az ellenzék azon állításait, miszerint a kormány gazdaságpolitikája, illetve az uniós források hatékony felhasználása ne váltaná be a hozzájuk fűzött reményeket.

Poul Thomsen, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatója szerint például egyenesen sikersztori a magyar felzárkózás, ami leginkább Japán és Dél-Korea hatvanas-hetvenes évekbeli átmenetére hasonlít. Mára a korábban igen kritikus Angela Merkel is elismeri a magyar kormány gazdaságpolitikáját: tavaly augusztusban arról beszélt Sopronban, hogy hazánk jól használja fel az uniós forrásokat, mint fogalmazott »Magyarország az emberek jólétének növelésére használja ezeket a pénzeket«, míg a tegnapi Orbán Viktorral történő találkozása előtt arról beszélt, hogy a magyar gazdaság fejlődése »nagyon-nagyon pozitív«.

A német kancellár kiemelte azt is, hogy Magyarország az okos beruházások és gazdaságpolitika révén igen nehéz helyzetből indulva eljutott oda, hogy már nem a munkanélküliséggel kell küszködnie, hanem szakképzett munkaerőt kell találni a betöltendő állásokra.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 115 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Édes szép Jézuskám!
Kinyalta a seggét az ügyeletes magyar alfahím Ferencjóskának, Hitlernek, Sztálinnak, Hruscsovnak, Brezsnyevnek - ettől mind nagypolitikus lett.
Aztán megnézhettük az eredményt.
Orbán bukása után az oligarchák szét fogják szedni az ország maradékát is.

Nem kéne már felébredni?

Részedről 5 komment a mai napon 11:22 és 11:37 között. Akitől ellopnád a nick nevet, 2014. 11.12 óta 9429 esetben írt hozzászólást. Próbálkozz máshogyan, ez átlátsz a kicserélt l betűvel.

A Deorfer Butterkt sem lenne rosszabb, ha már értelmes érvek hiján mindenáron gyerekes szórakozásra vágysz.

Sivalkodnak, mert az érvekkel nem tudnak mit kezdeni, kikezdik hát azt, aki érvel. Aztán ők példálóznak a bolsevizmussal.

Ha már lemegyünk erre a szintre, úgy gondolod, hogy amit ti csináltok, ahhoz sok ész kell?

Ha valóban hozzá-nem-értő és korrupt lenne a magyar kormány, akkor nem ilyen nagyszerű adatok és dinamikus fejlődés történne. Az ilyen nem-szavahihető ellenzékre csak szemellenzősök szavaznak 2022-ben.

Minden reggel Chemotxozni kell!!! :))

Ó kösz, hogy felhívtad rá(d) a figyelmemet! Chemotox! psssssszzzzzzz....... X

Töröltem én is a szemetet!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés