Nem nyilatkozom a Hír TV munkatársainak

2020. február 11. 12:49

Pikó András
Facebook
Józsefváros nácik által elpusztított második világháborús áldozatainak, köztük zsidó és cigány magyarok ezreinek, és emléküknek tartozom ezzel.

„A második világháború vége óta az európai demokráciák és a magukat demokratának valló pártok közös politikai nevezője az antifasizmus. Minden politikai és világnézeti vitájuk ellenére ebben egyetértenek a jobboldali konzervatívok, kereszténydemokraták, a liberálisok, a szociáldemokraták és a demokratikus baloldal más áramlatai. Magyarország a rendszerváltással és az uniós csatlakozással ehhez a politikai értékközösséghez csatlakozott, amely politikai karanténban tartja a nácikat és fasisztákat és nem tűri a második világháborús náci bűnök mentegetését, relativizálását és átértelmezését.

Amikor a HírTv a kitörésnapi vonuláson résztvevő nácikat megemlékezőknek, az ellenük tüntető antifasisztákat pedig a megemlékezést megzavaró elemeknek állította be, a legfontosabb európai politikai és civilizációs konszenzusból lépett ki.
Egyetértve Karácsony Gergely főpolgármesterrel, úgy döntöttem, hogy továbbra sem szerepelek a csatorna műsoraiban és nem nyilatkozom a munkatársainak. Emiatt a február 18-i, korábban leegyeztetett hírtévés esti interjúmat lemondom.
Józsefváros nácik által elpusztított második világháborús áldozatainak, köztük zsidó és cigány magyarok ezreinek, és emléküknek tartozom ezzel.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 167 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

András bátyám, a zsidó képviselőket listázni óhajtó Jobbikkal mi a helyzet?

Válaszok:
Türelem | 2020. február 11. 14:00

András bátyám, köszönöm megtisztelő válaszodat. Jól sejtem, hogy a tanulság valami ilyesmi: a demokratikus és európai náci jó náci, a NER-náci - illetve az, akit a demokratikus európaiak annak mondanak - viszont rossz náci?

Másik kérdés. A nyilatkozatstopot kiterjeszteni óhajtod-e a kifejezetten marxista-kommunista tartalmakat közlő "független és objektív" sajtótermékekre is (Mérce, 444, HVG), adózva ezzel a kommunizmus józsefvárosi áldozatainak?

Most értem haza, az autóban a Klubrádiót hallgattam. Egy idős úr telefonált be, s beszélt arról, hogy temetetlenek az osztrák-magyar határ közelében - Kőszeget említette - a háború végén megölt zsidó áldozatok. Elmondta, hogy kormányoktól függetlenül, évtizedek óta semmi sem történt ezen a téren. Nincsenek tisztességgel, jelölt sírban eltemetve az áldozatok. Majd a végén jogosan sérelmezte az idős úr, hogy mit keresnek a politikában zsidókat listázni akaró, a cipőkbe beleköpő politikusok. Tényleg mit keresnek a jobbikos nácik a balliberális baráti körben? A műsorvezető alig várta, hogy a betelefonáló befejezze, kínos volt neki egy normális zsidó embertől mindezt hallgatni, hiszen a Klubrádió első számú média promotálója lett a náci Jobbiknak.

Az említett nácik europér, progresszív, a balliberálisokkal kormányképes politikusok, a Jobbik maga ilyen, de akkor milyen alapon ítéli el a balliberális oldal a kitörés kapcsán szervezett program résztvevőit?

A mi nácink jó náci, a másik náci gonosz náci? Ugye ismerős, az én kommunistám, a te kommunistád... A temetetlen áldozatokkal nem kell foglalkozni - az úr elmondta, hogy egyik kormány alatt sem foglalkoztak ezzel a kérdéssel - , mert nem lehet politikai tőkét kovácsolni belőle a kormánnyal szemben?

A következő betelefonáló egy fiatal ember volt. Igazából a Hír TV-re, Karácsony és Pikó, e TV-vel szembeni nyilatkozatára koncentrált. Érdekes eszmefuttatása volt. Szerinte nem azért nem kell a Hír TV-nek nyilatkozni, mert úgy számolt be a történtekről, ahogyan, hanem mert a Hír TV, az össze többi kormánypárti médiával egyetemben a szó szakmai értelmében nem minősül médiának. Egyszerű propaganda kiadványok, műsorok. Kifejtette, hogy a média az egy szakma, s annak követelményeinek a kormánypárti média munkások nem felelnek meg, alkalmatlanok.

Az úr elmondta, hogy a kormánypárti médiumokból árad a gyűlöletkeltés, nem felelnek meg a szakmai standardnak semmilyen téren.

Ez is egy vélemény, s ha valóban demokratikusak, objektívek akarunk lenni, maradni, akkor e véleménynek is jogosultsága van. Tényeket nem indulatokkal, hanem tényekkel lehet cáfolni, vagy bizonyítani.

Az egész emlékezésről annyit, hogy nagyon szomorú, hogy egyáltalán megtörténtek a tragédiák, s mindez mind a mai napig ennyire megosztja a társadalmat, hogy nincs egy közös emlékezet minimum. Amivel csak sértjük a minden oldali áldozatok, elesettek emlékét. A betelefonáló fiatal férfi úgy fogalmazott, hogy a marhákat a vágóhídra hajtották, nem hősök, hanem áldozatok voltak.

A megközelítést nyilvánvalóan az egyéni sorsok is nagyban meghatározzák, de ha marad a gyűlölet, az nem vezet sehová sem. Hol van a kölcsönös kompromisszumokat kereső értelmiség? Most csak a gyűlöletbajnokoktól zeng az éter.....

Egy nagy csudát: félsz a kényelmetlen kérdésektől.

Ki a faszt érdekelsz, te hazug geciláda. Nyalogasd csak a főklímafasz seggét.

Aztán Vezéred miért csak a seggnyaló "közszolgálati" sajtónak nyilatkozik???
Másnak miért nem?? Csak nem azért, mert nem szereti a kellemetlen kérdéseket??
Mondjuk a fb-n ő is szeret villogni, mert ott nincsenek izgága újságírók kényes kérdésekkel.

Egy év 365 napból áll. A Vezér évente egyszer (!!!!) tart (3 órás) sajtótájékoztatót.
Ez azért elég zsenge a miniszterelnök részéről egy demokráciában.

Szép szőke herceg!
Te fordítva ülsz a lovon, ha azt hiszed, hogy én a baloldalon leledzem.
Tök nevetséges, hogy a magadfajta azt hiszi, hogy Vezéredet csak baloldalról kritizálják.
Bizony, bizony, jöhet az a kritika jobboldalról is, bármennyire is nehezen emészti ezt meg a magadfajta fanatikus.

Egyes kultúrákban (avagy egyes demokráciákban) a Vezér kinyilatkoztatása nem egyenlő az interjúval, ahol az újságírók kérdeznek, olykor a Vezérnek kellemetlen kérdéseket.

Gondolom hallottál róla, hogy 2010 óta, azaz tíz éve már I.Viktor az uralkodó.
Szóval elég zsenge érv 10 év után is Böszmére hivatkozni...
Nem unod még????

Tudnád idézni, hogy én mikor "náciztam", szép szőke herceg???
Ha nem jön össze, talán enged el ezt a fonalat, mert nem áll jól.
Szóval találj ki valami jobb ellenérvet, mert nem igazán jött össze a cáfolatod.

Szép szőke herceg!
Te valamit nagyon félrenéztél, mert én ilyet soha a büdös életben nem írtam.
Nyilván nem véletlen, hogy semmi konkrét dátumot nem írtál.
Azt meg, hogy kinek van kloákája, inkább ne feszegesd eddigi munkásságod alapján.

Más demokráciákban bizony a miniszterelnök is nyilatkozik, nemcsak a kormányszóvivő.
Nézz körül a nagyvilágban.

Hogy ki a náci, azt én döntöm el. Bocs.

Még mindig azt mondom, hogy te valamit nagyon félrenéztél. Ez a szöveg nem az én stílusom.
Az meg, hogy "Gombóc XVI. Artúr 2020. február 11.", annyira kevés bizonyíték, mint tavaszi alfarszélben a vitamin.

Mit csinál a kicsoda a micsodával??
Mondták már neked, hogy ne igyál annyi alkoholt, mert megárt a szépségednek??

Az a "mikrofonállványnak nyilatkozás" a Vezér kedvenc megnyilvánulási formája, miután az állvány (avagy a seggnyaló "újságíró") nem tesz fel kellemetlen kérdéseket.

Dehát nem? Ha te nácinak mondasz valakit, az a kutyát nem érdekli. De ha Pikó, az érdekes, merthogy ő polgármester. Egyes állatok egyenlőbbek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés