Az az isteni bal – Megvalósulhat a Puskás-film

2020. február 11. 13:07

A forgatókönyvet Joe Eszterhas készítette.

2020. február 11. 13:07

Szöllősi György sportújságíró, a Puskás-ügyek nagykövete és a legenda életrajzírója hétfőn közösségi oldalán mutatta be a Puskás Ferenc életéről tervezett forgatókönyvet. A 183 oldalas szöveteget Joe Eszterhas, magyar származású amerikai filmes készítette, s az „Isten bal lába” címet adta neki – adta hírül a Ripost. „Andrew G. Vajna emlékére. Igaz történet alapján” – írta a kép mellé Szöllősi, jelezve azt, hogy a filmmogul nagy álma volt, hogy film készüljön arról a magyarról, akit a világon mindenhol ismernek.

Később a Ripost kérdésére elmondta, évek munkája áll az elkészült forgatókönyv mögött: „Már közel tizenöt éve felvetődött az ötlet, s most itt tartunk, elkészült a forgatókönyv” – mondta a lapnak Szöllősi György, aki kiemelte, a munka nagy része azonban még hátravan, hiszen még nincs stáb, főleg rendező, aki leforgassa.

„Egyelőre nem tudok rendezőről, szereplőkről beszélni, mivel azért dolgozunk, hogy tényleg legyen mozi. Joe Eszterhas három éve tett egy ígéretet Andy Vajnának és ezt betartotta. Az íróval egyébként több megbeszélésen vettünk részt, voltunk többek között Madridban is, ahol Öcsi bácsi korábbi csapattársaival beszéltünk.” Szöllősi kiemelte, a tervezett mozi nem dokumentum-, hanem egész estés nagyjátékfilm lesz. Előbbi műfajban tíz éve már bemutatták a Puskás Hungary című alkotást.

Mint a lap megtudta, Szöllősi és Eszterhas mellett a tavaly elhunyt producer özvegye, Vajna Tímea is mindent megtesz azért, hogy néhai férje nagy álma megvalósulhasson, ezért producerként részt vehet az alkotásban – már ha a hagyatéki tárgyalás során eldől, hogy lesz-e az özvegynek tulajdonjoga Vajna amerikai filmes cégében.

(Mandiner)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Czápa
2020. március 19. 20:22
Öcsi bácsi igazi hungarikum, mindig is jó hírét keltette a magyarságnak. Én szurkolok a filmnek!
BőröndÖdön
2020. február 12. 08:45
Ti mennyire saccoljátok...2-3 milliárd....vagy 10-12....?! :(
turáni sólyom
2020. február 11. 14:15
Adná Isten, minden bizonnyal kasszasiker lesz. Az idióta amerikai filmek helyett.... Már az Oscart is egy koreai film nyerte! Leáldozik a hollywoodi zsidó üzletnek. Iránban egyet sem néznek....jó példát mutatva!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik