Ilyen a balliberális álhírgyártás

2020. február 9. 14:35

Rétvári Bence
Facebook
Szily László, a 444 újságírója hazudik: egy olyan tartalmú közleményt cáfol meg, amilyen tartalmú közlemény sose született.

„Itt egy újabb tipikus példa a balliberális álhírgyártásra

A Netflix tavaly elérhetővé tett a felületén egy keresztény embereket mélyen sértő, vallásgyalázó filmet. Petíció indult a film eltávolításáért, amit világszerte másfél millió emberrel együtt én is aláírtam a CizitenGO oldalon, sőt, 2020. január 8-án a KDNP alelnökeként egy közleményt is kiadtam, amelyben részben a petíció szövegét is megismételve felszólítottam a Netflixet a petíció figyelembe vételére, a keresztények méltóságának tiszteletben tartására, a film eltávolítására. A Netflix semmit nem lépett, a balliberális média pedig gyártotta a film melletti kampánycikkeit.

Ma a 444 egy úgynevezett »leleplező« írásban igyekezett beszámolni arról, hogy a fenti közleményem nincs a Netflix hivatalos kormányzati megkereséseinek listájában. Nyilván azért nincs, mert nem is kell benne szerepelnie. A közleményt a KDNP adta ki, én mint a KDNP alelnöke jegyzem. A petíciót is én írtam alá személyesen. Ezt állítottam korábban, nem többet, nem mást, és ez így is van. Ez link is egyértelműsíti, hogy nem kormányzati megkeresésről, hanem párt nyilatkozatról volt szó, párt alelnöki aláírással. Aki tud olvasni, érti, hogy KDNP alelnökként a magam (és az általam alelnökként képviselt párt) nevében tettem egy nyilatkozatot. Mögöttes újságírói szándék kell ahhoz, ha valaki ezt másként akarja értelmezni. A politikában mindennapi műfaj, hogy valakit közleményben szólítunk fel valamire. Számtalanszor tettem meg én is, más is, és volt, hogy nekem is így címeztek politikai üzenetet.

Szily László a 444 újságírója tehát hazudik: egy olyan tartalmú közleményt cáfol meg, amilyen tartalmú közlemény sose született, hogy ezzel hiteltelenítse azt, aki a keresztények jogaiért nyilvánosan szót emel, aki politikusként is kiáll másfél millió keresztény mellett. Szily László kérjen bocsánatot! (Nem írom meg neki külön levélben, csak itt.)

A 444 „bombasztikus szenzációja” nem más, mint tipikus álhír, egy gyenge hétvégi próbálkozás egy keresztény politikus hiteltelenítésére. Hogy mondtam valamit, amit nem tettem. Pedig ebben az esetben is azt tettem, amit mondtam, és azt mondtam, amiben hiszek. A közleményben is egyértelműen fogalmaztam: »Kérem, hogy azonnal töröljék katalógusukból a megbotránkoztató filmet«. A kérésem továbbra is áll. Igazából.

Azt említenem se kell, hogy az újságíró-aktivista meg sem keresett a velem kapcsolatos cikk megjelenése előtt. A 444 cikkét persze gondolkodás nélkül átvette az összes balliberális felület, közölve ugyanazt az álhírt, amit Szily megírt. Így működik az igazi, hamisítatlan, balliberális álhírgyártás: hiteltenelítés bármi áron, akár hazugságokkal is.

A módszer a régi: vádolj meg valakit alaptalanul, aztán magyarázkodjon majd ő!

Innen is üzenem, a lejáratási-hiteltelenítési kísérlet nem jött be, nem fogok felhagyni azzal, hogy kiálljak a kereszténygyalázások ellen, még akkor se, ha utána ilyen akciókkal próbálkoznak! A keresztények emberi méltóságának, vallásszabadságának, hitbéli meggyőződésének megsértése továbbra sem tűr szótlanságot!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Szily László, a 444 újságírója hazudik"

Mikor nem?

A Mandiner technikai személyzete ugyanolyan fos, mint a magyar igazságszolgáltatás: a normális kommentelőket értelmetlen korlátozásokkal szívatja, viszont a trükkös nicktolvajokat hagyja szabadon garázdálkodni.

Sztem nem helyes filmet letiltani, letiltatni kérni. Mondjuk 18 év felett. Meg ha nem lopott anyag. Teljesen rossz a mit tiltsunk le irány. Ahogy az is rossz irány , hogy államok kiszervezik a bíróságos szerepét techcégeknek, ahol semmi jogorvoslat nincs.

Nagy szükség lenne egy olyan újságíró kamarára is, amely a hivatás minőségbiztosításának első lépcsőjeként kihajítaná a szakmaiatlan újságírókat.

Ha már a hazudozást emlegeted:

"Helyreigazítási perek: 61-szer vesztett a kormánysajtó, 4-szer a független.

Elmarasztaló ítélet összesen 65 esetben született, 61-szer kormánypárti médium ellen, 4 esetben pedig nem kormánypárti ellen.

Toronymagasan vezet a kormány egyik fő szócsöve, az Origo, amely az ellene indított 33 eljárásból 21-et el is veszített. A második legtöbbször a Pesti Srácokat ítélték el: 31 keresetből 11-szer döntött ellenük a bíróság. A TV2 8, a HírTV és a Ripost 7-7, a Magyar Nemzet 3, a Magyar Hírlap 2, a Figyelő és a Lokál 1-1 elmarasztaló ítélet miatt szégyenkezhet."

Szóval szerintem Rétvári Bence inkább csendben húzza meg magát...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés