Az apokalipszis mi vagyunk

2020. február 7. 9:24

Szentesi Zöldi László
Demokrata
A baj csak az, ha a társadalomra rátelepítik a félelmet, és a tehetetlenség érzésével sakk-mattot adnak egy egész nemzedéknek.

„Miközben az isteni akarat működik a világban, a látható vagy a láthatatlan földi hatalom sokszor üzletel a különféle szerencsétlenségekkel. Ha azt hisszük, hogy a Greta Thunberg szponzorált fellépése egyedülálló jelenség, gondoljunk ismét a régiekre. Ha megbomlik a rend, ha megváltozik az identitás, ha ellustulnak vagy éppen megfogyatkoznak, az emberek rendszerint szektákba tömörülnek, forradalmat, lázadást támasztanak, mert valamiféle magyarázatot keresnek a történtekre. A tömeg azonban képtelen a gondolkodásra: egyszerűen követi a társadalmi vallásalapítót vagy annak sajtóját, és ezzel úgy érzi, meg is tette a magáét. Felesleges megérteni a folyamatokat, elég a hit, elég a csoporthoz tartozás ténye. És az apokalipszist meglengető csoportot általában szent őrültek, fantaszták, látnokok vezetik, különleges, bomlott lelkű emberek. A válság Lenineket és Hitlereket sodor nagy nemzetek élére, a válság letaszít trónjáról egész társadalmi osztályokat. Amikor a tetterős, kormányozni képes emberek elfogytak, jön a selejt, egy beteg társadalom beteg hulladékai. Minden kort, mindent társadalmat önmagában minősít, hogy milyen bálványokat választ magának, hogy kinek, kiknek az uralkodó eszméi fűtik az embereket.

Greta Thunberg is jövendőmondó, csak nem kristálygömbbel, hanem a világ legnagyobb televíziós társaságaival jár-kel. Nem hordóról, hanem konferenciákon hirdeti az apokalipszist. Sokkolja a tömeget, amely képtelen megítélni, mi az igaz és mi a hamis, de ősi ösztönei működésbe lépnek. Valami nagy baj készülődik, közel a vég, az utolsó órában járunk. Azt persze nem látják, mert gondosan elrejtik előlük, hogy Thunberg felbukkanásával terjedelmes üzleti, gazdasági tér nyílt meg, ahova a klímaharc ürügyén nemzetközi vállalatok, multik szivárognak be. A hiszékenyeket valahogyan mindig megvámolják a válságidőszakokban – ebben pedig az a legfájdalmasabb, hogy éppen az érintettek nem tudnak róla.

Egy döntő különbséget azért mégis felfedezhetünk a régi és mai hiedelmek között. A globalizmus a teljes emberiségre kiterjesztette aktuális félelmeinket. Ma már egyetlen pillanat alatt beleég több milliárd ember agyába az a kép, amelyet a hatalom, a tájékoztatás birtokosai eleve bele is akarnak égetni oda. Ha valaki rámutat a tudatipar módszereire: eretnek. Meg kell égetni, ahogyan a középkorban. Persze nem máglyán, hiszen korszerű, modern emberek vagyunk, hanem mondjuk száműzzük a nyilvánosságból, ami a globalizmus korában egyenértékű a máglyahalállal.

Lebecsülnénk talán a koronavírus vagy a klímaváltozás okozta veszélyt? Szó sincs róla: ha csak egyetlen ember megbetegszik és meghal, akkor az egészségügyi szakembereknek foglalkozniuk kell a betegséggel, és jó, ha tudjuk, mire vigyázzunk, mit kerüljünk el. Roppant hasznos tudás az is, ha az időjárás-változás, a felmelegedés okait kutatják. A baj csak az, ha a társadalomra rátelepítik a félelmet, és a tehetetlenség érzésével sakk-mattot adnak egy egész nemzedéknek, amelynek már sem ereje, sem tudása nincs ahhoz, hogy felmérje a valós helyzetet.

Abba a nyugati világ garantáltan belepusztul. Nem a felmelegedés, nem a koronavírus, hanem az önnön ostobaságunk pecsételi meg a sorsunkat. Az apokalipszis mi magunk vagyunk. A másik lehetőség az, hogy jóindulattal, műveltséggel, a józanság erejével szembefordulunk a tudatiparral, rámutatunk a hazugságaikra, és megpróbáljuk helyrebillenteni a megbomlott harmóniát.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában