Vona Ungárnak: Lennél Orbán minisztere?

2020. február 6. 11:34
A 21Vlog legújabb epizódjában az LMP országgyűlési képviselőjét arról is megkérdezte a vlogger, hogy mi lehet az LMP jövője.

A Jobbik volt elnöke, jelenleg vlogger és influenszer Vona egy bókkal kezdte a műsort, amikor „nagyon érdekes” személyiségként jellemezte vendégét. Szerinte Ungár a legek országgyűlési képviselője, hiszen a legfiatalabb, egyben a legelső olyan, aki a 1990 után született, és nyíltan vállalta a homoszexualitását. (A leggazdagabb jelzőt nem tette hozzá, pedig az ellenzéki oldalon az idei vagyonnyilatkozatok alapján ez az elsőség is az övéa szerk.)

Agyérgörcs az LMBT-től

Ezzel kapcsolatban Vona megkérdezte Ungárt, hogy melyikre a legbüszkébb, mire az LMP-s politikus úgy válaszolt, hogy egyikre sem lehet alapvetően büszke, hiszen ezekből kettő a születése körülményeiből adódik, az meg nem teljesítmény. A homoszexualitásával, illetve annak nyilvánosságra hozatalával kapcsolatban elmondta: nem tekintette politikusi teljesítménye részének a magánéletét, de mivel volt a személye ellen egy „homofób” kampány Szombathelyen, ezért úgy döntött, „inkább én kimondom, mint hogy mások mondják ki”. Szerinte a homoszexualitása kimondásán baloldalon nem háborodtak volna fel, nem úgy, mint a jobboldalon, ahol megmondják, „kivel kéne lefeküdniük”.

Azzal a jobboldali tézissel viszont egyetért, hogy a homoszexualitásnak van „kultúrimperialista alapja”, szerinte a Coca-Cola kampány éppúgy ennek a jele, mint az, hogy „elkezdték a magyarországi buzik is használni ezt az LMBTQ betűszót”, amitől ő személy szerint „agyérgörcsöt” kap. A melegházassággal kapcsolatos kérdésre, miszerint támogatná-e, azt felelte: megszavazná, de nem tartja fontosnak, csupán egy viszonyítási kérdésnek azt, hogy nálunk is lesz-e melegházasság, és hogy ettől milyen progresszívek leszünk vagy sem.

LSD-ben fürödtek 2018 után

Egy másik kérdésre válaszolva bevallotta, hogy pragmatikus politikus, szerinte a „pragmatizmusban nincs rossz dolog”, szerinte sokkal veszélyesebbek azok a politikusok, akik meg vannak győződve, „hogy az ő igazuk a jó csak, semmilyen kompromisszumra nem hajlandóak, és mennek előre, és a világ nem érdekli őket.”

Saját pártjával kapcsolatban kijelentette: ha nem lenne az LMP, akkor hiányozna, mert sok jó dolgot tett, bekerülésük az Országgyűlésbe a magyar pártstruktúra legnagyobb változása volt 30 éve alatt, és „nagy politikai teljesítmény” volt a részéről, hogy többször át tudta lépni a bejutási küszöböt. Kiemelte: fontos politikusokat adott a párt a magyar politikai életnek, bár – tette hozzá – „nagyon nem kötöttük meg ezeket az embereket, de keltetőnek jó volt”.

Szerinte a 2018-as választások után a pártot egyesek felrobbantották a nyilvánosság előtt, ez pedig olyan helyzetet eredményezett, mintha „a Magyar Demokrata Fórum végnapjai szorozva a Független Kisgazdapárt végnapjaival LSD-n” lett volna. Nevén nevezett két volt párttársát: Moldován Lászlót és Sallai Róbert Benedeket. Szerinte innen van visszaút, ezért is tartja fontosnak a Párbeszéddel folytatott „párbeszédet”. Hozzátette: minden kormányzati próbálkozás ellenére csak zöld pártok tudnak igazi zöld politikát folytatni.

Nem Orbánnak

A végén (45:19-től) Vona feltette a címben szereplő kérdést, azaz ha Orbán Viktor a mostani fiatalítás közepette úgy döntene, hogy miniszteri posztra kéri fel Ungár Pétert, és a magyar oktatás rendberakását kérné, akkor arra az LMP politikusa mit válaszolna. „Nem fogadnám el Orbán Viktortól” – válaszolta, majd Vona miértezésére úgy fogalmazott: főleg azért, mert ért egyet kormány politikájával, „én hogy ha a Fideszben akartam volna politizálni, akkor már a Fideszben politizálnék”. Örül egyébként, hogy a nehezebb utat választotta, mert így legalább tudja, hogy mit ért el saját erőből, és mi az, ami a születése határozott meg.

(Mandiner)

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A csávó negyven évesen kiteszi a világhálóra, hogy még mindig nem ért semmit, azt se érti miért nem lett miniszterelnök.

Éhes makk disznókat álmodik..

elempékúté - rajtam kezdé..

"...lenne-e Orbán minisztere..."

Zázri minden nap bánja a napot amikor kiugrott a Főnök nemzeti polgári köréből. 10 éve veszódik gárdával, cigánybűnözéssel, Chanáddal, KáGéBélával, Hellerrel, Rangos Katival. Már rég munkaügyi államtitkár-helyettes lehetne az EMMI-ben a képességeivel.

"Megdugnám-e Megan Foxot?"

"Hát Vonáról kizárólag a kedvenc lapjaid - Lokál meg Riposzt - írták, hogy buzi."

Meg amikor találkoztunk Zázrival jó sok éve, ahogy távozott, a jó haverommal egyszerre kérdeztük egymást: Te, ez nem buzi?? Elég buzis élőben. A fekete lajbi se állt jól rajta palesztin kendővel, de a csillogó világoskék naci a rövid X lábain azt sugalta egyenesen egy buzibárba készül. De megengedőbben az talán megáll, hogy egy nárcisztikus tévelygő. Negyven évesen még mindg nem érti hogy műxik a világ és hogy tudna semmi energiával himihumival megélni, ami rengeteg energiájába kerül végül.
Le a kalappal, hogy volt több mint 1 millió szavazója!

"vona azt hiszi 2022-ben lehet kozos miniszterelnok jelolt
nagyon hulye szegeny"

Igazi civil, mint Szocionista Ildikó immáron.

"Talán egyszer lehetett volna belőle miniszterelnök"
A matematikai esélye nagyon kicsi, de ha Szálasiból, Grósz Károlyból, Baynauból lehetett miniszterelnök...
Bejön a Wehrmacht , vagy a Vörös Hadsereg. iráni gárda, török szürke farkasok. Vagy a Fidesz-KDNP kormány államcsődbe kormányozza az országot, az IMF-hez és EU-hoz fordul 30M€-s készenléti hitelért, amit Matolcsy is aláír és hosszas kasztingolás után meglelik Zázrit. Az IMF egy Zázri-kormány kezébe csapja a bele a nagy dohányt. Baynau kormány állt egy évig, utána nem mertek ME jelöltet állítani a választásra az elvtársak.

"Szerinte ( Zázri) Ungár a legek országgyűlési képviselője, hiszen a legfiatalabb, egyben a legelső olyan, aki a 1990 után született, és nyíltan vállalta a homoszexualitását. "

Elég szűk halmaz metszet, így könnyű legnek lenni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés