Több száz fős migránsmenet érte el a magyar határt

2020. február 6. 17:00
Ideiglenesen lezárták a tompai határátkelőt, mert a nagy létszámú migránscsoport miatt nem biztosítható a zavartalan átkelés – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Szerbiában indult migránsmenet csütörtök délután fél ötkor Tompánál elérte a magyar határt – jelentette az M1 aktuális csatorna tudósítója a helyszínről. Közölte: folyamatosan érkezik a tömeg a határ felé, számuk 400-500-ra becsülhető. A tudósító szerint a migránsok „egyre elszántabbak”.

Hozzátette ugyanakkor: nincsenek hangadók, és a menetre való felhívásban szerepelt az is, hogy nem tűrnek semmiféle vandalizmust, atrocitást, békésen szeretnének átjutni a határon és továbbmenni Európa belseje felé.

A közmédia korábban arról számolt be, hogy a migránsokat a közösségi médián zárt csoportokban szervezik hetek óta. A tévéközvetítésben az volt látható, ahogy a migránsok csomagokkal, batyukkal kisebb csoportokban gyalogolnak.

Frissítés:

Muci Attila tudósító hozzátette: humanitárius szervezetek, így például az Orvosok Határok Nélkül takarókat, sátrakat osztogat a migránsoknak a térségben. Arra a kérdésre, hogy békés-e az egyedülálló férfiakból álló menet, az M1 munkatársa úgy reagált: „mindegyik így indul, aztán látjuk, hová fajul”.

Az M1 egy másik, szintén a szerbiai helyszínről, Kelebiából jelentkező tudósítója, Malya Lilla az élő adásban arról beszélt: gyerekek is vannak a migránsok között, „természetesen ők mennek a menet elején”. A migránsok azt mondják, ez egy békés demonstráció. A határátkelőnél csendesen összegyűlve szeretnék elérni, hogy eljuthassanak Nyugat-Európába – hangzott el a műsorban. Az M1 tudósításában a helyszínen az egyik migráns arról beszélt: nem akarnak Magyarországon vagy Romániában maradni, Nyugat-Európába szeretnének eljutni.

A tudósító kitért arra is: az elmúlt hónapokban megfigyelhető volt, hogy leginkább fiatal férfiak érkeztek a szerbiai határhoz, most viszont gyerekek és nők is csatlakoztak a felvonuláshoz. A tudósító azt mondta: a béke jeleként egy gyermeket mutattak fel. A határ magyar oldalán felsorakoztak a magyar rendőrök. Egy nő németül próbál tárgyalni a rendőrök képviselőjével – mondta a tudósító.

A menet indulásakor Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára Facebook-oldalán arról számolt be, hogy „bevándorlók indultak szervezett csoportban Szerbia felől Magyarország irányába”.

Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán arról beszélt: ezeket a migránskonvojokat szervezik, ez provokáció, tesztelik a magyar határt, hogy hol lehet áttörni. A magyar határőrök figyelik az eseményeket – tette hozzá. „Nem könnyű a helyzet” – fogalmazott a kormánypárti politikus.

Közben ideiglenesen lezárták a tompai határátkelőt

Szünetel az átléptetés a tompai közúti határátkelőhelyen csütörtök délután négy órától – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. Azt írták, az intézkedés oka, hogy a szerb oldalon az átkelőhely közelében tartózkodó nagy létszámú migránscsoport miatt nem biztosítható a zavartalan átkelés. A rendőrség azt kéri az utazóktól, hogy a hosszabb várakozás elkerüléséért válasszon másik átkelőhelyet. 

(MTI, police.hu)

Összesen 500 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Apa, kezdődik.

Álprobléma, nem létezik, fideszes figyelemelterelés.

"Nem a bevándorlás, hanem a kivándorlás a probléma" -mondja az ellenzék.

A nagyarányú bevándorlás hódítás.

Szóval, akkor miért vonulnak fel a magyar határra? Ha a németeknek szükségük van rájuk, küldjenek értük vonatot, repülőt és zárt rendben szállítsák őket Németországba. Nem kéne úgy járjunk, mint a szerbek, hogy nálunk ragadnak, mert esetleg kiderül, hogy az osztrákok nem engedik átvonulni őket. Már vége van annak, amikor plüssmacikkal, üdvözlő felirattal várták őket.

Ami nem történt meg, az még nincs kizárva. Kimondták már az EU-ban, hogy ide többen nem jöhetnek? Nem mondták ki. Jelentkezett bárki is, hogy Németországba szállítja őket, mert ott szükség van rájuk? Nem jelentkezett.

Attól álszent a dolog, hogy ott nyugaton úgy éreznek együtt a migránsokkal, hogy akinek van pénze embercsempészre, kibírja az utat odáig bármilyen körülmények között, nem fullad a tangerbe, át tud törni lezárt határokon, az mehet, legalább működik a természetes kiválasztódás. Ők egy lépést nem tesznek értük, csak másokat kritizálnak ma bánásmód miatt. Ez az agyon dicsért liberális demokráciában a szolidaritás, velünk tudnak szórakozni.

Ne gyertek, mert itt durvák a biztonsági őrök. Hármat is a levegőbe lőnek! A rendőrök, meg megkarcolják a kezeteket, összetörik a mobilotokat. Bizony, bemutatta a Euronyúz.

Azzal se járnánk jól.

"...ez egy békés demonstráció. "
Azt lehet. A'szittem, át akartok jönni.

Megjött a -1-ező. :)

....vagy automata?

Nem hiszi el, csak terjeszti.

Törvényes, csak etetni kell őket.

Kedves Sólyom!

felháborodva olvasom, hogy ismét megjelent a tolvaj. Ez a bunkó nem az eredeti Türelem, elnézésedet kérem. A szarházi tolvaj I betűt használ, az én nevemben l szerepel, ami nagyon hasonlít az I-re, ezért téveszthető.

nem marad más hátra, mint új nick név választása.

A tolvaj Türelem ismét megjelent, aljas gazember. fegyőrnek írtam, de többet egyenlőre ismét nem jelentkezem eredeti Türelemként, aki a nevemben ír, az méltatlanul hazudik.

A tolvaj Türelem ismét megjelent, aljas gazember. fegyőrnek írtam, de többet egyenlőre ismét nem jelentkezem eredeti Türelemként, aki a nevemben ír, az méltatlanul hazudik.

Gazember, innentől kezdve csak a tolvajt olvassátok.

Egyszerűen nem értem a problémát! Van a magyar határ, amit legális eszközökkel át lehet lépni. A határátlépésnek vannak feltételei. Aki ezeket betartja, az jöhet, aki meg nem az nem.

A legális belépésnek nem feltétele, hogy az ilyen vagy olyan újság hogyan értelmezi a konkrét helyzetet és az sem, hogy kapnak-e takarót
valamilyen jótékonysági szervezettől.

Az illegális belépőkkel szembeni eljárásnak is megvannak a keretei,
ezeket sine irae et studio alkalmazni kell, mert a magyar
jogszabályokat nem a ide bejönni szándékozók hozzák és iktatják
hatályba, hanem a magyar törvényhozás.

Így van. Most mindenki láthatja, nincsenek migránsok. Ezzel csak Orbán riogatja az embereket, valószínűleg átküldött a határon pár száz statisztát.

Hosszú idő után te vagy az első, akinek megmondom, hogy kiikszelem.
Rohadék troll!

Nem....nem....mindenki láthatja, hogy ez nem egy szervezett akció. Az csak a véletlen műve lehet, hogy teljesen egyforma papírlapokon vannak a feliratok, arról meg ki tehet, hogy mindenkinek azonos az írása is, a kis egyforma virágcsokrokat, meg egyenesen hozták magukkal a hazájukból. :))

Mennyire rosszul látod a helyzetet.
A stilusert X.

Nem lehet. Azonnal rendszerszintű lenne az utaztatás.
Valami ilyesmit akarnak elérni.

Neked hiányzik a vonulás az egész országon át? Nem vagyunk átjáró ház.
Ha a mostaniak átmennek, nem lesz, aki megállítsa a többit.

És az kinek éri meg, hogy az unió nem hajlandó megvédeni a saját határait? Kinek áll érdekében, hogy Görögország a mai napig korlátlanul "fogadja" az illegális bevándorlókat?
Salvini, néhány hónap alatt bebizonyította, hogy fel lehet őket tartóztatni. Azóta megint beindult az áradat.
Kinek jó az, hogy Európát letarolják? Mi a logikus abban, hogy az életüket veszélyeztetve, és több ezer dollárt fizetve(?) "menekülnek" ahelyett, hogy közvetlenül vennének egy repülőjegyet (pár száz dollárért) az álmodott nyugati országba? Ja..., hogy repülőre nem lehet érvényes papírok nélkül felszállni? Azért ugye van néhány kérdőjel azonkívül, Orbánnak, meg Erdogánnak mi a jó?
Ugyanez a bevándorló sereg miért nem a Közel-Kelet szomszédos országaiban keres védelmet, illetve "munkát" a jobb élet reményében?

Válaszok:
Gregorius | 2020. február 6. 20:09

Gondolom, a ballib külföldi média már hegyezi a fényképezőgépet.

jav: azonkívül, HOGY Orbánnak, meg Erdogánnak mi a jó?

Lehet, hogy a Cicavíziót nézted. A délutáni közvetlen közvetítéseknél (rendkívüli hírek) jó pár gyerek volt, egészen kicsi csecsemők is. Például egy férfi közvetlenül a németül(!) beszélő migránsok nevében beszélő nő mellett állt, a gyerek a karján, de volt babakocsis, és saját lábán szaladgáló gyerek is. Nem is egy! Miért hazugozol le valakit azért mert te nem láttad az adást, vagy olyan tévét néztél ami nem mutatta. Biztos lehetsz benne, hogy még később látni fogod! Sőt! Ne félj, holnaptól még az is benne lesz a nyugati híradásokban (is), hogy a kegyetlen magyarok nem voltak tekintettel a szerencsétlen gyerekekre. Egyébként tényleg szerencsétlenek. De a szülők miatt, akiknek egy része maga is áldozat, mert elhitetik velük, hogy el kell indulni a "kánaánba"

Más az olasz és a görög helyzet. A legközelebbi görög sziget (Leszbosz) pár kilométerre van a török partoktól, amíg az olaszok pár százra Líbiától, oda komolyabb hajó kell. Ha a törökök "félre néznek", akkor simán tudnak jönni gumicsónakon is.

Majd Gyurka bácsi szól a "menekülteknek" - ez az ATV meghatározása,a Novák András nevűé - , hogy ne bántsák tovább a szegény magyarokat.
...majd ő segít nekünk.

A határátlépés szabályai nem változtak. Húzzanak el a picsába máshová.

Miért most pont hajtottak ide őket....
Felelőtlenség volt a szervezők részéről.
Az orvosok határok nélkül biztosan előre tudta, mert vitték a sátrakat azonnal.

Egy idegen országba csak érvényes okmányokkal lehet belépni! Ezt még neked is illene már végre megérteni!

"békésen szeretnének átjutni a határon és továbbmenni Európa belseje felé"

Na, akkor ugyanolyan békésen közölni kell velük,
hogy ehhez valódi és érvényes okmányok szükségesek.

Ha ilyenek vannak náluk,
akkor ezeket békésen mutassák be a határátkelőhelyen.
A magyar határőrök békésen ellenőrzik az okmányok valódiságát és érvényességét,
aztán ha mindent rendben találnak, akkor békésen beléphetnek Magyarország területére.

Ha viszont nincsenek náluk valódi és érvényes okmányok,
akkor békésen forduljanak vissza
és a hadovájukkal próbálkozzanak valamely más országba bejutni.
Békésen persze.

"a magadfajta hülyék kedvéért meg is ismétlem: "az egyedülálló férfiakból álló menet""

Tehát a hülye mondja meg, hogy ki a normális! Nem baj. De, ha sikerül lenyugodnod, azért nézz meg egy videó felvételt is, bár lehet, hogy te a saját szemednek se hiszel, de hátha....
Ha viszont elég neked, hogy olvasgatsz valamit, akkor azt is megteheted. Attól, hogy a határon gyülekezők, és a híradások elején még csak egyedülálló férfiak voltak, az nem jelenti azt, hogy azon a ponton meg is állt a történet. Talán érted......

Neked pedig ajánlom figyelmedbe, 9:55-től a videót. Ott láthatsz gyerekeket, tudod olyanok mint egy felnőtt, csak sokkal kisebbek, biztos vagyok benne, hogy felismered őket.
https://www.youtube.com/watch?..

Az m1-en azt mondta a Művi Attila, hogy a zárt db csoportban azt terjesztették a migránsok nak, hogy még lesz nyitva a határ. Valakik jól ki akarnak tolni mindenkivel: migranssal és velünk is.

Pár migrit ki kellene kérdezni, hogy pontosan mit is keresnek a déli határunknál, mert bizonyos vélemények szerint a többségük nagyon jól tudja, hogy nem fog átjutni. Akkor viszont bizonyára pénzt kaptak valakiktől azért, hogy a déli határunkon demonstráljanak.

A szerbek korrektül megoldották. Ha visszatekintünk 2015-re, amikor a szerbek kifejezetten nem szimpatikusan álltak hozzánk és mi nem fújtuk fel magunkat, megint csak OV politikai előrelátása köszön vissza. Amit 2015-ben nem kritizáltunk, azt most visszakaptuk kamatostul. Köszönet a szerbeknek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés