A fogvatartottak tudnak számolni

2020. február 6. 19:30

Fahidi Gergely
hvg.hu
A rabok jelentős része a kártalanításból a családját segíti, elmaradt lakbért, közműtartozást fizetve ki.

„A »börtönbizniszről« egészen abszurd hírek is terjednek, például olyanok, hogy egyes családok mintegy pénzkeresőnek küldik a tagjaikat bűncselekményeket elkövetni, hogy majd jön a kártalanítás. Tapasztalataim szerint sok olyan fogvatartott van, aki írni-olvasni nem tud, de olyan, aki számolni se tudna, alig akad. Márpedig könnyű kiszámolni, az egy hónapban kapható 36-48 ezer forint eleve kevesebb, mint amennyit akár csak havi egy látogatásra, csomagküldésre, a feltétlen szükséges bevásárlásra költenek a hozzátartozók.

A sértettek pedig, a társadalom legszélesebb rétegét érintő, kisebb értékre elkövetett betörések, lopások, rablások esetében szinte csak akkor számíthatnak káruk legalább részleges megtérítésére, ha az elkövető számára kártalanítást ítélnek meg a börtönkörülmények miatt, és ugyanez a helyzet az elmaradt gyerektartások behajtásával is. Némileg sarkítva, ha a most a főgonoszok közé sorolt, magamfajta ügyvéd nem segít a fogvatartottnak az igényérvényesítésben, és a rab vagy egyáltalán nem ad be kártalanítási kérelmet, vagy azt hibásan adja be, és elutasítják, akkor a bűncselekmény sértettje jó eséllyel egy fillért sem fog kapni, míg a megítélt kártalanítás esetében akár az egész pénz őt illetheti, mint történt a legtöbbet hivatkozott Szögi Lajos családjának ügyében.

A rabok jelentős része a kártalanításból a családját segíti, elmaradt lakbért, közműtartozást fizetve ki. Konkrét példa, pár hónapja egy ügyfelem a börtön-kártalanításból tudta az utolsó pillanatban kifizetni a tartozását, megúszva azt, hogy a gyerekekkel együtt kilakoltassák.

Indulatok, gyűlöletkeltés helyett érdemes lenne komoly kriminológiai kutatást folytatni a „börtönbiznisz” társadalmi költségeiről, kárairól és hasznairól. Saját megbízóim körében biztos vagyok benne, hogy a körülmények javítása, valamint a pénzjuttatás csökkenti a visszaesést. Pusztán a „kemény kéz” pedig legalább annyira a fegyőrök bőrére fog menni, mint a fogvatartottakéra. Ha pedig tények helyett csak az indulatok maradnak, és valóban sor kerül a börtön-kártalanítási szabályok drasztikus szigorítására, a kormány pont azt az előnyt fogja elveszíteni, amit a strasbourgiaknál alkalmazott finesszel elért, és ismét tömegesen fogják az EJEB-en magyar rabok ügyeit vizsgálni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 117 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szopjátok csak a bűnözők faszát, degenerált libsik.

Feltételezhetően a családjukat akkor segítik, ha már maradéktalanul kártalanitották áldozataikat. vagy nem?

Adjuk oda előre a pénzt és megspóroljuk a tartásukat.

...és közgazdaságira is!

Próbáltam hárítani, hogy nem jár az nekem, de a bizonyítékok ellenem szólnak. Kénytelen vagyok beismerni, hogy jár nekem. :)

Csak Szögi Lajos családja nem kap semmit.
https://24.hu/belfold/2019/09/..

Több mint félmilliárd forinttal részesedett a bűnözőknek ítélt kártérítési pénzekből Fahidi Gergely ügyvéd, ahogy azt megírtuk, ez a negyedik legmagasabb összeg. Fahidi Gergely saját Facebook-oldalának tanúsága szerint Soros egyetemén, a CEU-n végzett, dolgozott a Soros-szervezet Helsinki Bizottságnak, és írt a Soroshoz szintén köthető balliberális hvg-nek. Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy miután a kormány megálljt parancsolt a börtönbiznisznek, Fahidi a Facebookon támadt a kormányra. Nem meglepő, a börtönbiznisz egyik legfőbb haszonélvezőjéről van szó.
Forrás https://www.origo.hu/itthon/20..

"2019 március első hetének egy napsütéses délelőttjén valahol a budai hegyek alján azzal veszi fel a telefont egy ügyvédi iroda titkárnője, hogy igen, kapcsolom a doktor urat.
Néhány másodperc múlva ezt hallom:
- Itt dr. Fahidi Gergely.
Én is bemutatkozom.
- Engedjen meg két gyors tájékozódó kérdést.
- Nagyon szívesen.
- Rokona Ön néhai Fahidy József újságírónak?
- Igen, az édesapám volt."
----------------------
"az MSZMP Intézőbizottságának 1957. február 12-i ülésén, Kádár János felszólalásában utalt a „csirkefogó Fahidy”-ra, aki Rómában az amerikai hírszerzők által felmutatott fényképek alapján állítólag több tucat magyar államvédelmi tisztet azonosított név szerint. Az MSZMP azonban nem kövezte meg Fahidyt. A Központi Bizottság Agitációs és Propaganda Osztályának iratai között szerepel az Agitációs és Propaganda Bizottság egy 1958-as ülésére készített „Pártoktatási tervezet”, amelyben a Kossuth Kiadó „az ellenforradalom igazi céljainak leleplezését szolgáló” 11 mű egyikeként említette Fahidy József „A Szabad Európa munkatársa voltam” c. könyvét, amit népszerűsítésre ajánl."

Ezek után: a Soros-kapcsolat, a HVG, több, mint természetes, a fiúnak is...

A tényekhez tartozik, hogy később olvasva a KI.cikket, kiderül: ez a Fahidi nem bújik el, korrekt módon megadja az apa dokumentumait, azaz, láthatóan nincs védekezési kényszerben, de ez nem zárja ki az egyoldalú gondolkodásmódot, hogy ti. a rabok, azok über alles, az Orbán-állam, az meg "mindenek alatt"...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés