Trump ellen szavaz majd Romney

2020. február 5. 21:36
Az egykori republikánus elnökjelölt szerint eddig semmit sem sikerült bebizonyítani Bidenék állítólagos ukrajnai korrupciós ügyei kapcsán.

Mitt Romney (Utah) lesz az egyetlen republikánus szenátor, aki Trump ellen szavaz majd – írja a Vice. Beszédében Romney úgy fogalmazott: tudja, hogy a szavazás kudarcra van ítélve, de nem maradna hű az esküjéhez, ha nem szavazna Trump bűnössége mellett. 

„Az elnök arra kért egy külföldi kormányt, hogy nyomozzon a politikai vetélytársa ellen. Amit csinált, helytelen volt. Nagyon helytelen” – nyilatkozta a republikánusok 2012-es elnökjelöltje. Romney többször is kritizálta Donald Trumpot. „Szívem legmélyén tudom, hogy helyesen cselekedtem” – mondta a Foxnak. „Tudom, hogy súlyos következményei lesznek. Nincs választásom” – tette hozzá. 

Mitt Romney szerint Trump a választók jogait, a nemzet biztonságát és annak alapértékeit támadta meg a júliusi, Zelenszkijjel folytatott telefonbeszélgetés során. 

A utahi szenátor szerint a Trump jogászai által az elnök védelmében felhozott érvek gyenge lábakon álltak. A jogászok szerint Trump jogszerűen nyomoztatott a külföldi korrupció iránt, de Romney úgy látja: eddig semmit sem sikerült bebizonyítani Joe vagy Hunter Biden állítólagos ukrajnai korrupciós ügyeiből. „Számomra egyértelmű, hogy ha nem Bidenről lett volna szó, az elnök nem tette volna azt, amit tett” – összegzett Romney. 

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés