Nyilaskás bűz

2020. február 5. 20:59

Galsai Dániel
Magyar Hírlap
Ezek tényleg lassan beleőrülnek a frusztrációjukba!

„Azt kell mondanom, tegnapi jóslatom a módosított Nemzeti alaptanterv ügyében, nem bizonyult tévelygő rémálomnak.

Ezúttal Bihari Tamás, a Népszava vezető hírlapírója nyilvános Facebook-hozzászólását idézem: »Egy kicsit nyilaskás bűze is van ennek az »oktatáspolitikai« szarkupacnak, amit NAT-nak csúfolnak.« Ehhez nincs mit hozzátenni. Vegyük jegyzőkönyvbe: a kötelezők között Heltai Gáspár, Széchenyi Zsigmond, Kittenberger Kálmán, Dürrenmatt, Hrabal, Garcia Marqez, Orwell, Szép Ernő, Kányádi Sándor, Csukás István, mint »nyilaskás bűz a szarkupacban«?! Ja, hogy be merték venni a zseniális Reményiket, aki ugye 1941-ben meghalt, vagy az általuk kiátkozott Wass Albertet, akinek haláláig emigrációban kellett élnie, és akit az Egyesült Államokban átvilágítottak, és nem találták háborús bűnösnek? Mindenesetre előkeresem Csukás István számát, és felhívom, hadd tudja meg ő is, hogy a Süsü a sárkány és a Keménykalap és krumpliorr »nyilaskás bűzt« árasztanak! Ezek tényleg lassan beleőrülnek a frusztrációjukba!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valamelyik túkbuzgó idióta képes volt Herczeg Ferenc, mint "fasiszta író" (sic!) ellen tiltakozni.
Ízlelgessük: Herczeg Ferenc, mint "fasiszta író". (És hát mivel ő benne van a NAT-ban, ezért #NONAT... meg "NEM TANÍTOK FASISZTA ÍRÓT")

Most már csak azt nem tudom, hogy a XX. századi írók, költők közül kit hajlandó tanítani ez a díszpinty. Mert hát ha Herczeg "fasiszta író", akkor nem tudom, hogy Ady, Babits, Kosztolányi, Kassák, József Attila, de még Móricz Zsigmond is nem csúsznak-e bele a "kommunista író/költő" skatulyába... már ha ezt az elmebajt következetesen alkalmaznánk.

Orwell a kötelezők közt... Helyes. Nagyon helyes.

Tegnap a rádióban azt mondta egy hozzáértő, hogy a történelem tananyagot optimálisan harmadára, rosszabb esetben felére kéne csökkenteni.
Nem gondolom, hogy a mai ifjak hülyének, mint mi voltunk, de lehet, hogy hülyét csinálnának belőlük????

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában