Nemváltások kora – az Alapjogokért Központ szemléje

2020. február 1. 20:09
Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

Az Alapjogokért Központ szemléje

 

„Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy az ember születéskori neme az esetek túlnyomó többségében nem esik egybe valódi személyiségével. Hogyan is eshetne, amikor a születéskori nem csak kétféle lehet, míg a haladó tudósok a valóságban minden nap tucatjával fedezik fel az új társadalmi nemeket. Ezekután egyáltalán nem csodálkozhatunk azon, hogy egyre több és több ember dönt úgy, hogy nemátalakító műtétnek veti alá magát. A szerencsések már gyerekkorukban letudhatják ezt az apró, de fontos beavatkozást, míg másoknak évtizedeket kell várniuk rá. Az elmúlt évben hírt adtunk az áttörésről: Amerikában ezentúl az elítéltetnek alanyi joga van ahhoz, hogy megváltoztassák nemüket, most azonban újabb pozitív fejleményről számolhatunk be az ügyben. A Des Moines Register, Iowa állam elsőszámú hírforrása adja tudtunkra, hogy a Joseph Smithként született visszaeső pedofil nemétalakító műtétje után végre szabadlábra kerülhet, mivel újdonsült nőként már nem kell tartani a bűnismétléstől. Joseph korábban 15 gyermeket erőszakolt meg, akik életkora 1 és 13 év között mozgott. A nagyszámú bűntett miatt a bíróság úgy döntött, hogy Joseph sohasem hagyhatja el a börtönt, mert félő, hogy egyből újabb áldozat után nézne. Igen ám, de azzal nem számolt a tisztelt bíróság, hogy Joseph a börtönben rájött, ő valójában mindig is nő volt, a derék iowai adófizetők pénzéből pedig nővé is operáltatta magát. Mivel ezekután már mindenki számára egyértelmű, hogy Josie nőként már nem fog gyerekeket erőszakolni, a bíróság úgy döntött nincs értelme tovább fogva tartani. Bár egyes maradi körök az ügyből azt a tanulságot vonták le, hogy a nemátalakítós trükkel egy olyan ember került szabadlábra, akinek a börtönben kellett volna meghalnia, mi tudjuk, hogy nem ez az igazság.

Nem minden identitásváltás zárul ám efféle happy enddel: Miami rendőrfőkapitánya a minap latinóból fekete szeretett volna lenni, de nem mindenki fogadta töretlen lelkesedéssel az ötletet. A legnagyobb, New York-i székhelyű rendőrszervezet elnöke szerint miami kollégájának hirtelen „megváltozott” bőrszínének hátterében az áll, hogy nemrégiben a feketéket degradáló tartalmakat osztott meg a közösségi médiában, most pedig kijátszaná „az enyéimre mondhatok rosszat” kártyát. A magunk részéről nem biztos, hogy látjuk a különbséget a börtönből szabadult pedofil és a rasszista rendőrfőnök manővere között, de hát haladó legyen a talpán, aki minden egyes ügyet átlát. Részletek a New York Postban. 

A Vice számol be a hallatlan igazságtalanságról: egy pennsylvaniai fiatalember pert vesztett az őt elnémító videójáték gyártójával szemben. A szóban forgó játék a Runescape, amibe hősünk, Amro Elansari saját bevallása szerint legalább 2000 órát ölt bele. Ez nagyjából annyi, mintha közel 3 hónapon át éjjel-nappal játszott volna, tehát megérthető, hogy ideges lett, amikor a játékot üzemeltető cég elnémította Amro karakterét, miután sorozatosan megsértette a platform közösségi szabályzatát. Hősünk továbbra is játszhat, de nem tud kommunikálni a többi játékossal, ez pedig elegendő volt ahhoz, hogy a bíróságon keressen jogvédelmet. Sajnos az eljáró maradi bíró nem látta megalapozottnak, hogy a videójátékon keresztül is megsérthetőek Amro emberi jogai, sőt azt is kétségbe vonta, hogy bármiféle emberi jog sérült volna. Sebaj, Amro igazi progresszív hős: az elmúlt évben tucatjával indította a hasonlóan jelentőségteljes pereket, tehát bátran remélhetjük, hogy lesz, amelyik megértő, progresszív fülekre talál.

A sok pereskedés persze teljesen indokolt, hiszen az elnyomás néha olyan helyről érkezik, ahonnan nem is várnánk. A mindig jólértesült The Sun publicistája például a héten kérlelhetetlen logikával mutatott rá: a benzinkutak kizárólag a hímsovinizmusról szólnak. Melanie Morgan bizonyítékként azt hozza fel, hogy az üzemanyagtöltő pisztolyok férfikézre vannak méretezve, ezért például neki kifejezetten fizikai fájdalommal jár a tankolás. A haladó újságírónő persze megoldást is kínál: járjunk elektromos autóval, hiszen azokat nem kell a hagyományos értelemben tankolni.

Hősök rovatunkban a héten bemutatjuk Fox Fallon amerikai transzsportolót, akit a téma avatott szakértőjeként számontartott Outsports nemrégiben a történelem legbátrabb sportolójának nevezett.  Fallon férfiként született, de jelenleg női MMA harcosként éli életét. A fentebb említett hangzatos címet pedig azzal érdemelte ki, hogy elviseli azon maradi kritikákat, amelyek visszataszító módon azzal vádolják, hogy valójában férfiként ver nőket a ringben.

Kultúra rovatunkban a National File jóvoltából ajánljuk az AJ and the Queen című Netflix sorozatot, amely méltán számíthat minden haladó család figyelmére. A történet főszereplői egy nőként élő férfi és kislánya. Persze a csavar még csak ezután következik, a transzvesztita anyapa ugyanis prostituáltként dolgozik, lányával pedig anyának hívatja magát. A tízéves AJ-nek azonban nem tetszik az élet, melyet „anyja” él, ezért a második epizódban elhatározza, hogy ő bizony ezentúl inkább kisfiú lesz, nehogy ő is prostiként végezze. Micsoda dráma!

Heti szemlénkből megismerhetik a nőt, aki állítása szerint háziasszonyként is teljes életet él – hajmeresztő részletek az Express hasábjain. Ha pedig további borzongásra vágyik, Önnek ajánljuk a Daily Wire tényfeltáró cikkét azon bűnös férfiakról, akik nem hajlandóak olyan vegán nőkkel randizni, akikről valamifajta emberség ragadhatna rájuk. Pontosan efféle férfi az a Jon Caldarat, akit nemrég bocsátott el állásából a Denver Post. Bár Jon a lap magasan legnépszerűbb publicistája volt, legutóbbi cikkében azt állította, hogy csak két nem létezik, a jogos bosszú pedig természetesen nem maradhatott el.”

A teljes szemle itt érhető el.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tökéletes hozzászólás. A multik buzilobbija, a genderőrület, klímahisztéria mind-mind egy mély, lassan világállammá való hatalom ténykedése.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés