Abbász: A palesztinok minden kapcsolatot megszakítanak Izraellel és az Egyesült Államokkal

2020. február 1. 18:00
A palesztinok minden kapcsolatot megszakítanak Izraellel és az Egyesült Államokkal – jelentette be az Arab Liga szombati ülésén Mahmúd Abbász palesztin elnök.

Abbász megerősítette, hogy nem volt hajlandó átvenni a Trump-adminisztráció által kidolgozott izraeli-palesztin rendezés tervét, valamint leszögezte: nincs kapcsolat a Fehér Ház és a palesztin vezetés között. Az arab politikus hangsúlyozta: teljes mértékben elutasítja a Trump-tervet, amelynek értelmében egy demilitarizált palesztin állam jönne létre olyan határok között, amelyeket Izrael biztonsági elvárásainak megfelelően alakítanának ki.

„Tájékoztattuk az izraeli felet, hogy semmilyen kapcsolatot nem fogunk fenntartani sem velük, sem az Egyesült Államokkal, véget ér a biztonsági együttműködés is” – hangoztatta Abbász. Ennek az ad különös jelentőséget, hogy Ciszjordánia egy részét az izreali és a palesztin hatóságok együtt ellenőrzik, valamint a palesztin hatóság hírszerzési információkkal eddig segítette az amerikai Központi Hírszerző Ügynökséget.

Kijelentette azt is, nem fog úgy bevonulni a történelembe, mint az az ember, „aki eladta Jeruzsálemet”. Abbász úgy fogalmazott, hogy telefonon sem hajlandó Trumppal tárgyalni a béketervről, és kézbe sem hajlandó venni, hogy tanulmányozza. Abbász szerint a Trump-terv sérti az 1993-ban kötött, történelmi jelentőségű oslói egyezményt, amelyben több évtizedes szembenállást követően először fektették le az együttműködés és a megbékélés alapjait.
Abbász arra is kitért, hogy a palesztinoknak törvényes joguk, hogy békés módon harcoljanak, hogy véget vessenek az izraeli megszállásnak.

A külügyminiszterek tanácskozását követően kiadott közleményben az Arab Liga bejelentette: az arab országok elutasítják a javaslatot, mert megítélésük szerint a tervezet igazságtalan és sérti a palesztinok alapjogait.

Az Arab Liga úgy véli, hogy az amerikai elnök által bemutatott javaslat nem teremthet igazságos békét, ezért az arab országok nem fognak együttműködni az Egyesült Államokkal a terv végrehajtásában, Izraelt pedig óva intették attól, hogy megpróbálja erőszakkal megvalósítani az amerikai elnök javaslatait.

Az arab országok ragaszkodnak ahhoz, hogy a palesztin állam az 1967-ben elfoglalt területeken jöhessen létre, és fővárosa Kelet-Jeruzsálem legyen.

A Trump-terv értelmében Izrael elcsatolhatná az 1967-ben elfoglalt Ciszjordánia azon részeit, ahol zsidó telepek épültek, amelyeket az ENSZ törvénytelennek tekint. Izrael részévé válna a Jordán folyó völgyének nagy része is, így a zsidó állam venné körbe a palesztin állam zsidó telepektől szabdalt ciszjordániai részét.

A terv értelmében Jeruzsálem egésze Izrael egy és oszthatatlan fővárosa, a palesztin állam székhelye Kelet-Jeruzsálem egyik peremvárosába kerülne. Izraeli fennhatóság alá kerülne a Templom-hegy és az al-Aksza mecset is, amely az iszlám egyik legszentebb helye, ahol Izrael feladata lenne garantálni a vallásgyakorlás szabadságát.

(MTI)

Összesen 111 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak a szokásos, a tervbe bevont arabok most a kafir USA-t verték át.
Egyesített arab hadsereg által Izrael lerohanása(1948,67,73)
Izrael békeajánlat elutasítása(1948-ENSZ,1967,2000,2008,2013)
A 2000-es békeajánlat elutasítását bűncselekménynek tartotta Bandan szaudi herceg. A 70 -es években a KGB által feltalált "palesztin nép" soha nem létezett, nem érdemelnek államot.

"... egy demilitarizált palesztin állam jönne létre olyan határok között, amelyeket Izrael biztonsági elvárásainak megfelelően alakítanának ki."
Ez nagyjából a bizonyíték arra: nem igaz, hogy az USA-t zsidók irányítanák.

Ez nem igaz:
ZOG - ADL
ZOG is a white supremacist acronym for "Zionist Occupied Government," which reflects ... white supremacist belief that the U.S. government is controlled by Jews.
A ZOG fehér "supremacista betűszó", miszerint az amerikai kormányt zsidók ellenőrzik.

Abbasz egy tehetetlen bohóc.
Egyik oldalról szorítja a Hammasz és a fanatizált arabok, a másik oldalról az izraeli állampolgárságához ragaszkodó arab-palesztin népcsoport. Köztük nem kevés ortodox, római katolikus és evangélikus, akiknek saját pártjuk, képviseletük van a Knesszetben.

Ezeknek a legsötétebb rémálmuk, hogy "palesztin" fennhatóság = fatah és hammasz-terror alá kényszerülnek.

Akkor el kellett volna fogadniuk az ott élő zsidókat és a zsidó államot is. No way. Nem fogják. Inkább lesznek a dúsgazdag arab "testvér"-népeik mélységesen megvetett, leköpött, hontalan, gyökértelen, cigány-sorsú ágyútölteléke.

Nekik ez valahogy jobban bejön mint az, hogy békében éljenek a zsidó szomszédaikkal.

"Nagy Izrael" - ez szenzációs!
:-)))))

És a Duna-Tusza köze méretű "Nagy-Izrael" körül sorakozó 22-30 hatalmas, földrésznyi arab behódoltságú terület - az semmi, mi?
Az arányok kedvéért (és ebben nincs benne a perzsa, pakisztáni, indonéz stb. nem-arab muzulmán világ.)
https://lh6.googleusercontent...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés